Žerjav politike poziva, naj se zedinijo in izpeljejo potrebne ukrepe. Foto: BoBo
Žerjav politike poziva, naj se zedinijo in izpeljejo potrebne ukrepe. Foto: BoBo
Janez Janša
Trenja med Državljansko listo in SDS-om naraščajo. Foto: BoBo

Za nujne ukrepe, ki bi vplivali na zajezitev padanja bonitetnih ocen Slovenije in bili pokazatelj mednarodni javnosti in finančnim trgom, da zmoremo, je potreben konsenz vse slovenske politike, je v sporočilu za javnost poudaril Žerjav. "Sicer bi jih vladna koalicija že izpeljala," je dodal.

"Upamo, da so ti projekti in ukrepi prva prednostna naloga za vso slovensko politično elito in da je šele druga prioriteta spopad z osebo Janeza Janše," je med drugim izpostavil Žerjav.
"Zaslužili si nismo niti kavice"
Prepričan je, da zadnjega padca bonitetnih ocen za Slovenijo zagotovo ne bi bilo, če bi šest predsednikov in ena predsednica parlamentarnih strank na zadnjem skupnem sestanku našli dogovor o podpori zlatemu fiskalnemu pravilu, o rešitvi vprašanja referendumske ureditve in vprašanja državnega holdinga oz. reševanja slovenskih bank.

A so se dogovorili le, da lahko doseganje dogovora prestavijo na jesen, na tem sestanku pa si niso "zaslužili niti kavice", ki so jo spili, je zapisal. Pri tem je poudaril, da SLS podpira vse te projekte in ukrepe ter dogovore o njihovih morebitnih spremembah, ker so nujni za zajezitev nadaljnjega padanja bonitetnih ocen Slovenije in pomenijo predvsem pogoj za zagon gospodarstva.

Vse predsednike parlamentarnih strank pa SLS poziva, da navedene projekte izpeljejo in pošljejo v mednarodno javnost ter na finančne trge "sporočila, da zmoremo".