V primer se je vpletla celo Portia Simpson Miller. Foto: EPA
V primer se je vpletla celo Portia Simpson Miller. Foto: EPA

Jamajki zaradi neustreznega ravnanja ob številnih pozitivnih dopinških primerih (zlasti atletov) celo grozi prepoved nastopa na olimpijskih igrah.

Na obisk prihajajo trije predstavniki Wade
Predsednik jamajške protidopinške komisije Herbert Elliott je potrdil, da bodo trije predstavniki Wade v ponedeljek prišli na dvodnevni obisk, na katerem bodo pregledali vse postopke ravnanja tamkajšnje protidopinške agencije.

Kako resna so bila testiranja leta 2012?
Vse se je začelo zaradi nekdanje direktorice jamajške protidopinške agencije Renee Anne Shirley, ki je izjavila, da med januarjem in julijem 2012, ko so potekale priprave športnikov na olimpijske igre v Londonu, niso opravili niti enega resnega testiranja. V zaplet se je vpletla tudi jamajška premierka Portia Simpson-Miller, ki je uslužbence Wade uradno povabila na obisk, vendar pa jim je jamajška protidopinška agencija sprva zaprla vrata.

Samo letos je na protidopinških testih padlo pet jamajških atletov, med drugim tudi Asafa Powell, Sherone Simpson in Veronica Campbell-Brown. Slednje jamajška atletska zveza ni kaznovala, temveč ji je izrekla le opomin.