Foto:
Foto:

Predsednik SDS- a Janez Janša pa je dejal, da je oblastno nomenklaturo zaradi zadnjih javnomnenjskih premikov očitno zajela panika. Prepričan je, da gre za kampanjo, ki je naperjena proti SDS-u in njemu osebno.

Kampanja pooteka po znani formuli iz Nove Gorice izpred desetih let, ki se glasi: "Najprej diskreditacija, nato likvidacija". Izvajalci se zgledujejo po hordah nestrpnih kričačev pred sodiščem ob Dachauskih procesih, ki so zahtevali smrt za razredne sovražnike, meni Janša.

Akcija Dan rušenja zidov izključevanja je potekala v okviru tedna solidarnosti. Stiropor naj bi simboliziral politiko, ki je v zadnjih mesecih postala prepoznavna politika največje opozicijske stranke. Na zid so napisali različne slogane proti nestrpnosti, kot "Janša = Haider = Le Penn = Bossi = Fini - Nobene strpnosti do fašizma" in "S(D)S - Dost je zidov apartheida". Zid je "simbol sovraštva do različnosti, mnogoterosti in svobode, ki ga postavljajo tisti, katerih oblast je odvisna od širjenja strahu. Je ogledalo operetno bolne politike, ki je v zadnjih mesecih postala šokantno tragična, izjavljajo člani društva Dostje.

Drago Kos napovedal tožbo proti Janši
Sekretar na Uradu za preprečevanje korupcije Drago Kos je napovedal, da bo zaradi neresnic tožil prvaka SDS-a Janeza Janšo. Tako se je odzval na izjave Janše,ki je v ponedeljek na seji DZ-ja v okviru poslanskih vprašanj o sekretarju na Uradu za preprečevanje korupcije dejal, da je bil Kos nedavno že drugič obsojen zaradi nezakonitega prisluškovanja novinarju TV Slovenija Tomažu Rancu. Na to izjavo se je odzval tudi direktor omenjenega urada Boštjan Penko in zanikal Janševe trditve, da urad v primeru propada hranilno kreditne službe Sicura ni opravil svoje naloge in da je bil razlog za to v dejstvu, da je bil na enem od najvišjih položajev prav Kos.

Ministrstvo za zdravje: "Manipulira Janša"
Po prepričanju Ministrstva za zdravje je izjava predsednika SDS-a Janeza Janše, da namerava zdravstveno ministrstvo ohraniti sedanje dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ob tem pa dodatno obremeniti še preostale posameznike, ki tega zavarovanja nimajo, manipulacija. Prvak SDS-a je namreč omenjeno rešitev ocenil kot manipulacijo ministrstva za zdravje. Na zdravstvenem ministrstvu na omenjeno rešitev zaradi njene nesprejemljivosti doslej niso niti pomislili in je v popolnem nasprotju s ciljem zdravstvene reforme. Ta nasprotno temelji na potrebi po večji solidarnosti pri financiranju zdravstvenega varstva. Manipulira torej Janša, so sporočili z ministrstva.