Primož Kozmus je na olimpijskih igrah osvojil dve medalji. Foto: EPA
Primož Kozmus je na olimpijskih igrah osvojil dve medalji. Foto: EPA

Voditelj oddaje Ervin Čurlič je gostil Benčino (predsednik Atletske zveze Slovenije), Martina Steinerja (predsednik strokovnega sveta pri AZS-ju), Primoža Kozmusa (član upravnega odbora AZS-ja, olimpijski in svetovni prvak v metu kladiva) in Alberta Šobo (član strokovnega sveta AZS-ja in trener).

Vse se vrti okoli Bolta

"Zaradi Bolta je prišlo ogromno gledalcev, zaradi njega vsi gledajo atletiko. Če pridejo na naš miting trije finalisti svetovnega prvenstva v Moskvi, je to premalo. Ljudje želijo gledati zvezdnike, Bolt pa pride, če imaš 300.000 ameriških dolarjev," je pojasnil Šoba.

"Atletska zveza se je dogovorila z RTV Slovenija o prenosih Diamantne lige na TV Slovenija 2 v letu 2014, kar je prvi korak k popularizaciji atletike. To je le eden izmed kamenčkov v mozaiku. Sodelovali bomo z balkanskimi državami, naši atleti bodo nastopali na njihovih mitingih, najboljši atleti iz teh držav pa bodo prišli v Velenje in Ljubljano," je dodal Benčina.

"Vrhunski atleti želijo imeti v tujini svoje nastope plačane. Včasih doma nastopim tudi brezplačno ali pa za primerno ceno," je dejal Kozmus.

Steiner: Največja težava je prehod atletov v člansko konkurenco
Steiner je pojasnil, da večina slovenskih atletov ne pogori na velikih tekmovanjih. Še posebej ponosen je na zelo obetavno mlado generacijo: "Imamo mladi rod, ki veliko obeta in osvaja kolajne na mladinskih svetovnih prvenstvih. Imamo težavo, kako to mlado generacijo pripeljati v članske vrste. O tem bo treba temeljito razmisliti. Atletiko tržno ni zanimiva, živimo pa v potrošniški družbi. Mladi imajo do srednje šole še interes, potem pa je prehod v članske vrste zelo težak."
A. G.

Kozmus mora tudi pozimi vaditi na prostem
Športni izziv o problemih slovenske atletike
Kozmus mora tudi pozimi vaditi na prostem
Športni izziv o problemih slovenske atletike