SMS je razočaran nad ravnanjem ministrstva za šolstvo in šport, ki predlog sprememb zakona o vrtcih pripravlja daleč stran od ciljnih uporabnikov in zainteresiranih javnosti. Foto: RTV  SLO
SMS je razočaran nad ravnanjem ministrstva za šolstvo in šport, ki predlog sprememb zakona o vrtcih pripravlja daleč stran od ciljnih uporabnikov in zainteresiranih javnosti. Foto: RTV SLO

Zunajparlamentarna stranka namreč zahteva, da se v zakon vključi rešitev glede brezplačnih vrtcev za vse. SMS je tudi opozoril, da je vladajoča koalicija na seji DZ-ja decembra lani zavrnila njihov zakonski predlog, češ da bo pripravila svoj predlog, ki naj bi bil "finančno prijaznejši" do staršev. Po štirih mesecih pa ustreznega predloga še vedno ni, pravijo v SMS.

Predsednik Stranke mladih Darko Krajnc se glede na takšen neodziv sprašuje, ali vlada misli resno, ko govori o zvišanju rodnosti v Sloveniji.

Veljavna ureditev po mnenju omenjene stranke ne zagotavlja enakopravne obravnave vseh otrok glede dostopnosti do vrtca, temveč o dostopnosti vrtca odloča "debelina denarnice".

V Stranki mladih so razočarani tudi nad predlagano podražitvijo cen vrtcev v Ljubljani.