Srdjan Djordjević se je znašel sredi nove dopinške afere. Foto: BoBo
Srdjan Djordjević se je znašel sredi nove dopinške afere. Foto: BoBo
Doping.
Na Norveškem imajo nično toleranco do uporabe dopinga v športu. Foto: EPA

Na Norveškem so se mediji razpisali, da naj bi bila Vukičevićeva vpletena v dopinški škandal, čeprav je bila takrat stara zgolj 15 let. Afera je sicer dosegla vrhunec v soboto, ko je norveški dnevni časopis Dagbladet objavil komunikacijo po elektronski pošti med Vukičevićem in Djordjevićem. Oba naj bi uporabljala izraze za doping, uporabo tega in nasvete, kako se dopinškim testom izogniti.

V besedilih tudi imena športnikov
Vsebina pisem ni nič kaj prijetna, gre za zasebno korespondenco med vpletenima, in sicer med 27. novembrom 2001 in 20. februarjem 2003. Komuniciranje je potekalo v srbskem jeziku, primer je že pred dvema letoma obravnavala norveška protidopinška komisija, ki pa ga je zaradi zastaranja zadržala. Strokovna podlaga v besedilih je jasna, namen tudi, svetovalec (Djordjević) naj bi imel izvrsten pogled na doping. V besedilih so navedena tudi imena športnikov, na katerih se je izvajal doping, ki pa jih je Dagbladet zakril.

Djordjević zanikal vpletenost v škandal
"To je precej občutljiva tema. Norvežani pišejo resnice in neresnice. Vsekakor pa so stvari, ki so objavljene v norveških medijih, zelo pomešane. Srečal sem Vukičevića in opravil nekatere meritve za njegove atlete. Elektronska pisma med Petrom in menoj so bila manipulirana. In nisem pomagal atletom in trenerjem pri dopingu," je za športni časopis Ekipa dejal Djordjević, ki je trenutno v Južni Afriki, na Norveško naj bi se vrnil v teh dneh.