Pred štirimi leti je Primož Kozmus osvojil zlato odličje na igrah v Pekingu. Foto: EPA
Pred štirimi leti je Primož Kozmus osvojil zlato odličje na igrah v Pekingu. Foto: EPA

Aktualni olimpijski prvak, ki je lani na svetovnem prvenstvu po vrnitvi na tekmovanja osvojil bronasto odličje, na mitingu pričakuje met prek 79 metrov, čeprav bo nastopil še iz polnega treninga. Konkurenca bo na 12. Stepišnikovem memorialu kar močna, saj mu bo družbo delal tudi Krisztian Pars. Madžar ima v lasti najboljši izid sezone na svetu. V ženski konkurenci bo v tej disciplini Barbara Špiler poskušala izboljšati državni rekord, ki ga je postavila letos.
V Slovenski Bistrici tudi Ratejeva
V metu kopja bo nastopila tudi Martina Ratej, ki bo v Slovensko Bistrico prišla naravnost s tekme v Ostravi. V skoku v višino bo poskušal dobro formo zadržati Rožle Prezelj, podobno v teku na 100 m z ovirami velja za Marino Tomič. Po poškodbi se vrača Miran Vodovnik, ki bo imel v Hamziju Aliću v suvanju krogle hudo konkurenco. Na 100 m bo prvo ime Gregor Kolakovič, pri dekletih pa bosta Sabina Veit in Alja Sitar lovili normi za evropsko prvenstvo v Helsinkih. Jaka Muhar bo skušal v metu kopja priti do norme B za olimpijske igre. Na 400 m bo glavni favorit Conrad Williams, ki je z britansko štafeto postal svetovni podprvak tako na prostem kot tudi v dvorani. V ženski konkurenci se bosta za zmago borili Liona Rebernik in Hrvatica Anita Banović, v skoku v daljino pa bo glavna favoritinja Nina Kokot.

Manjkali bodo najboljši člani ljubljanskega Massa, ki bodo nastopili na evropskem klubskem pokalu v Dubnici. VN Vzajemne se bo nadaljevala 7. junija v Ljubljani, nato pa bodo še mitingi v Velenju, Postojni, Novem mestu, Mariboru in Celju.