Foto:
Foto:

Kot je sam Armstrong dejal, šport se je po letu 2005 zelo spremenil z uvedbo biološkega potnega lista in nenapovedanih kontrol tudi v času med tekmovanji. Prepričan sem, da je kolesarstvo zdaj 'čist' šport, doping pa je stvar preteklosti, iz katere se seveda moramo učiti, a se predvsem usmeriti v prihodnost.

Armstrongova televizijska izpoved Oprah Winfrey ni prinesla ničesar novega. Ni šlo za presenečenje, saj smo že poprej dobili dober vpogled v vse dokaze. Najbrž je bila takšna izpoved dobra predvsem zanj, saj se je otresel velikega bremena, ki mu je ležalo na duši. Najbolj žalostno pri vsem tem je, da bo kolesarstvo plačalo najvišjo ceno šele zdaj, čeprav pred 15 leti nihče izmed sedanjih udeležencev v karavani sploh še ni bil profesionalni kolesar.

O priznanju sedemkratnega zmagovalca Toura Lancea Armstronga je spregovoril tudi Andy Schleck, ki verjame, da je bil Američan po letu 2005 'čist'. Luksemburžan je osvojil Dirko po Franciji leta 2010, zmago so tedaj po dopinškem prekršku odvzeli Albertu Contadorju. 27-letni kolesar je še zatrdil, da sam ni nikoli jemal prepovedanih substanc. Na lanskem Touru je bil sicer na dopinškem testu pozitiven njegov starejši brat Fränk (vir: STA).