Marjeto Cotman so podprli poslanci koalicijskih stank, opozicije pa ni popolnoma prepričala. Foto: RTV SLO
Marjeto Cotman so podprli poslanci koalicijskih stank, opozicije pa ni popolnoma prepričala. Foto: RTV SLO
Janez Drobnič
Predhodnik nove ministrice se je vzdržal glasovanja. Foto: RTV SLO
Cotmanova dobila dovolj podpore

Marjeta Cotman je že prisegla pred DZ-jem in tako dokončno zasedla mesto nekdanjega ministra Janeza Drobniča, s katerim je sicer delala kot sekretarka na ministrstvu. Cotmanova je dan predtem, ko je bila predlagana za imenovanje, postala tudi nova članica NSi-ja.

Za novo ministrico so glasovali poslanci vseh koalicijskih strank, medtem ko opozicijske stranke LDS, SD in SNS njenega imenovanja niso podprle. Njen predhodnik Janez Drobnič je svojo navzočnost sicer prijavil, vendar se je glasovanja vzdržal.

V opoziciji so razočarani nad Cotmanovo in njeno predstavitvijo, saj naj ne bi podala konkretnih odgovorov na njihova vprašanja. Očitali so ji še, da nima vizije dela na ministrstvu in da ne bo ministrica v pravem pomenu besede, ampak prej vršilka dolžnosti ministra.

Strategije za povečanje rodnosti ne bo
Novoimenovana ministrica je po potrditvi povedala, da strategije za dvig rodnosti ne bo, poudarila pa je, da bo ministrstvo sodelovalo pri pripravi zakonodaje, vezane na izobraževanje, zaposlovanje, stanovanjsko vprašanje ipd.. Ministrstvo želi mladim družinam zagotoviti boljše pogoje, da se bodo te lažje odločale za več otrok, je dodala.

Takoj po novem letu namerava vzpostaviti tudi sindikalni dialog. Ločeno se bo sestala tako s sindikati kot z delodajalci, saj po njenih besedah dober pogajalec posluša obe strani.

Cotmanova dobila dovolj podpore