Slovenija
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.3 od 68 glasov Ocenite to novico!

Poudarki

  • Delo je vede objavilo neresnične informacije, je prepričana
Nina Zidar Klemenčič
Nina Zidar Klemenčič je prperičana, da je bila pri Rodetu prestopljena meja zasebnosti. Foto: MMC RTV SLO

Zidar Klemenčič: Zgodba je bila brez podlage in povsem nepotrebna

Napovedala je več tožb
2. oktober 2012 ob 22:23
Ljubljana - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija

Odvetnica Franca Rodeta Nina Zidar Klemenčič je prepričana, da Delo ni imelo podlage za objavo zgodbe o kardinalu, Peter Stelzer pa bi očetovstvo lahko ugotavljal tudi brez medijev.

"Glede na to, kar je bilo objavljeno, lahko ugotovimo, da je bil zasejan vsaj dvom. S tem poročanjem se je načrtno ustvarjal vtis, da gre za zgodbo z določeno podlago, s čimer pa je bila kardinalu Rodetu povzročena škoda. Zaradi tega bomo vložili kazensko in zasebno ter civilne odškodninske tožbe," je v Odmevih napovedala Nina Zidar Klemenčič.

Za komentar smo zaprosili tudi odgovorno urednico Dela Romano Dobnikar Šeruga.

Dodala je, da zdaj imajo materialni dokaz, da je to, kar je bilo pisano, neresnično. "Brez tega bi vse ostalo na ravni špekulacij," je poudarila.

Ob tem je dodala, da so članki v Delu vsebovali tudi veliko drugih obtožb, ki so bile neresnične, izjave Stelzerja pa so bile nekonsistentne in ni bil prepričan, ali je kardinal njegov oče. "In Delo je kljub temu objavilo zgodbo. Tako so postale najbolj intimne podrobnosti stvar javne obravnave," je izpostavila.

"Medijska izpostavljenost ni bila potrebna"
Na vprašanje, kje so meje zasebnosti, je odgovorila, da se te iščejo skozi tekočo sodno prakso, sami pa so prepričani, da tokrat je bila prekoračena. Poudarila je, da Stelzer Rodeta nikoli prej ni zaprosil za test očetovstva in da je bil Rode tisti, ki je dal ta predlog.

Če bi Peter S. želel odkriti svojega očeta, za to ne bi potreboval vse te medijske izpostavljenosti, je prepričana. Novinar mora dokazati, da je imel utemeljen razlog, da je verjel v resničnost napisanega, še posebej če gre za intimno sfero posameznika.

Tudi Evropsko sodišče daje prednost varovanju zasebnosti posameznika. "Če se posameznik odloči, da bo zaščitil svojo zasebnost, potem je sodišče vedno prva instanca, na katero se obrne," je še sklenila.


Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora, ki ga je v Odmevih vodil Slavko Bobovnik:

VIDEO
Rode napoveduje tožbe, Delo stoji za svojim poročanjem
A. Č.
Prijavi napako
Komentarji
tofsi
# 02.10.2012 ob 22:34
V bistvu vas boli, da Rode ni Petrov fotr.

Razumem vso bridkost in tesnobo, ki spremlja to vaše razočaranje, vendar ... poglejte se malo, saj ste hujši kot tisti blazneži s HAARPom in chemtraili.

Sprijaznite se že s tem, da taka ustanova ne bo tvegala svojega ugleda zaradi enega Petra in Franca. Prosite Karbo, da si izmisli novo pravljico ...
genniuuss
# 02.10.2012 ob 22:36
Smilijo se mi tisti, ki ne morejo verjeti in vedno in vedno
vidijo vse najslabše,same spletke, laži,zaničevanja,posmehovanja....
kuruc
# 02.10.2012 ob 22:51
Ne morem verjeti, da so moralne norme levakov na tem portalu tako nizke.
tofsi
# 02.10.2012 ob 22:45
@KmečkaPamet

Poglej še to skupno sliko, ter recimo še to.

Kaj boš sedaj rekel? Boš verjel, če ti rečem, da nista brata?
Hephaestus
# 02.10.2012 ob 22:37
@ Mindmaster

Katera je že tista vera, ki govori o odpuščanju?
-----------------------------------------------------
Komunizem!

Ah ne čakaj, zmotil sem se, komunizem govori o kapitalu.
Dobesedno (Karl Marx: Das Kapital, 1867).
Naši domači komunisti nauke te knjige obvladajo do popolnosti, za to so vsi postali kapitalisti.
Hephaestus
# 02.10.2012 ob 23:37
Žal mi je nekaterih komentatorjev, ki so očitno toliko razočarani o novici, da Rode ni oče, da svoj bes in frustracije izlivajo v obliki pričakovane gnojnice primitivnih žalitev in klišeiziranih halucinacijah o teoriji cerkvene zarote in podkupovanja.
Za njihovo dobro bi si skoraj želel, da bi bil Rode dejansko oče tistega gospoda, saj bi tako ZZZS prihranil GORO davkoplačevalskega denarja, ki bo sedaj potreben za zdravljenje vnete flore njihovih žolčnih mehurjev.
Olympic
# 03.10.2012 ob 00:00
@ Anar Hija Dobro se je Nina v tej zgodbi morala prodati, da ne opazi osnovnih sumljivih okoliščin tega testa...

No, razsvetli nas s temi osnovnimi sumljivimi okoliščinami.
čak mal noris
# 02.10.2012 ob 23:25
@kmečka pamet

Uh, tebe je pa lahko "ujeziti"! In kaj lahko sedaj pričakujemo od tebe? "Kmečki upor"? Za revolucijo je prepozno, te niso več v modi! Drugače pa...to, da si "vidovit", sem predvideval. Že v naprej veš, kako izgledam ( jajčeglavec ) in to, da te žalim na osebni ravni? Kje in s čem? Seveda pa je vse kaj drugega, če si mislil s tem TVOJO osebno raven? No, tja dol pa še nisem padel. In ne skrbi, ne bom.
MIRNČAN
# 02.10.2012 ob 22:35
Karba bi se vsaj na JJ spravu, k ga ima tako rad. Ne pa na Rodeta.
Binder Dandet
# 03.10.2012 ob 08:16
Halo, najde se 40 letnik iz Nemčije, katerega mama je prijateljevala z Rodetom ravno v času pred njegovim rojstvom in slučajno je gospa rodila v Nemčiji v nekem samostanu, kamor jo je slučajno spravil prijatelj Rode in čist slučajno ta 40 letnik zgleda kot izrezana kopija Rodeta. Ja, res je šlo za napihovanje v tej zgodbi. In ja, če izgleda kot raca, menda ne bomo rezali glav tistim, ki to omenijo, četudi se potem izkaže, da ni raca. In ja, Rode je daleč najdlje prilezel v Vatikanu in domneva, da ima otroka, seveda razburka morje. Kolikor sem včeraj zasledil, se je Peter S. opravičil. Če je Rode resnično toliko katolika v srcu kot bi moral biti, bi se zgodba tu zaključila.

Včerajšnji DNK test je pokazal, da moramo verjeti v naključja.:D
generusus
# 02.10.2012 ob 23:57
Se že dogaja tisto o čemer smo nekateri govorili že pred tedni. Četudi bo test nedvoumno negativen, bodo nekateri še kar naprej trdili, da je vse skupaj podkupljeno in da je kardinal v resnici oče. To bizarno verjetje v nekaj, pa čeprav je test z znanstvenimi metodami ovrgel očetovstvo, je praktično identično religioznemu verjetju, saj religije temeljijo na verjetju v nekaj, ne pa na znanstvenih dejstvih.
Cassalis
# 02.10.2012 ob 23:59
Da zadeva ne zdrži vode je bilo takoj jasno. Ko so stvari dobile malo širše razsežnosti in je bila odkrita identiteta domnevnega sina, Rode pa je pristal na test, so avtorji te afere že pripravljali teren, kako se bodo nič dolžni nič krivi izvlekli iz dreka, ki so ga zakuhali. Najprej z diskreditacijo slovenskega inštituta, potem pa še z načrtnim lansiranjem v javnost interpretacije, da bo Vatikan itak vse pometel pod preprogo, četudi je vse »res«, četudi so rezultati takšni pa takšni. Upam, da se bo na te očitke javno odzvala tudi nemška stroka. v Sloveniji pač živi veliko levih fanatikov, ki nasedejo vsaki teoriji zarote naperjeni proti politični desnici ali cerkvi. Oni to brezpogojno verjamejo. To je njihova resnica. Njihova »verska« dogma. In ni je inštitucije, ne iz pravne ne medicinske stroke, ki bi jih lahko prepričala v kaj drugega.
Čas bi že bil, da začnejo vsi ti jasnovidni nostradamusi enkrat končno odgovarjat za svoje izrečene in zapisane besede . Ne gre samo za škodo, ki jo delajo dotičnim ljudmi. Pa ne gre samo za kardinala Rodeta, tudi Petra Steltzerja so »potunkali« in iz njega naredili ikono izgubljenega sina. Ne moreš se tako igrat s človeškimi življenji in se delat, da nič ni, da je vse v interesu »javnosti«. To ni noben interes javnosti. Če bi novinar Karba imel kaj prave novinarske izobrazbe bi se malo bolje zavedal svoje odgovornosti, ki jo kot novinar ima. Ostali razpečevalci njegovih idej tako ali tako niso vredni omembe.
Peter Steltzer ima vso pravico iskati svojega očeta. Če ga je ob preučevanju življenja svoje nedavno odkrite matere pot pripeljala do Slovenije in Rodeta, ima pravico tudi to preveriti. Nihče pa nima pravice manipulantsko izkoristiti človeka, ki išče svoje starše, za dosego svojih podlih ciljev in ideološko obračunavanje z nekimi »namišljenimi« nasprotniki. Še posebej ob izgovarjanju na javnost ne! In na podlagi česa? Dveh fotk? Ki bi lahko bile tudi fotomontaža. Ki bi lahko bile tudi posledica plastične operacije ali delo povprečno nadarjenega profesionalnega maskerja. Nisem paranoični levak, ki verjame v vsako namišljeno teorijo zarote in ne verjame, da bi se Steltzer posluževal takšnih trikov. A če se gremo natolcevanje, lahko natolcujemo tudi v tej smeri! Ker pa vem, da ljudje nismo takšni unikati kot si mislimo včasih, da smo, vem, da med človeško populacijo obstaja nekaj tipov oblik nosa in tudi obrazne poteze so si pogosto podobne pri ljudeh, ki izhajajo iz podobnega okolja. Takšnih nosatih ( pa ne mislim bit s tem žaljiv) sinov pa ima potemtakem kardinal Rode lahko na tisoče. Tudi med slavnimi osebami. komaj čakam, da nam Karba drema team predstavi sina št. 2.
Da ni mogoče kar tale: http://i.ytimg.com/vi/vGAWHQIRAbU/0.jpg Naključni blogger, ki si da vleiko opraviti s svojim nosom. :)
AndrejP
# 02.10.2012 ob 23:14
komsomolec

# 02.10.2012 ob 22:56
Pametna večina Slovencev rodeta ne mara in si mislijo svoje.


Pametni so zato, ker ga ne marajo, na podlagi tega si mislijo svoje? Torej, če ga ne maram, potem sigurno laže? Ali kaj? Jaz ga ne maram, si dejansko mislim svoje, namreč da je Delo zakockalo še en del svojega ugleda za totalno brezvezno in nepomembno štorijo. Kot da je za koga pomembno, če ima Rode otroke ali ne.
janefrik
# 02.10.2012 ob 22:49
Nina bo Karbo utopila v žlici vode. Prav mu je....lažnivcu
čak mal noris
# 02.10.2012 ob 23:53
@Kmečka Pamet

Navsezadnje...jaz sem baje podoben Georgeu Michaelu ( boh ne daj, da bi pomislil, da po "USMERITVI" ), to mi je enkrat rekla ena kolegica, ko mi je hotela v rit zlezt, ko sem nosil "bradico", tale "poslovnež" je lahko podoben komurkoli, tudi Rodetu, če nekdo to HOČE videti. To, če je "drmal" naokoli...jebi ga, se zgodi. Sploh ga ne branim, da ne bi to mislil. "Napadam" zgolj medij, novinarja in urednico, ki počno stvari, ki po mojem NE SPADAJO pod definicijo "novinarska svoboda". Prej je nekdo lepo primetjal, da če bi se to zgodilo v Angliji in bi bil upleten princ Charles, še The Sun ne bi tega objavljal v takšni obliki, kot je to storilo Delo. Mr.Mr. pa je zahteval, da bo ON verjel, kar javno preverbo. po možnosti naj bi siroti Kardinal še javno....,saj razumeš, a ne!?
PatrickBateman
# 02.10.2012 ob 23:12
@PrimitivnaKomajzarskaPamet
tvoja dva dodatna komentarja samo potrjujeta dejstvo. Sploh se nisem izrazil o tem primeru pa ze druge ocenjujes za farske riti... Pa slovenscine se nauci mimogrede. Primitivizem in ignoranca na visku.
SAM
# 03.10.2012 ob 09:06
Delu bi se bolj splačalo, da bi Dejanu Karbi dali metlo za pometanje dvorišča časopisne hiše, kot da objavljajo njegove mojstrovine. Včasih je ta časopis veljal za relativno resnega. Sedaj s Karbo pada med najbolj cenene rumene časopise. Če pa je že tako politično motiviran in ga ne žene novinarska raziskovalnost, pa bi se lahko včlanil v kakšno stranko (npr. Pokret Srbije) in bi potešil svoje strasti.
Valuk_
# 03.10.2012 ob 08:11
Sploh ne razumem kaj je narobe?!?!

Pač Delo je objavil zgodbo Petra S, kar je povsem razumljivo. Še sam Rode je priznal, da je imel z njegovo mamo INTIMNO RAZMERJE!! Mislim, da je bilo povsem upravičeno pričakovati od Petra, da je domneval, da je Rode njegov oče. In tudi to je samo Delo objavil. Domnevo.

Zdaj pa Rode iz sebe dela največjo žrtev. Kaj je že vse Cerkev nepreverjenega rekla, in očrnila marsikaterega (predvsem iz kakšnih družbenih skupin).

Še en dokaz, da so teli stari fotri v kiklah in s svojim Vatikanom skupaj, eno samo leglo hinavščine in sprenevedanja. Važno da ima denar za vse te svoje odvetnike, namesto, da bi to daroval v dobrodelno namene.
Hephaestus
# 03.10.2012 ob 00:11
Čudi mi, da DELO še ni objavil ekskluzivnega razkritja, da sta Danilo Türk in Mr. Bean enojajčna dvojčka, če ju tudi samo bežno pogledaš je jasno kot beli dan, da takšna podobnost ne more biti naključna :)
Cassalis
# 03.10.2012 ob 00:04
Aja, pa ženi moram naročit, da jutri ne pozabii odpovedat Delo. Enkrat pride tudi kaplja čez rob!
janefrik
# 03.10.2012 ob 00:00
Kmetovalec
Tale slika ob tvojem imenu prikazuje tvoj motokultivator in tvoj fris al kaj drugega?
kokimagic
# 03.10.2012 ob 00:00
@Kmečka pamet

Jutri ti prinesem dve jajci, eno bo iz Ljubljane, druga pa iz Kitajske! Zanima me, kako boš dokazal, da ju je zaplodil isti petelin? Ukolikor nima rakete v riti...,težka bo.
mikic007
# 02.10.2012 ob 23:45
Pa dobro, lahko debatiramo o filozofiji, okusu, umetnosti in recemo "zame je tako, ne glede a dejstva". Ne mores pa izpodbijati dnk testa in to na tak nacin "jaz mislim" :)) Kako neumno to izpade ...
PatrickBateman
# 02.10.2012 ob 23:23
PrimitivnaKomunajzarskaPamet
Kot bi se z osnovnosolckom pogovarjal. Poves mu, da nekaj ne zna, pa ti potem vrne nazaj brez, da bi imel osnove za to.
Seveda, da pravim PrimitivnaKomunajzarskaPamet. Samo taka pamet lahko vidi take zarote, ne pa kmecka pamet. In seveda samo primitivnakomunajzarskapamet lahko nekoga, ki se ne strinja s primitivno komunajzarsko domislijo oznaci za farsko rit.
Pa kar naprej si zatiskaj oci pred resnico, ki te ocitno tako zelo moti.
PatrickBateman
# 02.10.2012 ob 23:07
KmeckaPamet
po tvojem komentarju sodec, bi tvoj nick moral bit PrimitivnaKomunajzarskaPamet
veza
# 02.10.2012 ob 22:54
tofsi,

dobre fotke, samo eden je nekoliko zavrt v rasti, drugače sta kot enojajčnika!
skretpapir
# 03.10.2012 ob 08:23
če bi bil rode res mož vere, ne bi smel nikogar tožiti..če pa že toži in če mu uspe kej odnesti, naj da to za reveže..oz. lahko tudi prispeva za verniške budilke da bodo vedli kdaj morjo k maši o nedeljah, ne pa da me še tisti dan ko bi rad počival ob 7 zjutraj morijo z zvonovi..
AndrejP
# 03.10.2012 ob 00:21
ateistek, pa si ti predstavljaš kakšno škodo bi utrpel inštitut, ki bi pustil, da se pri analizi DNK zamenja vzorce? Resni laboratoriji se s takimi stvarmi prav gotovo ne igrajo, saj bi jih to uničilo.
AndrejP
# 03.10.2012 ob 00:19
gorc27, saj v temu je srž problema. The Times si zaradi svojega ugleda in odvisnosti od naklade ne bi upal lansirati take zgodbe. Bralci bi jih hitro kaznovali. Ker Britanci zelo redko naročajo časopise (gre za kakih 10% vse prodaje dnevnega časopisja, ostalo prodajo na 'news standih') bi verjetno naslednji dan občutili močan padec prodaje.

Če bi tebe zanimala takšna zgodba, za katere pa ne zahtevaš, da bazirajo na preverjenih informacijah potem ti tako ali tako ne bi bil bralec časnika The Times, verjetno bi ti bil The Sun bližje. Ampak to je težava Slovenije nasploh. Mi ne želimo dejstev, mi želimo zgodbe, ki so poravnane z našim političnim prepričanjem. Zato resnega novinarstva pri nas praktično ni.

veza, kako to misliš nekdo ki ima veliko informacij o domnevnem očetovstvu? Govora je bilo o Petru Stelzerju, ki da je iskal svojega očeta. Vse, kar je Karba povedal je, da je od g. Stelzerja izvedel, da je nekje slišal, da bi Rode lahko bil njegov oče, kar je potem njegova mama zanikala ali priznala, pa rekla da ne bo tega nikoli uradno priznala ali karkoli že. Torej, če sem prav zastopil niso niti preverili, kje je g. Stelzer slišal, da bi bil kardinal Rode njegov oče ampak so zgodbo kar objavili.

RTV je še isti dan na nek zagrebški inštitut poslala fotografiji obeh in odgovor je bil, da sta si obraza premalo podobna, da bi se dalo potrditi očetovstvo vizualno. Zakaj tega niso naredili pri Delu? Zakaj ni g. Karba kontaktiral kardinala Rodeta in mu rekel, da bo objavil zgodbo, razen če pristane na test DNK? V tem primeru, če bi ga Rode gladko zavrnil, bi Karba z vso pravico dvomil v iskrenost njegovega zanikanja.

Zgodba o dolgu RKC, zgodba o izgonu Urana, kadrovskih menjavah itd. tu nima nobene veze. Delo je na naslovnici težilo s tem domnevnim sinom kardinala Rodeta teden dni, brez preverjenih informacij, pa čeprav bi lahko s testom DNK to dilemo prav hitro razrešili. In če bi se zgodba izkazala za resnično bi bila danes prav tako ali pa še bolj odmevna. Neprofesionalnost dela medijev pri nas je šokantna, ključno vprašanje pa ni tisti dolg v višini 800 mio EUR, saj ta zgodba ni prav nič doprinesla k razrešitvi tega vprašanja. Še več kot to, samo odvračala je pozornost od resnih težav.
čak mal noris
# 03.10.2012 ob 00:11
@veza

Katerikoli, ki ni iz Slovenije. Glede medijev v Sloveniji (več ali manj vseh ), ne bom izgubljal besed. Prav tako ne bom izgubljal besed o "uravnoteženosti" medijskega prostora. Ne branim ne desne in ne leve, vendar lahko mirne vesti zatrdim, da so "levi" še vedno v prednosti. Je pa vse skupaj ena totalna žalost, novinarski ceh v Sloveniji, namreč.
janefrik
# 02.10.2012 ob 23:58
No,zdaj če je Rode mal namakal ,ko je bil mlad je njegova stvar. Al pa kvečjemu stvar njegovega šefa.Da se en trol Karba o tem razpiše,je pa za Delo negativna reklama.
Pravzaprav bi bilo treba Delo skenclat. Nina jih bo dobr olupla ,Karba pa dobi brco.....
AndrejP
# 02.10.2012 ob 23:30
gorc27, ampak taka zgodba nikjer drugje v EU ne bi "poletela." Si predstavljaš, da bi The Times ali Guardian na naslovnici objavil zgodbo z naslovom: "Nemški podjetnik Johannes F. od Princa Charlesa zahteva test očetovstva?" In ali si predstavljaš, kaj bi se zgodilo s tem časopisom 'za zahtevnejše bralce,' ko bi se zgodba izkazala za neresnično? Naklada bi jim gotovo padla pod polovico v roku tedna dni, konkurenca bi jih pojedla. The Sun je druga zgodba, ampak tudi oni ne bi upali toliko tvegati.
mikic007
# 02.10.2012 ob 23:22
Clovek se vsak dan nekaj novega nauci. Danes sem se npr. to, da odvetnik v bistvu ugotovlja krivdo, ne pa brani stranko, tega prej res nisem vedel. In ce smo ze pri odvetnikih, ce bi bil Rode "kriv", bi mu bil "dodeljen" Ceferin, kot vsem tistim, ki so krivi in imajo dovolj denarja ...
generusus
# 03.10.2012 ob 11:13
@zapatist
"To napiše nekdo, ki piše in obsedeno ponavlja cele litanije in ekspertize o stanju med 20 do 70 let nazaj in to o sistemu in njegovih značilnostih, ki so vsakomur jasne...?"

Čisto obratno je kot trdiš. Če bi bila naša zgodovina vsakomur jasna in osvetljena z vseh zornih kotov, bi bilo v Sloveniji vzpostavljeno politično zdravje. To, da pa bi nekateri politični poli želeli, da se ne razgali preteklost, je meni povsem razumljivo, a je seveda moralno in etično nedopustno.

"Jaz generususa vidim kot izredno ideološko usmerjenega, ob temu pa kot praviš poskuša to prikiriti, kot da je to kaj slabega oz. mogoče misli, da bi s tem izgubil verodostojnost.
To kar si mu ti sporočil, sem mu jaz že večkrat.
Dodal bi še to, da za mene izgubi veliko več verodostojnost s tem prikrivanjem, kot pa s svojo usmeritvijo."


Res mi ni jasno o kakšnem prikrivanju govoriš. Moja stališča so vselej jasna in brez slepomišenja. Tebe moti prav to. Namreč, če bi stališča ne bila jasna, jim sploh ne bi posvečal pozornosti. Vse kar drži je to, da moja stališča oponirajo tvojemu pogledu na svet in na organizacijo družbe. Ti pač to zameriš, ker želiš, da tvoje trditve zajemajo edino mogočo resnico. Pa še o ideološki usmerjenosti: vsak je vsaj malo ideološko usmerjen, o tem ni nobenega dvoma. Popolna ideološka neusmerjenost je nemogoča in čista objektivnost prav tako. O tem sem tudi že pisal na tem portalu, a si verjetno spregledal.

@Binder Dandet
"Oprosti, ti se zelo trudiš tukaj gor prikazati kot neopredeljen in do vseh kritičen, ampak te malenkosti izdajajo. Recimo reakcija na tale moj komentar. Če bi resnično bil indiferenten do SDS, se ne bi obregnil ob moj komentar. Zato na začetku pravim, da se skušaš prikazat."

Tvoje "utemeljitve" ne držijo. Na svetu je na desetine milijonov kritikov komunističnih zločinov, in po tvoji logiki bi morali vsi podpirati SDS in njegovega predsednika. Zares mi ni jasno zakaj ljudi, ki kritizirajo in obsojajo komunizem, ki je povzročil toliko gorja, enačiš za podpornike SDS? To je temeljno vprašanje na katerega si moraš odgovoriti sam pri sebi.
PONOS
# 03.10.2012 ob 10:11
bistri08
Rdeči svoje gonijo, tudi (ko) imajo dokazano nasprotno.

Kdo pa so rdeči?So predstavniki koga?Socialistov?Komunistov?Neverniki?
Zaradi ureditve in vpliva cerkve,so v komunizmu prepovedali vero.Kar je seveda narobe.
Jezus je po temeljih bil najbolj čist levičar dajal je revnim in bolanim in spodbujal druge da naredijo isto.Za bogate je dejal da bo prej šel slon skozi šivankino oko kot bogat v nebesa.Če želiš v nebesa razdaj bogastvo .
Ne trdim da je bil komunist saj ni jemal z silo,ni podržavil pa vendarle je nauk bolj levičarski kot desničarski...
generusus
# 03.10.2012 ob 10:10
@jujc
"No sej potem se strinjava. Žrtve v kateremkoli sistemu pa naj gre za žrtve domače nacije ali tuje nacije so delo pokvarjenosti političnih gospodarskih elit, ki se igrajo igrico malih bogov."

Ja. Čovekova grabežljivost in poskus nahranitve svojega ega (ki je nenahranljiv) je leglo večino sporov.
Binder Dandet
# 03.10.2012 ob 09:53
@genersus:
"Komunizem je vladal vedno na osnovi neresnic in falsificirane zgodovine in sedanjosti."

Kot da opisuješ SDS.:D
vojnaslo91
# 03.10.2012 ob 09:01
Zaradi tega bomo vložili kazensko in zasebno ter civilne odškodninske tožbe," je v Odmevih napovedala Nina Zidar Klemenčič.
------------------------------------------------
Jaz bi poiskal malo boljšega pravnika, ker bodo Old boys-i najeli rdečega Čeferina.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ko so danes zjutraj na vrata doma ljubljanskega župana Zorana Jankovića potrkali kriminalisti ter opravili hišni preiskavi na domu in na sedežu Mestne občine Ljubljana (MOL), je prvaka Pozitivne Slovenije zastopal odvetnik Aleksander Čeferin. To ne bi bilo nič spornega, če MOL ne bi z odvetniško družbo Čeferin v zadnjih petih letih poslovno sodeloval (odvetniška družba je zaslužila skoraj 200.000 evrov). To pa je po načelnem mnenju Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) sporno, saj Jankovića zastopa odvetnik, ki zastopa tudi občino, to pa vodi Janković.
zamudnik
# 03.10.2012 ob 08:58
Jel' vam teško, drugovi?
Danger_Mouse
# 03.10.2012 ob 08:48
Mediji ste soodgovorni, da smo se znašli v tako nezavidljivi situaciji. Upam, da se tega zavedate. V mandatu KGB, ko se je šele začelo kuhati in ko bi se lahko z nekaj odločnimi potezami izognili najhujšemu, ste murgelska trobila namesto, da bi gledal pod prste Pahorjevi vladi in ostalim "neodvisnim" institucijam, ki so imeli v rokah škarje in platno, obračunavali z opozicijo, milijardni minus pa je medtem veselo rasel. Zato je skrajni čas, da sodna veja oblasti priskoči na pomoč DNS, ki tega očitno ni zmožno opraviti, in postavi jasno mejo svobodi izražanja tistih, ki imajo na podlagi svojega (klientelističnega) položaja možnost, da oblikujejo javno mnenje in posledično tudi krojijo prihodnost te države. Upam, da potem besedne zveze "naj bi", "iz zanesljivih virov, ki pa ne želijo biti imenovani", "menda", "bojda", "se govori", "je moč izvedeti" in vprašaji na koncu stavkov ne bodo več modus operandi predstavnikov četrte veje oblasti, ki sebe še vedno vidijo kot družbeno-politične delavce v službi režima.
zemljemerec
# 03.10.2012 ob 08:24
Binder Dandet * * * * *
zemljemerec
# 03.10.2012 ob 08:09
HiTech3....očitno ti še nisi slišal kako potekajo doping kontrol pri športnikih, tako nekako jaz razumem test DNK...vzorec poslan po pošti je neresno dejanje...kdo jamči, da je slina bila od Rodeta?...odvetnica ?
PONOS
# 03.10.2012 ob 08:06
Za laike.
Vero je treba strogo ločiti od cerkve.Ker cerkev ima z vero le toliko da jo poučuje in širi , jo pa izkorišča za svojo moč,vpliv in bogatenje.Čeprav zmolimo vsako nedeljo napisano molitev "verujem v eno, sveto, katoliško in apostolsko Cerkev"Stavek iz naslova katoličani redno izgovarjajo v okviru izpovedovanja vere ob nedeljskem bogoslužju, vendar jih v časih pretresov in škandalov v slovenski in svetovni katoliški Cerkvi in njeni zgodovini verniki morda izgovarjajo lahkomiselno, ali pa sploh ne.

“V kaj torej verujem?”
Verujem, da je Cerkev grešna in sveta, ker jo sestavljajo ljudje, vendar zaradi njenega ustanovitelja Jezusa Kristusa je tudi sveta.Tukaj se pojavi torej moralni in etični konflikt.
Torej držati se je treba le etike in morale in biti kritičen do vseh ljudi in organizacij.
skretpapir
# 03.10.2012 ob 08:03
svoboda govora..aja za krščanarje o njih to ne velja...
zemljemerec
# 03.10.2012 ob 08:00
Preprosto si ne znam predstavljati, kako bi svet sprejel očetovstvo otroka spočetega z dekletom starim 15 let. To je preveliko breme za cerkev kot tudi zakonodajo.Ženska se je umaknila v tujino, sinu je povedala da nikoli ne bo povedala kdo je njegov oče in tudi po sodiščih ne bo hodila.Rešitev problema je predvidljiva in logična.Cerkev ima dovolj sredstev da počisti pred svojim pragom. Si pa nadejam da uvede Slovenija čim prej cerkveni davek za vernike.Tako kot je to urejeno v Nemčiji. Verniki naj skrbijo za svoje duhovno kraljestvo.
veza
# 03.10.2012 ob 01:27
AndrejP

s tabo je težko komunicirati, ker razumeš vse na pol!
Dejstva- RKC pridela 800 milijonov Evrov, najprej zanikajo, potem prikrivajo višino, pa da niso vedeli, Vatikan takoj izjavi, da s tem nima nič, hkrati začne zamenjavati vpletene škofe, Urana celo izžene, tu se Uran upre, zato Vatikan začne razlagati o domnevnem Uranovem očetovstvu,
tu se vmešajo podporniki Urana in vrnejo napad, s tem, da obudijo zgodbo o Rodetovem očetovstvu, ker Rode je največji nasprotnik Urana!
Tak je približno potek bojev v SLO RKC!
Kaj je delal Karba, zakaj ne raziskuje bank, to se tudi jaz sprašujem, a banke so tabu tema, še Kranjec ne ve nič!
Tomažin
# 03.10.2012 ob 00:42
Pri vsem tem je bila grobo napadena še ena druga zasebnost. Zasebnost matere Gospoda Petra. Ona ima vso pravico tudi do svoje zasebnosti o kateri lahko tudi molči. I grobo napadanje preko medijskih konstruktov je tudi pritisk in napad nanjo!
veza
# 03.10.2012 ob 00:21
@jo-jo

pusti teste, gre za 18 letno dekle, ki se je družilo z 30 letnim Rodetom in potem odšlo rodit v Nemčijo in še danes noče povedati sinu, kdo je njegov oče!

@čak mal noris

mediji so po vsem svetu iztirili, pa saj tudi človeštvo je v globoki krizi, nismo samo Slovenci zabluzili!
Kot pravim, mene zanima tistih 800 milijonov dolga RKC, ki očitno Rodeta nič ne težijo, pa tudi za vse ostale milijarde, ki so izginile iz naših bank!!!
jo-jo
# 03.10.2012 ob 00:14
Problem ideologov- tako levih kot desnih je vedno isti. To pa je ta, da se na vse afere in napake ljudi gleda z različnih zornih kotov. V kolikor je v afero vpleten nekdo od tistih z "njihovega brega", gre vedno za politično farso oz. lažen podtaknjen proces, v kolikor se isto očita nasprotni strani je vse res- in niti dokazi niso potrebni. In v primeru Rodeta bi test DNKja naredili še v Veliki Britaniji, ZDA, v Afriki ali pa na Švedski in še vedno bi se našli posamezniki (katerih ni tako malo), ki bi trdili da je test farsa in da je prikrojen.
janefrik
# 02.10.2012 ob 22:59
kuruc
Ne morem verjeti, da so moralne norme levakov na tem portalu tako nizke.
Ti meniš da imajo sploh kakšne norme ? Če bi rekel "mutanti" ....no pol še nekak.
Kazalo