Zavarovalnica Triglav je po informacijah Televizije Slovenija za prednovoletno zabavo porabila 150.000 evrov. Foto: BoBo
Zavarovalnica Triglav je po informacijah Televizije Slovenija za prednovoletno zabavo porabila 150.000 evrov. Foto: BoBo
Severina je po informacijah Televizija Slovenija na račun Zavarovalnice Triglav zaslužila 45.000 evrov. Foto: BoBo
Razsipništvo Zavarovalnice Triglav

Ob vseh milijardah, ki jih bomo letos in prihodnje leto vložili v slovenske banke, močno zbode v oči dejstvo, da v nekaterih državnih podjetjih ne vidijo potrebe po varčevanju. Takšen primer je Zavarovalnica Triglav.

Medtem ko bo v teh dneh marsikatera družina težko nabrala denar, da bi obdarila najmlajše, bodo zaposleni v Triglavu dobili do 1.000 evrov božičnice, in to po tem, ko so maja že prejeli regres. Skupaj torej 1.700 evrov ali dobri dve delavski plači. A to še ni vse, Zavarovalnica Triglav je tako kot vsako leto tudi letos za izbrane goste priredila precej drag koncert.


150.000 evrov za izbrane goste
Tradicionalni božično-novoletni koncert državne Zavarovalnice Triglav. Kakih 1.500 poslovnih partnerjev in drugih izbranih gostov je uživalo v odlični hrani in pijači, in kot se za božični koncert spodobi, tudi ob prijetni glasbi, koncertu hrvaške pevke Severine. Zabava je po informacijah Televizije Slovenija Zavarovalnico stala 150 tisoč evrov, samo hrvaška zvezdnica je na primer Triglav olajšala za 45 tisoč evrov.

Stroškov o zabavi seveda v Triglavu niso hoteli razkriti, da gre za poslovno skrivnost, so odgovorili. Vse to pa lahko spremenijo poslanci. Na klopeh imajo novelo zakona o dostopu do informacij javnega značaja, s katero bodo državne družbe prisiljene razkriti tudi takšne podatke.

Vsakemu zaposlenemu letos 1.700 evrov
So pa za Televizijo Slovenija v Triglavu razkrili, kako bogato bodo obdarili svoje zaposlene. Ker poslujejo dobro, bo vsak zaposleni letos prejel od 800 do 1.000 evrov božičnice, potem ko so maja že razdelili regres v višini minimalne plače. Vsak zaposleni bo tako letos v povprečju prejel dobrih 1.700 evrov bruto ali dobri dve minimalni plači. Zavarovalnico pa bo to stalo precej več kot novoletna zabava, skupaj več kot 4 milijone evrov.

In zakaj nas sploh zanima, kako vodstvo porabi denar, če Zavarovalnica posluje z dobičkom. Njen največji lastnik je Zavod za pokojninsko zavarovanje. To je zavod, ki vsako leto za pokojnine nameni 4 milijarde evrov. A ker je zaposlenih vse manj, mora proračun vsako leto zagotoviti vedno večjo vsoto denarja, da so izplačane vse pokojnine.

Razsipništvo Zavarovalnice Triglav