Snežana Rodič je napovedala kandidaturo za odličje. Foto: Reuters
Snežana Rodič je napovedala kandidaturo za odličje. Foto: Reuters
Petr Svoboda
Petr Svoboda je bil najhitrejši na 60 metrov z ovirami. Foto: Reuters
Ralf Bartels
Ralf Bartels je kroglo sunil 41 cm dlje od rojaka Davida Storla. Foto: EPA

"Zelo sem vesela, da sem tekmovanje začela na tak način in izboljšala samozavest pred finalnim delom. Posebej zato, ker sem imela dan pred tekmo na treningu kar nekaj težav in tudi pred kvalifikacijami sem potrebovala dva popolnoma do konca izvedena poskusa, da sem pridobila prave občutke, kar običajno ni potrebno," je bila zadovoljna Rodičeva.

Tomičeva končala v polfinalu
Marina Tomič
je izpadla v polfinalu teka na 60 m ovire, potem ko je v svoji skupini zasedla 7. mesto, skupno pa imela 14. čas (8,21). V kvalifikacijah je s časom 8,18 sekunde zasedla 13. mesto. "Zanimivo je bilo teči v polfinalu. Imam pa mešane občutke, mogoče sem se po kvalifikacijah in doseženem cilju počutila malo prazno, čeprav sem si zelo želela polfinala. Ko pa sem stopila v polno dvorano in slišala navijanje, sem bila ponovno zelo tekmovalno razpoložena," je po tekmi dejala Tomičeva.

Tekla je v prvi skupini in se za las izognila padcu, saj je Francozinja Alice Decaux, ki si je obetala finale, proti koncu izgubljala ravnotežje in prešla na progo Tomičeve, nato pa padla in z nogo nekoliko zadela slovensko tekmovalko. "Začelo se je dobro do tretje ovire, bila sem dovolj agresivna. Po četrti pa sem vse bolj čutila Francozinjo, ki je tekla ob meni in je vse bolj 'lezla' vame. Na koncu sem se morala umikati, da ni zrušila še mene. Malo me je sicer zadela. Če se to ne bi zgodilo, bi bil moj čas verjetno boljši kot v kvalifikacijah. Če bi združila začetek iz polfinala in konec iz kvalifikacij, potem bi bil ta tek odličen in čas, jasno, tudi boljši. Če pogledam na vse, kar se je dogajalo v polfinalu v moji skupini, sem zadovoljna z nastopom. Upam, da mi bo prišlo v navado, da se bom uvrščala v drugi tek na velikih tekmah, kot mi je že to, da dosegam norme na prvi tekmi sezone," je še dodala Tomičeva.
Izid sezone ni bil dovolj za finale
Rožle Prezelj se ni uvrstil v finale najboljše osmerice skoka v višino, čeprav je v kvalifikacijah izenačil svoj izid sezone (2,22 m) in je delil deveto mesto. Prezelj je izvrstno začel kvalifikacije in po treh zaporedno uspešno preskočenih višinah na 2,12 m, 2,17 m in 2,22 metra že izenačil svoj najboljši izid sezone. Na 2,27 m, kar je le štiri centimetre manj od njegovega državnega rekorda (2,31 m), pa je bil blizu zlasti v tretjem skoku, vendar je letvico podrl in se mu s tem za las ni uspelo prebiti v finale.

"Zelo sem zadovoljen s svojim nastopom. Zelo dobro sem tehnično opravil nastop, bil zbran in izpolnil vse, kar sem si zadal. Le na 2,27 m mi je malo na koncu zmanjkalo. Tekma je bila dolga, trajala je dve uri, pa še dolgo odisejado smo imeli na poti iz Brnika v Pariz, kar se mi je poznalo še danes. Poleg tega se mi je med tekmo raztrgala šprintarica in sem moral improvizirati z vezalkami ravno med poskusi na višini 2,27 m. Vse te malenkosti so odločale, saj mi je le malo manjkalo do finala," je povedal Prezelj.

Miran Vodovnik je že dopoldne izpadel v kvalifikacijah suvanja krogle. S 18,76 je dosegel 17. izid med 23 tekmovalci.

Dve zlati medalji v Nemčijo
Prvi dan so zlate medalje osvojili Nemec Ralf Bartels v suvanju krogle (21,16 m), njegova rojakinja Carolin Nytra na 60 m ovire (7,80), domačinka Nana Djimou v peteroboju (4.723 točk), v moškem teku na 60 m ovire pa Čeh Petr Svoboda (7,49).