Sonja Roman je odtekla drugi najboljši rezultat kariere. Foto: MMC RTV SLO
Sonja Roman je odtekla drugi najboljši rezultat kariere. Foto: MMC RTV SLO
Jolanda Čeplak
Jolanda Čeplak je proti koncu sezone stopnjevala formo. Foto: Marko Kovič

Zmagala je Britanka Jennifer Meadows (2:01,66), tretja na letošnjem svetovnem prvenstvu v Berlinu. "Zelo sem zadovoljna. To je bil izjemen konec moje zelo dobre sezone, saj sem le za malo zaostala za osebnim rekordom (2:02,47). Meadowsova je vodila tekmo, sama pa sem nadzirala tek na tretjem ali četrtem mestu. Višje sem se nato povzpela po finišu v zadnjih 200 m. Zdaj me čaka zaslužen premor. Vesela sem, ker si lahko po tej sezoni veliko obetam tudi v letu 2010," je menila Romanova.

"Jola" zelo vesela
"Z rezultatom sem zadovoljna, tekla sem najhitreje letos. Vem pa, da sem sposobna hitreje teči. Je pa to dobra popotnica za zimsko sezono," je povedala Čeplakova. Po dveletnem premoru in tekmah šele v zadnjem delu poletne sezone si več obeta v letu 2010, predvsem na dvoranskih tekmovanjih v zimski sezoni.

Andrej Batagelj je v troskoku končal na tretjem mestu (16,10 m). Zaročenec Čeplakove je najdlje skočil v tretji seriji. Zmagal je Bahamec Leevan Sands (16,50 m). "Z doseženim na današnji tekmi sem zadovoljen, glede na to, da letos še nisem veliko dlje skočil kot danes. Iz skoka v skok sem dodajal in lahko rečem, da čeprav nisem več fizično optimalno pripravljen, rezultat ni slab. Veseli me, da se mi vrača samozavest in občutek v zaletu," je povedal Batagelj.