Šturma je za predsednika zbora predlagal Dimitrij Rupel. Foto: BoBo
Šturma je za predsednika zbora predlagal Dimitrij Rupel. Foto: BoBo

Šturm je napovedal, da bo zbor vodil na ustaljen način in brez sprememb, zbor pa se bo do podpore strankam na predčasnih državnozborskih volitvah opredelil konec meseca. Nekdanji minister za pravosodje je dejal, da so s člani zelo tehtno razpravljali in soglasno sprejeli stališče, da so decembrske volitve izredno pomembne.

Zbor bo zadnji teden novembra organiziral prireditev, na kateri se bodo opredelili do morebitne podpore strankam, ki bodo sodelovale na volitvah.

Viranta ne štejejo med pomladne stranke
V zboru so v sredo povedali, da so naklonjeni pomladnim strankam, med katere pa ne prištevajo Virantove stranke, katere predsednik je bil še pred pol leta na čelu zbora. Virant je svoj odstop z mesta predsednika zbora ponudil marca letos.

Zbor je v ponedeljek izbral tudi nove člane sveta. Kot je poročal MMC, so med njimi številne znane osebe, tudi Barbara Brezigar, Marjeta Cotman, Niko Grafenauer, Stane Granda, Peter Jambrek, Janez Janša, Ljudmila Novak, Matej Makarovič, Dimitrij Rupel, Žiga Turk, Ivan Štuhec, Aleksander Zorn, Milan Zver in Franc Kangler. Na ponedeljkovi seji je bil potrjen tudi predlog, da se bo zbor v bližnji prihodnosti preoblikoval v društvo.