Foto:
Foto:

Takšna je praksa v drugih reprezentancah in drugih športih. Vsi vemo, da sta kapetan in njegov pomočnik tudi osebna trenerja dveh Slovencev, ki igrata za reprezentanco, kar pripelje do tega, da so treningi prilagojeni le njima. Na pripravah sem se moral prilagajati treningom, ki so bili prilagojeni izključno njima in odpravljanju njunih napak. Ravno zaradi tega je pri meni iz želje in veselja, da bi pomagal reprezentanci, zrasla zamera.
Če se ne motim, je že osem let reprezentančni cilj svetovna skupina, ki pa ga do zdaj še nismo uspeli doseči. Vodstvo teniške zveze bi se moralo vprašati, kaj gre narobe, in morda zamenjati določene akterje. Imam občutek, da sem vabljen v reprezentanco le zato, ker se to spodobi, in ne ker bi me tam res želeli.

Po selitvi v London sem ugotovil, da bom v Britaniji postal veliko bolj zanimiv za sponzorje, ki jih v tenisu nujno potrebuješ. Skupaj s teniško zvezo Velike Britanije sem prišel na idejo, da bi pridobil angleško državljanstvo. Odločil sem se, da bom zanj zaprosil in Veliki Britaniji v Davisovem pokalu pomagal, če slovenski reprezentanci zaradi slabih odnosov ne morem. Z igranjem za Veliko Britanijo bi dobil tudi veliko teniških navsetov in izkušenj, saj je tam prvi igralec Andy Murray, okoli katerega so vedno le najboljši strokovnjaki. Računam, da bom marca, ko se bo začela nova sezona v Davisovem pokalu, že lahko igral za Veliko Britanijo.

Slovenije ne bom nikoli zapustil, saj se bom domov vedno z veseljem vračal. Kot britanski Slovenec bom še vedno vesel slovenske spodbude s tribun, saj mi ta zelo veliko pomeni.

Aljaž Bedene je pojasnil vse zaplete s kapetanom slovenske reprezentance Blažem Trupejem in tudi razloge za odločitev, da bo prezvzel angleško državljanstvo in zaigral za Veliko Britanijo v Davisovem pokalu, Ekipa.