Jan Žumer bo na VN-ju Vzajemne v četrtek v Velenju napadel olimpijsko normo. Foto: STA
Jan Žumer bo na VN-ju Vzajemne v četrtek v Velenju napadel olimpijsko normo. Foto: STA
V Postojni ena zadnjih možnosti za London

Žumer je v teku na 100 m v finalu na 100 m zmagal z 10,58 sekunde in prepričljivo zasedel prvo mesto po izvrstnem zaključku v zadnjih 30 metrih. Na še enkrat daljši razdalji je prav tako prvi prišel v cilj ter slovenske tekmece ugnal za več kot pol sekunde.

Med atletinjami je na 100 m v finalu zmagala Hrvatica Sandra Parlov (11,91), ki je le za dve stotinki ugnala 52-letno Merlene Ottey (Mass, 11,93), tretjeuvrščena Nina Kovačič (Postojna) pa ni tekla pod 12 sekundami (12,12). Vid Jakob Tršan (Mass) je bil brez konkurence v teku na 800 m (1:50,30) in je tekmece ugnal za skoraj devet sekund.

"Na 100 m se moji izidi počasi izboljšujejo, dober pa je bil le zadnji del. Na 200 m sem se zelo popravil, vendar mi še ni uspel pravi tek. Težave v zavoju, ki so mi prej povzročale veliko preglavic, sem sicer nekoliko izboljšal. Imam težave z občutki in še nisem v pravem pogonu. Tri leta sem imel stalno enake poškodbe in to me je malo zadrževalo. V Velenju v četrtek računam, da bi lahko dosegel olimpijsko normo, na 100 m pa si želim v Mariboru teči normo za EP," je dejal Žumer.

V Postojni ena zadnjih možnosti za London