Primož Čerin je bil nekoč odličen kolesar, zdaj pa je poslovnež, ki še vedno najde čas za rekreacijo in za komentiranje kolesarskih dirk za TV Slovenija. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Primož Čerin je bil nekoč odličen kolesar, zdaj pa je poslovnež, ki še vedno najde čas za rekreacijo in za komentiranje kolesarskih dirk za TV Slovenija. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

"Enkrat sem že pretekel Ljubljanski maraton, in sicer z rezultatom okrog 3:45. Letos sem se odločil, da izboljšam ta dosežek in se bolje pripravim. Vozil sem na kolesarski Dirki okrog Slovenije in odpeljal tudi slovensko diagonalo, kar je bilo 370 km," je povedal 49-letni Čerin, ki je na majski Dirki okrog Slovenije, na kateri je zmagal Marko Baloh, osvojil sedmo mesto.

Število trenutno prijavljenih tekačic in tekačev za nedeljske teke obeta nov rekord. Lani je bilo na rekreativnem teku, polmaratonu in maratonu 11.158 udeležencev, letos pa so se prijave do 9. oktobra 2011 že približale številu 13.900.

Čerin, ki je leta 1986 Tour de France končal na 32. mestu (ta dosežek je izboljšal šele Tadej Valjavec), je za letos že pospravil kolo in se rekreira le še s tekom: "Vsak dan ravno ne tečem, tri- do štirikrat na teden pa že. Rad sem čim več na svežem zraku. Nad sobno rekreacijo sploh nisem navdušen, tako da me v fitnesu ne boste videli. Veselim se tudi zime, tek na smučeh mi je zelo blizu, prav tako nordijska hoja."

23. oktobra se bo moral spopasti s krizo, ki čakajo vsakega maratonca, ko "trčijo ob zid": "Zame je najhuje po treh urah. Toliko časa še lahko tečem, potem pa je hudo. Noge enostavno ne gredo več tako, kot hoče glava."

10. oktober je zadnji dan za prijavo
Vsi, ki se želite udeležiti rekreativnega teka na 10 kilometrov, malega maratona ali maratona, imate le še danes čas za prijavo. To velja tudi za prijave za sobotne programe za otroke in mladino. Lumpi tek in promocijski, šolski ter srednješolski teki so sicer brezplačni, kljub temu pa je treba otroke prijaviti: za Lumpi tek morajo najmlajše prijaviti straši, medtem ko za promocijske, šolske in srednješolske teke prijavo uredijo osnovne oz. srednje šole.