Garaže pod mestno tržnico za zdaj očitno še ne bo. Foto: Wikipedia
Garaže pod mestno tržnico za zdaj očitno še ne bo. Foto: Wikipedia

Gradbeno dovoljenje za garažo pod osrednjo ljubljansko tržnico, rekonstrukcijo Mahrove hiše in ureditev Vodnikovega trga je po poročanju Dela ministrstvo za infrastrukturo in prostor razveljavilo in zadevo vrnilo v odločanje Upravni enoti Ljubljana - izpostava Center. S tem so na ministrstvu ugodili pritožbi devetih posameznikov in Nadškofije Ljubljana.

Tekavčičevo takšna reakcija zelo skrbi. Čeprav je bila sama skeptična do garažne hiše pod tržnico, pa jo takšna reakcija, potem ko so stekle že vse predpriprave za investicijo, preseneča, je dejala. Tovrstni posegi bodo po njenem mnenju prinesli škodljive posledice za vse.

Na MOL-u so pojasnili, da bodo zdaj najprej počakali, da prejmejo zahtevek upravne enote za ponovno obravnavo gradbenega dovoljenja, zahtevek bodo nato preučili in pripravili ustrezne dopolnitve.

Ljubljana je po njenih besedah tudi sicer že nekajkrat plačala visoko ceno, ker je bila "predpremiera za politično obračunavanje v državnem zboru". Če se bo ponovil odnos med predsednikom Pozitivne Slovenije Zoranom Jankovićem, če ta vnovič postane župan, in predsednikom vlade Janezom Janšo, ki sta bila na omenjenih položajih istočasno že pred nekaj leti, bo to po mnenju Tekavčičeve slabo tako za državo kot tudi za mesto.
MOL bo počakal
Odločba ministrstva sicer nima vpliva na izvajanje arheoloških del na Vodnikovem trgu. MOL ima kot investitor in predlagatelj projekta za izdajo gradbenega dovoljenja možnost, da zoper sklep ministrstva vloži tožbo na upravno sodišče.

A, kot kaže, se na MOL-u za slednje ne bodo odločili. Kot so pojasnili za STA, bodo zdaj najprej počakali, da prejmejo zahtevek upravne enote za ponovno obravnavo gradbenega dovoljenja, zahtevek bodo nato preučili in pripravili ustrezne dopolnitve.