Dars se zaveda, da so obnovitvena dela motnja v pretočnosti avtocest in hitrih cest, vendar poudarja, da so nujna. Foto: MMC RTV SLO
Dars se zaveda, da so obnovitvena dela motnja v pretočnosti avtocest in hitrih cest, vendar poudarja, da so nujna. Foto: MMC RTV SLO
Gneča
Zaradi del se v poletnih mesecih ne bo mogoče izogniti gneči. Foto: MMC RTV SLO

Zaradi del na odseku Razdrto-Senožeče, pri razcepu Nanos, bo promet preusmerjen na drugo polovico avtoceste, kjer bo v dolžini približno treh kilometrov potekal po treh zoženih pasovih, dva v smeri Kopra in eden v smeri Ljubljane. Vrednost obnovitvenih del na tem odseku, zgrajenem v obdobju 1989-1995, je 960.000 evrov.

Zaradi zgraditve navezave hitre ceste prek Rebernic na razcep Nanos bo do konca julija, ko bo Dars novozgrajeno hitro cesto prek Rebernic predal prometu, zaprt izvoz/uvoz Nanos, promet pa bo voden po glavni cesti skozi naselje Razdrto in se bo prek priključka Razdrto navezal na avtocesto Ljubljana-Koper. Tovorni promet bo iz smeri Postojne proti Vipavi voden prek priključkov Postojna oz. Senožeče, v obratni smeri pa tudi prek priključka Razdrto.


Na drugem koncu, pri Vipavi, bo gradnja navezave na obstoječo hitro cesto Vipava-Vrtojba trajala približno dva tedna.

Viadukt Ravbarkomanda še obnavljajo
Na primorski avtocesti bodo tako od ponedeljka dve delovišči, saj obnavljajo tudi viadukt Ravbarkomanda. Zapora smernega vozišča proti Kopru prek viadukta bo trajala predvidoma do 12. julija.

Dela tudi na ljubljanski južni obvoznici
Dars bo danes začel postavljati zapore tudi na ljubljanski južni obvoznici, na območju priključka Vič. Zaradi del bo promet v dolžini približno nekaj več kot pol kilometra potekal po dveh zoženih prometnih pasovih v vsako smer in ob omejeni hitrosti vožnje, najpozneje do konca avgusta.

Dars poziva k strpnosti
Ker se zaradi del občasnim zastojem v poletnih mesecih ne bo mogoče izogniti, Dars poziva voznike k strpnosti in razumevanju, saj so obnovitvena dela namenjena prav njim. Poziva jih tudi k upoštevanju prometne signalizacije in prometnih predpisov.

B. R.