Janša in Žerjav v Pomurju o gospodarskih temah. Foto: BoBo
Janša in Žerjav v Pomurju o gospodarskih temah. Foto: BoBo
Vlada na obisku v Pomurju

Janša in minister za gospodarstvo Radovan Žerjav sta obiskala tovarno gradbenih materialov Kema Puconci. Žerjav je ob tem dejal, da je Kema uspešna, ker se je vodstvo namesto za menedžerski prevzem odločilo za razvoj.

"Takrat, ko se je bilo treba odločiti, ali bodo podjetje prevzeli menedžerji ali pa se bodo odločili za razvoj, so se tukaj odločili za razvoj in danes imamo v Pomurju lepo rastoče podjetje, ki zaposluje čez sto ljudi," je povedal minister.

Vlada se želi seznaniti z gospodarskimi razmerami, da bi lahko na podlagi tega ukrepali. Po Žerjavovih besedah je namreč stanje v Pomurju kritično, pa tudi projekcije za nekatera podjetja so slabe. Zato želijo sprejemati ukrepe, ki bodo vplivali na poslovno konkurenčnost. "Zdaj smo se skoncentrirali na spodbude gospodarstvu in delamo na vseh področjih," je dodal.

Drvarič upa, da bo drugi mandat vlade boljši
Generalni direktor Keme Puconci Branko Drvarič je izpostavil, da na vladne ukrepe v podjetju gledajo pozitivno, ker druge poti ni. Upa pa, da bo v drugem mandatu pristop vlade drugačen, kot je bil v prvem, ko je bil tudi sam nezadovoljen, saj marsikaj od tistega, kar je vlada začela, ni končala.

Do pomoči Pomurju je kritičen. Po njegovem mnenju je to le "kapljanje pomoči", medtem ko se ne rešuje pravih in velikih težav, ki so v kmetijstvu, industriji, šolstvu, saj bo le tako mogoče spremeniti ta prostor, da se bo razvijal.

Obisk pri škofih
Predsednik vlade Janša se je skupaj z ministrom za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žigo Turkom v Murski Soboti srečal še s katoliškim škofom Petrom Štumpfom in v Moravskih Toplicah s škofom Evangeličanske cerkve Gezo Ernišo.

Vlada na obisku v Pomurju