Marija Šestak je zmagovalni oder zgrešila za šest centimetrov. Foto: BoBo
Marija Šestak je zmagovalni oder zgrešila za šest centimetrov. Foto: BoBo
Snežana Rodič
Tudi Snežana Rodić je pričakovala daljše skoke. Foto: BoBo

Zmagala je nekdanja svetovna prvakinja Kubanka Yargelis Savigne (14,22 m). Šestakova je v prvi in tretji seriji ostala brez rezultata, v drugi je skočila 13,95 m, v četrti 13,89 m, v peti je prvič presegla 14 m (14,10 m), v zadnjem poskusu pa je pristala pri 14,02 m.

Rodićeva je začela s prestopom, nadaljevala s 13,71 in 13,86 m ter prestopom. Končala je s 13,58 m in prestopom. Obe slovenski reprezentantki imata že normi za marčevsko dvoransko svetovno prvenstvo v Carigradu.

Šestakova pričakovala daljše skoke
"Z uvrstitvijo sem zadovoljna, z rezultatom pa ne, ker sem se res dobro pripravljala na Tenerifih in v Južni Afriki. Pričakovala sem od 20 do 30 centimetrov daljši skok. Ne vem, tudi na prvi tekmi je nekaj manjkalo, malo agresivnosti, svežine, še vedno se malo iščem na tekmah, še vedno tehnično ne dokončam skoka tako, kot je treba. Smo pa vsa dekleta danes slabo skakala, malce čudno je bilo vse skupaj. Vseeno sem gledala predvsem nase, skušala čim bolje skakati, se borila do konca. Verjame, da se bodo treningi še obrestovali," je po nastopu povedala Šestakova, ki jo naslednji nastop čaka v Stockholmu, kjer bo konkurenca podobna današnji.

Rodićeva: Ni bilo svežine
Ali bo na Švedskem nastopila tudi Rodičeva, še ni znano, prav tako kot Šestakova pa tudi ona z dosežkom - v precej hladni dvorani - ni bila zadovoljna. "Pričakovala sem več, ker sem dobro trenirala. Ampak enostavno noge niso bile prave, ni bilo svežine. Zaleta nisem mogla odteči tako, kot bi ga morala, posledično tudi samega skoka nisem mogla stoodstotno izvesti. Mislim, da potrebujem malo počitka, in upam, da bom na naslednji tekmi skočila tako, kot je treba," pa je svoj nastop ocenila Rodićeva.

Druga je bila Ukrajinka Olga Saladuha, svetovna prvakinja iz Daeguja (2011) in evropska prvakinja iz Barcelone (2010), ki je skočila 14,17 m, le centimeter manj pa je za tretje mesto zmogla Grkinja Paraskevi Papachristou, dvakratna zaporedna evropska prvakinja do 23 let (2009, 2011).