Slovenija

Poudarki

  • Heferle in Tanko nova podpredsednika
  • Karla Urh namesto Marjana Šarca
Židan
Dejan Židan prvič v vlogi predsednika državnega zbora na 6. izredni seji, 23. avgusta 2018. Foto: BoBo/Borut Živulović
Tonin je odšel, njegovo mesto je dobil Židan. Foto: BoBo
Jože Tanko, Dejan Židan, Tina Heferle
Novi predsedujoči DZ-ju. Foto: BoBo
heferle
Nova podpredsednica DZ-ja, Tina Heferle. Foto: BoBo
       Tisto, kar je meni prioriteta, če gledamo plače, je, da pomagamo tistim, ki so v tem državnem zboru plačani premalo. Tudi v tem državnem zboru najdemo ljudi, ki opravljajo častno delo, bodisi so natakarji bodisi so čistilke, in tu je treba pogledati, ali se jim lahko kaj pomaga. Samo to je prioriteta. Kako pomagati ljudem, ki jim je najteže.       
 Dejan Židan o morebitnih dvigih plač v DZ-ju.
Tanko
Jože Tanko (SDS) na dan, ko je bil izvoljen za podpredsednika državnega zbora, na 6. izredni seji 23. avgusta 2018. Foto: DZ/Borut Peršolja
KARLA URH NAMESTO ŠARCA
 DZ je še pred odločanjem o Tankovi kandidaturi potrdil mandat nadomestni poslanki Karli Urh. Ta bo v parlamentu sedela namesta Marjana Šarca. Učiteljica glasbene umetnosti je prepričana, da lahko z višjo kulturo govora in spoštovanja premaknemo marsikatero oviro, ki jo v Sloveniji trenutno vidimo kot preveliko. Med njenimi prednostnimi nalogami v DZ-ju bo tako pošteno delovanje in prizadevanje za višjo kulturo izražanja, pa tudi pomoč in posluh za ljudi, ki ne upajo priznati, da so v veliki socialni stiski, je še dejala v izjavi za medije.
VIDEO
Dejan Židan predsednik dr...

Dodaj v

Židan po izvolitvi za predsednika DZ-ja: Manjkajočih glasov ne bom iskal

DeSUS še ni predstavil svojega kandidata za podpredsednika DZ-ja
23. avgust 2018 ob 08:19,
zadnji poseg: 23. avgust 2018 ob 17:56
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA, Radio Slovenija

DZ je z 49 glasovi za in 8 proti za novega predsednika izvolil Dejana Židana, potem ko je odstopil Tonin. Na podpredsedniški mesti so izvolili Tino Heferle (LMŠ) in Jožeta Tanka (SDS).

Na tajnih volitvah za predsednika državnega zbora je bilo razdeljenih 60 glasovnic, prav toliko vrnjenih. Tri so bile neveljavne. Od veljavnih jih je bilo 49 za Židana, osem pa proti. S tem je bil predsednik Socialnih demokratov Dejan Židan izvoljen. Predlagali so ga poslanci LMŠ-ja, SD-ja, SMC-ja, SAB-a, DeSUS-a in Levice.

V predstavitvi stališč poslanskih skupin so Židanu podporo napovedali v SMC-ju, DeSUS-u, SAB-u in tudi SNS-u. V SDS-u pa so do Židana kritični in so napovedali nasprotovanje.

Izid 49 glasov 'za' pomeni, da Židana niso podprli vsi v šesterici strank, ki podpira mandatarja Šarca, in ki so njegovo izvolitev tudi predlagali. Te poslanske skupine skupno štejejo 52 glasov. Židan je sporočil, da v nobenem trenutku ne bo ne spraševal ne iskal, "kje so manjkajoči glasovi, ker je koalicija skupaj s podporo opozicije zagotovila več kot 46 glasov".

Naknadno so v strankah za Slovensko tiskovno agencijo pojasnili slednje. Glasovnice nista prevzela poslanca SMC-ka Branislav Rajić in SAB-a Franc Kramar, ki ju na seji ni bilo. Kot so povedali v Levici, med glasovi podpore tudi ni bilo glasu poslanca Franca Trčka, ki ga prav tako ni bilo na seji. Svojo odsotnost je opravičil tudi Zvonko Černač iz vrst SDS-a.

Židan: Povedati si moramo, kaj si mislimo
Židan se je v nagovoru poslancev po izvolitvi najprej zahvalil za izražena stališča, tako za tista s podporo kot tudi kritična. "Osebno menim, da je naša prva naloga, da si znamo med seboj povedati, kaj si mislimo drug o drugem, da na glas povemo stališča, čeprav bodo ta tudi kritična," je dejal. Kot je dodal, ravno zaradi kritik in drugačnih stališč "drug drugemu nastavljamo ogledalo, soočamo naša mnenja zato, da bomo znali in zmogli sprejemati boljše rešitve".

Kot prvi med enakimi je poslance prosil, da kljub kritikam ohranijo spoštljivost. "Na nas je, da se trudimo zvišati nivo politične kulture. Da smo med seboj spoštljivi, ne samo v tej dvorani, temveč nasploh. Pred kamerami in za njimi," je dejal.

SD: Židan je odličen kandidat
"Pred sabo imamo predlog odličnega kandidata za predsednika DZ-ja, ki verjamem, da bo na podlagi svojih izkušenj s svojimi podpredsedniki peljal DZ čez vse izzive pred nami, in teh ni malo," je strankarskega kolega med razpravo opisal poslanec SD-ja Matjaž Han. Kot dolgoletnemu prijatelju, strankarskemu kolegu in poslancu mu je pripisal "sposobnost prepoznavanja pravih ciljev in morda še bolj pomembno kot to – realizacijo teh ciljev". Po Hanovih besedah na političnem parketu ni veliko ljudi, ki imajo kot Židan na eni strani občutek za vizijo, na drugi pa za načrt.

Naštel je še nekaj Židanovih dosežkov v vlogi kmetijskega ministra in med drugim poudaril, da gre prav ministrstvu za kmetijstvo pod Židanovim vodstvom pripisati veliko zaslug, da je raba slovenskih kmetijskih proizvodov v porastu, spomnil pa je tudi na njegove napore, ki so pripeljali do svetovnega dneva čebel.

SDS: Teran zavožen, gozdovi propadajo
Do njega pa so kritični v SDS-u. Branko Grims je ugotavljal, da je dozdajšnji predsednik delo opravljal korektno in kakovostno, a "levica zase zahteva vso oblast". Kot je dejal, bo Židanova usoda enaka usodi celotne bodoče vlade, kjer bodo po njegovih besedah vsi ostali marionete, vse niti pa bo v resnici imela v rokah Levica.

Židanu je očital, da je zavozil teran, da slovenski gozdovi propadajo, pa tudi da je lastno stranko pahnil v položaj, da je pod desetimi odstotki. Ob tem se je vprašal, kje je tukaj odgovornost, in ocenil, da imajo v SD-ju znotraj poslanske skupine tudi boljše in primernejše ljudi. Po mnenju Grimsovega strankarskega kolega Marijana Pojbiča pa je Židan, ki ga je označil za "ekstremnega levičarja", to pozicijo dobil ravno zaradi neprestanega napadanja SDS-a.

Jelinčič: Židan bo potreboval veliko živcev
Židanu so podporo napovedali tudi v SNS-u. Je pa Zmago Jelinčič ob tem napovedal, da bo Židan potreboval ogromno energije in predvsem živcev, "da bo zdržal vse to, kar mu bodo kuhali gospodje iz skrajne levice". "Vedeti je treba, da z njim ne bodo nežni in da bodo izsiljevali na vsakem koraku," je dejal. Jelinčič sicer verjame, da bo Židan spoštoval poslovnik in ne bo delal razlik med levico in desnico.

SMC: Židan ima dovolj izkušenj
V SMC-ju po besedah Igorja Zorčiča verjamejo, da ima Židan dovolj političnih in drugih izkušenj, da bo svoje delo na mestu predsednika DZ-ja opravljal korektno. Predsedovanje zakonodajni veji oblasti zahteva nemalo potrpežljivosti, iskanje soglasja, umikanje lastnim strankarskim in tudi kakšnim drugim interesom, je dodal. Od predsednika in podpredsednikov DZ-ja v SMC-ju med drugim pričakujejo spoštljiv dialog argumentov in dosledno opozarjanje na nesprejemljivost nespoštljivega, žaljivega in sovražnega govora, ki smo mu bili priča tudi že v tem sklicu.

DeSUS: Židan je pozitivna oseba
Vodja poslanske skupine DeSUS-a Franc Jurša je Židana ocenil kot človeka s kompetencami. Pozna ga kot strpnega človeka, ki zna poslušati in seveda tudi ustrezno odgovarjati, je dejal. Dodal je, da Židana osebno ceni kot pozitivno osebo. Jurša je prepričan, da bo tak tudi po izvolitvi. Židanu je napovedal podporo DeSUS-a, Toninu pa se je zahvali za vse, kar je opravil med vodenjem DZ-ja v zadnjih dveh mesecih.

SAB: Židan ima naše glasove
Tudi Marko Bandelli (SAB) se je Toninu zahvalil za konkretno, pošteno in konstruktivno vodenje DZ-ja brez predsodkov. Židan je po njihovem mnenju pravi kandidat in kompetentna oseba za predsednika DZ-ja, njegove izkušnje dokazujejo znanje, angažiranost, doslednost in učinkovitost. Kar pa zadeva teran, bitka še ni zaključena. Židan ima glasove vseh poslancev SAB-a, je napovedal.

Ostale poslanske skupine v predstavitvi stališč poslanskih skupin o kandidatu niso sodelovale. Poslanska razprava pa se je vrtela tudi okrog dela, ki ga je opravil dosedanji predsednik DZ-ja, ter vloge in statusa Levice, kjer so v pogledih trčili zlasti poslanci Levice na eni strani in SDS-a, pa tudi NSi-ja na drugi.

Podpredsednica in podpredsednik
Poslanko LMŠ-ja Tino Heferle in poslanca SDS-a Jožeta Tanka so že izvolili za podpredsednico DZ-ja. Z izvolitvijo vsaj enega podpredsednika DZ-ja je bil izpolnjen pogoj za Toninov odhod.

Za Heferletovo je glasovalo 66 poslancev, proti jih je bilo osem. Devet glasovnic je bilo neveljavnih. Za Tanka je glasovalo 74 poslancev, proti so bili trije. Neveljavnih pa je bilo osem glasovnic.

Heferletova je po seji DZ-ja dejala, da je počaščena, da so ji kolegi namenili glasove in ji zaupali opravljanje te pomembne funkcije. Kar nekajkrat je že prebrala poslovnik DZ-ja, a ga ne zna na pamet, saj po njenih besedah smisel pravnih predpisov ni, da jih znaš na pamet, ampak da jih razumeš in jih znaš pravilno razlagati. Njen način vodenja sej DZ-ja ne bo prav nič drugačen od tistega njenih predhodnikov. "Trudila se bom, da bodo seje potekale nemoteno, da bodo razprave konstruktivne in spoštljive," je še dejala Heferletova in obljubila, da se bo pri vodenju sej potrudila po najboljših močeh.

Tonin se je boril "za svobodo in napredek"
Matej Tonin je po odstopu spregovoril tudi o novostih, ki jih je predlagal v dvomesečnem mandatu in s katerimi bi po njegovih trditvah vzpostavili pravičnejša razmerja znotraj obstoječe mase sredstev za zaposlene v DZ-ju. Novosti se nanašajo na višino plač poslancev, službena stanovanja poslancev in potne stroške. Tonin je izpostavil, da je bil proračun že sprejet ter da so vsi predlogi v začrtanih finančnih okvirih. "Ni res, da se bodo vsem poslancem zvišale plače," je poudaril in pojasnil, da so se sprememb lotili na podlagi obremenitve posameznih poslancev. "Nekaterim se bodo plače zvišale, drugim pa znižale," je dodal.

"Če sem v tem času kogar koli prizadel, se opravičujem. Ves čas pa sem se boril za svobodo in napredek naše domovine. Srečno, koalicija, in srečno, Slovenija," je nagovor sklenil Tonin.

35 milijonov za skrajševanje čakalnih vrst v zdravstvu
Poslanci so pred imenovanjem novega vodstva DZ-ja nadaljevali izredno sejo, ki so jo začeli prejšnji petek, in obravnavali odlok, s katerim bi zvišali letošnje odhodke Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) za 35 milijonov evrov. S 44 glasovi za in 23 proti so sprejeli spremembo odloka o okviru za pripravo proračunov sektorja države, s čimer bodo omogočili porabo 35 milijonov evrov, kolikor jih bo predvidoma ZZZS imel letos dodatno na voljo, za zdravstvene storitve oz. skrajševanje čakalnih vrst v zdravstvu. Proti spremembi odloka so glasovali poslanci SDS-a.

Najdaljše čakalne vrste, za katere bi namenili dodatna sredstva, kot je pred dnevi pojasnila državna sekretarka z ministrstva za zdravje Jožica Maučec Zakotnik, so na kardiologiji, okulistiki, zobozdravstvu in ortopediji.

Posnetek današnjega dogajanja v treh delih:

Video 1: 5. izrednja seja

Video 2: 6. izredna seja, prvi del

Video 3: 6. izrednja seja, drugi del

G. C., Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
navigator007
# 23.08.2018 ob 08:36
Zakaj bi bili zapleti? Tonin je že spakiral in bo zapustil pisarno predsednika DZ, kot je obljubil.
Timmy
# 23.08.2018 ob 09:18
Tonin je ob imenovanju rekel: Bog živi Slovenijo!
Zdaj ob odstopu pa bo rekel: Bog nam pomagaj!
:D
slovenc1
# 23.08.2018 ob 09:40
Tisto kar sem včeraj slišal s strani Tonina v Odmevih se je slišalo povsem logično. Predvsem to,da tisti poslanec,ki se ne evidentira ne dobi dodatka,kot pa trenutno,ko dodatno plačilo dobi vsak poslanec. To bo vsaj spodbudilo posalnce,da se prikažejo v DZ.
Seneca
# 23.08.2018 ob 09:17
Škoda, da so jih že zdaj imenovali. Če bi malo počakali bi lahko to funkcijo dobil zelo in nadvse sposobni multistrankarski Möderndorfer!
ajvard1
# 23.08.2018 ob 09:08
kako bo glasovala "opozicijska" Levica?
slovenc1
# 23.08.2018 ob 08:25
Uf kakšen predsedniško-podpredsedniški duet Židan-Tanko nas čaka. Vso srečo novemu vodstvu.
Wolfy
# 23.08.2018 ob 09:34
@NoFuture
Tonino bi rad plačo si povišal, e nje nje nje ne gre. Pravi klero-neoliberalist .

Ja, povisat placo tistemu, ki hodi v sluzbo in znizat tistemu, ki ga ni, je levim kot si ti popolnoma tuj koncept.
adamus
# 23.08.2018 ob 09:10
35 milijonov je NAŠ denar.
Je bil. So si ga že drugi razdelili.
long island
# 23.08.2018 ob 08:54
35 milijonov je NAŠ denar.
long island
# 23.08.2018 ob 08:53
Večje kot so čakalne vrste, dražja bojo zdravila. To je ta krog. Da vidimo če ima Mesec jajca da se spravi nad Zemljariča. Kako je samo nesramno odbrusil Janši med soočenji...
Mitja80
# 23.08.2018 ob 08:50
pa dobro, kaj mislijo začet že kaj delat ti faloti al kaj?!? volitve so že zdavnaj mimo. delali programe, se vsi hvalili kako so najboljši, zdaj pa se ne znajo zmenit niti kdo bi kaj delal... v gospodarstvu bi za tako učinkovitost dobili že brco!!! in to brez poceni stanovanja!
FDVjevec
# 23.08.2018 ob 17:16
Bitje, ki komajda zna govoriti, je na čelu DZ. Fantastično
Binder Dandet
# 23.08.2018 ob 09:37
"Ja, povisat placo tistemu, ki hodi v sluzbo in znizat tistemu, ki ga ni, je levim kot si ti popolnoma tuj koncept."

Jaz se tudi samo čudim, kako slabo ljudje berejo članek in kako hitro pobirajo dezinformacije v komentarjih.
Tao3
# 23.08.2018 ob 09:58
Zakaj bi zdravniški mafiji dali še 35 milijonov za skrajševanje čakalnih vrst? Milojka jim jih je dala 150 in so še podaljšali čakalne vrste! Najprej naj predstavijo kam in zakaj so dali 160 milijonov požrešneži in zakaj to ni skrajšalo čakalnih vrst? KAM JE ŠEL DENAR?
rdečinavijač
# 23.08.2018 ob 18:00
Židan je največji pajac doslej med predsedniki DZ.
FDVjevec
# 23.08.2018 ob 17:23
SD: Židan je odličen kandidat
--------
Kajpada! Velikanski nesposobnež, čigar retorične sposobnosti so na ravni otroka, je vrhunski kandidat za mesto predsednika DZ.
Titomir
# 23.08.2018 ob 18:05
Zidan je totalno nesposoben politik
Applecore
# 23.08.2018 ob 17:14
@oliva

Tonin ni nikoli prekršil 7. člena Ustave RS. Oziroma vsaj noben resen (ustavni) pravnik ne bi nikoli rekel, da je šlo za kršitev ustave. To pravi samo nekaj poslancev Levice, in še to bolj s političnimi kot s pravnimi argumenti.

In še nekaj: Ustava RS pozna med drugim tudi 41. člen (svoboda vesti).
r5
# 23.08.2018 ob 17:08
Kladivce ima očitno posebno moč, da vsi na slikci izgledajo tako otroško srečni =)
ti-ne
# 23.08.2018 ob 09:12
Springbok

# 23.08.2018 ob 08:33
Prijavi neprimerno vsebino Zakaj Janša v "ogenj" pošilja Tanka. Zakaj noče častne in pomembne funkcije podpredsednika DZ?

Star slovenski pregovor pravi: kdor z malim ni zadovoljen, velikega vreden ni.

#######
Janša kot podpredsednik??
On hoče biti Prvi ali pa nič.
alkum
# 23.08.2018 ob 17:06
Ni dobil podpore dogovorjene koalicije in če ne bi Zmagova SNS glasovala zanj, kot je napovedal, sploh ne bi bil izvoljen....toliko o tej koaliciji
kurirka
# 23.08.2018 ob 18:16
Židan...res deluje nemočno in hudo preprosto. Govori nekako plaho in ponižno, kot da bi se hotel na vse strani prikupiti. Manjka mu vtis močne osebnosti, nekega dostojanstva, ki bi ga osebe na tem mestu morale imeti.
Applecore
# 23.08.2018 ob 17:09
Zdaj lahko pa še Židan malce pozira s kladivcem.
sintaksa
# 23.08.2018 ob 15:09
Pričakovati od politikov, da bodo delali v prid enotnosti državljanov, da se ne bi še bolj poglabljale razlike, je iluzorno.
tweety7
# 23.08.2018 ob 09:56
35 mil. za skrajševanje čakalnih vrst... JA ABSOLUTNO...

Čakalne dobe so (trenutno) najbolj aktualna tema, ter zgolj in samo en del v celotni zgodbi....
Nihče pa ne omenja celovite reorganizacije zdravstvenega sistema !!
- Kdaj bo sprejeta ZDRAVSTVENA REFORMA ???
- Kako bo z DZZ ?? Košarica pravic iz OZZ ?
- Kdaj bo sprejet Zakon o dolgotrajni oskrbi ???
- Kdaj bodo oblikovani enotni standardi in normativi v zdravstveni dejavnosti ???
Janček
# 23.08.2018 ob 17:31
Nekam malo in krhko zgleda tole kladivce v Židanovi roki, če se mu sname (kladivo) bo najverjetneje zadelo nekoga med Mirom Cerarjem in Evo Irgl.

Predlagam da se mu kupi malo večje kladivo, ker tole zgleda za našega krepkega Židana vsaj 2 številki premajhno.
WaZpeX47
# 23.08.2018 ob 17:25
ja kako srečen je tale naš Dejči na prvi fotki! juj, kr v lička bi ga uščipnu!
Slovenceljček
# 23.08.2018 ob 16:12
Malo več trinkgelda pustite natakarjem pa jim bo šlo bolje, škrtuhi eni.
slovenc1
# 23.08.2018 ob 16:05
Ironično,da je danes največ glasov dobil prav Tanko,ki prihaja iz SDS.
annova
# 23.08.2018 ob 15:21
Kje pa je Janša danes? No, saj ne, da bi bila njegova odsotnost kaj novega ...
Kulman
# 23.08.2018 ob 13:52
aanton 12:42 in 12:43
"Hrvati so se norčevali tudi iz Cerarja in norčujejo se iz Šarca …"

To laž si privlekel z Demokracije oz. z Nove24TV. Če se kdo norčuje iz Šarca, je to kar Slovenec dr. Boštjan Marko Turk s svojo objavo na hrvaškem portalu 7dnevno 6. julija letos.
ni maitre
# 23.08.2018 ob 11:30
Če bi za koga moral veljat strogo zujf, bi moral za parlamentarce, ker tam je še vedno kriza...kriza vrednot.
Timmy
# 23.08.2018 ob 10:06
Po pravici povedano, jaz bi še rad videl Tonina kot predsednika DZ.
gorenc007
# 23.08.2018 ob 21:01
ta je največji blefer modernega časa...............
generusus
# 23.08.2018 ob 23:15
Mene bolj kot Židan na mestu DZ "skrbi" Šarec na mestu ministrskega predsednika. Vodilne evropske in svetovne države imajo na teh mestih karierne politike, šolane izključno za te namene, inteligentne in pretkane, vajene mednarodnega parketa. Želim mu sicer, da se dobro znajde, ampak trenutno pripisujem veliko večje možnosti temu, da se to ne bo dobro končalo.
slovenc1
# 23.08.2018 ob 22:16
Naj nekdo prosim vrne Tonina na mesto predsednika DZ. Židan se iz ene izjave v drugo samo ponavlja. Recimo:"radikalna desnica","moja prioriteta so tisti,ki jim je najtežje","nemoremo nekoga izključiti le zato,ker je iz Šaleške doline",...
Ko ga poslušam mi je res žal,da je bil Tonin prisiljen odstopiti.
pejtevennazrak
# 23.08.2018 ob 18:08
"Če sem v tem času kogar koli prizadel, se opravičujem. Ves čas pa sem se boril za svobodo in napredek naše domovine. Srečno, koalicija, in srečno, Slovenija,"

Evo, saj Tonin ima manire. Fant se je že opravičil tistim levičarjem, ki se počutijo užaljene, takoj ko ga zagledajo :)
pejtevennazrak
# 23.08.2018 ob 18:06
Dodal je, da Židana osebno ceni kot pozitivno osebo.

še dobro, da ni rekel, da ga ceni kot osebo židane volje.
Bolek
# 23.08.2018 ob 16:11
Matjaž Han. Kot dolgoletnemu prijatelju, strankarskemu kolegu in poslancu mu je pripisal "sposobnost prepoznavanja pravih ciljev in morda še bolj pomembno kot to - realizacijo teh ciljev".
+++++
Han in Židan sta enaka kalibra, totalno nesposobna za kaj drugega, kot za poslanca.
Tam lahko uživata v hladovini.
Za Židana pa je res idealno mesto predsednika, tam ne bo mogel narediti toliko škode, kot je ko je bil minister za kmetijstvo
svabo
# 23.08.2018 ob 15:29
Še najnovejši aktualni vic iz Polja:
Kako se strokovno imenju sindrom, v primeru ko človek ki je bil član komunistične partije Jugoslavije v času, ko aktualni predsednik stranke Levica še niti ni potoval iz desnega v levo.....jajce, a mu ta isti član partije, ki je pa vodil mlade komuniste v Jajce, danes očita, da je komunistični totalitarist..........
Sindrom relativnega zmagovalca.
pohorskimedved
# 23.08.2018 ob 15:02
Ta ToNiN je pa res faca. Je rekel Rosviti, da 800€ za pavšal ni bila njegova ideja, ampak je vprašal poslanske skupine, koliko bi radi imeli. Ali 600€ ali 800€, kolk je zgornji limit. Po čudežu so se odločili za 800€ in ToNiN jim je ugodil.
Zdaj pa mi je res žal da ga ni v vladi. Sigurno bi predlagal referendum, kjer bi bilo vprašanje: "Dragi delavci! Želite, da bi bila vaša minimalna plača 525€ ali 526€?
Potem pa bi se trkal po prsih, kako je NSi demokratična in za delavce. Bolj kot levica!
SpookyDonk
# 23.08.2018 ob 14:22
Slovenska destruktivna stranka v vsem svojem sijaju. Ja saj se bote razpočili.
slovenc1
# 23.08.2018 ob 12:16
Toninu pa čestitke za opravljeno delo,DZ je vodil korektno in ni bilo zaslediti nobenih napak. Osebno mi je bolj simpatičen kot Židan,morda se še kdaj vrne na to mesto. In še enkrat,srečno novemu vodstvu.
Adi H.
# 23.08.2018 ob 11:11
JJ je Tonina prepričal, da bo ta vlada itak kmalu padla in da ga v novi potem čaka funkcija predsednika parlamenta, v bistvu pa bo JJ potopil vse, ki bodo sodelovalni z njim.
STANE
# 23.08.2018 ob 11:01
Ne na placo direktno ampak na dodatke za prevoz. Trenutno dobijo vsi dodatke za prevoz, ne glede na to ce pridejo ali ne.

Butale smo mi vsi,ki to dopuščamo.Kdo lahko dobi nadomestilo za prevoz,ki ga ni opravil.Norca se delajo iz nas,pa sploh ne vemo,kaj vse si in si še bodo izplačevali.Tako nas nategujejo že 25 let.
dark sun
# 23.08.2018 ob 10:36
@oblaktom,
Tonin je imel vsaj 5 min. slave,
pri Židanu pa bomo imeli 4 leta momljanja (v dobesednem in prenesenem pomenu) ... očitno je glavni argument spet "naši" in "vaši".

Osebno ne verjamem, da bo Židan boljši od Tonina - pa mi dajte + za Tonina in - za Židana ... če so komu da :-).
firtoh
# 23.08.2018 ob 10:23
Pri nas CT dela od 8-16/17 za naročene paciente.Najdaljsa čakalna doba za pod redno je 140 dni za ct pljučnih arterij in vratnih žil.
Nekje do 15% naročenih ne pride na preiskavo niti tega pravočasno ne sporoči,da bi lahko poklicali drugega pacienta.
Zdaj ne vem,kako si predstavljajo zmanjšanje čakalne dobe.Ali bo to uvedba jutranje in popoldanske izmene?Bodo usposobili in zaposlili nove ing.?Bomo obstoječi delali 10-12 ur?
Če to ni znano,potem naj poslanci rečejo tem 35 milijonom,nein danke.Pokazite nam kako bo potekala reorganizacija,kadri,ki so ali bodo na voljo,katere preiskave in posegi...potem pa dobite denar.
Binder Dandet
# 24.08.2018 ob 06:32
@Koperboy:
"Torej je sposobnost nastopanja v javnosti za politika bolj pomembna od njegovih drugih vrlin?

Potemtakem bi lahko novo vlado našli kar v najbližjem gledališču?"

Kakšne vrline pa Židan ima? Prelevil se je v politikanta. Hitro postane nervozen, kar sem že omenil. Kot kmetijskemu ministru se mu očitajo določeni zavoženi projekti. Pa tudi artikuliran ni. Ni to pljuvanje po njem, samo ne zdi se mi najbolj primeren. Cerar bi bil bolj, ko se je že omenjal.
Janček
# 23.08.2018 ob 19:15
@REsje

To si pa tako dobro spesnil, da ti je kak levičar celo verjel in kak desničar stisnil minus :)
kurirka
# 23.08.2018 ob 18:04
Glede na ankete najbolj priljubljena slovenska politicarka Fajonova?

Hehe. Najbolj priljubljena? Kaj je pa silno pomembnega /koristnega naredila za Slovenijo? Samo simpatično izgleda in gladko ji jezik teče, oboje zna fajn izkoristiti in je že drugič ali tretjič evropska poslanka s kupom denarja...brez skrbi, ona ne bo nikoli v našem parlamentu, saj ni neumna. Rajši se bo do penzije kopala v denarcih Evrope.
Kazalo