V nesreči na štajerski avtocestista bila udeleženi dve tovorni vozili. Foto: BoBo
V nesreči na štajerski avtocestista bila udeleženi dve tovorni vozili. Foto: BoBo

Posledice prometne nesreče na štajerski avtocesti med Celjem vzhod in Dramljami proti Mariboru pa so odstranjene.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Celje, je na štajerski avtocesti prišlo do naleta dveh tovornih vozil, vzrok pa je bila prekratka varnostna razdalja. Eno od vozil je bilo namenjeno prevozu nevarnega blaga, vendar ni bilo natovorjeno. Po neuradnih podatkih policije naj bi bil en voznik poškodovan, a ni v smrtni nevarnosti.

Vožnja v napačno smer na gorenjski avtocesti
V nesreči na gorenjski avtocesti sta bili udeleženi dve osebni vozili, nastala je gmotna škoda, poškodovanih ni bilo. Nesrečo je povzročila 74-letna voznica osebnega avtomobila iz Kranja, ki je z vozilom napačno zapeljala na avtocesto pri izvozu Brnik in vožnjo nadaljevala po nepravilni strani avtoceste proti Kranju. V tem času je pravilno iz smeri Kranja pripeljal 34-letni voznik osebnega avtomobila. Omenjeni je voznico, ki je vozila napačno po prehitevalnem pasu, opazil in se želel trku izogniti, vendar mu ni uspelo.

Opozorilo policije
Kot je navedeno na spletnih straneh policije, naj voznik, ki se po avtocesti pelje v napačno smer, vozilo takoj ustavi. Po možnosti naj to stori izven vozišča in tako, da ne ogroža sebe in drugih prometnih udeležencev. Voznik naj obvesti policijo, ki bo poskrbela za ustrezno zavarovanje kraja.

Vozniki, ki izvedo, da se jim po avtocesti iz nasprotne smeri približuje vozilo, naj zmanjšajo hitrost, po potrebi vključijo vse štiri smerne utripalke in vozijo še posebej previdno. Vozijo naj po desnem smernem vozišču in naj ne prehitevajo. O voznikih, ki vozijo v nasprotno smer, naj obvestijo policijo.

Najpogostejši razlogi za vožnjo v nasprotno smer so po navedbah policije namerna vožnja v nasprotno smer, vožnja pod vplivom alkohola ali drog oziroma drugih psihoaktivnih snovi in slabše psihofizične sposobnosti za vožnjo. Zlasti nekateri starejši občani niso vajeni vožnje po avtocestah in nehote zapeljejo v nasprotno smer po avtocesti, še navaja policija.