Osrednje dogajanje slovesnosti ob uvedbi evra bo na gradu Brdo. Foto: EPA
Osrednje dogajanje slovesnosti ob uvedbi evra bo na gradu Brdo. Foto: EPA
Vozniki morajo policistom, ki spremljajo delegacije in vozilom, ki uporabljajo rdeče in modre luči zagotoviti neoviran prehod. Foto: RTV SLO

Kratkotrajne zapore prometa bodo lahko na cestah letališče Brnik-Brdo pri Kranju-Bled-Ljubljana-letališče Brnik. Policija ob tem opozarja na možnost večjih zgostitev prometa na Celovški cesti v Ljubljani, med gorenjsko avtocesto in severnim delom ljubljanske obvoznice.

Na avtocesti in regionalni cesti od Kranja do Ljubljane, na Celovški cesti do križišča s Tivolsko cesto bo v ponedeljek med 15.00 in 22.00 prepovedan promet za določene vrste vozil.

Prepoved prometa bo veljala za tovorna vozila in skupine vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, vozila in skupine vozil, ki so daljši od 14 metrov, za traktorje, multikultivatorje, delovne stroje, vprežna vozila, vozila, s katerimi se kandidati za voznike učijo vožnje, in vsa vozila, ki prevažajo nevarno blago v cestnem prometu. Iz prepovedi so izvzeti avtobusi mestnega potiškega prometa.

V ponedeljek do polnoči bo na Erjavčevi ulici v Ljubljani prepovedana vožnja, ustavljanje in parkiranje od križišča z Igriško ulico do križišča s Prešernovo ulico.

Policija svetuje upoštevanje navodil
Voznikom, ki bodo v ponedeljek potovali na omenjeni razdalji, policija svetuje, da se na pot odpravijo pravočasno in ob tem upoštevajo navodila policistov, ki bodo usmerjali promet.