Anže Kopitar je po 40 tekmah zbral 33 točk (12 golov in 18 podaj), pri čemer ima rating +21, deležen pa je bil 12 kazenskih minut.++ Foto: Reuters
Anže Kopitar je po 40 tekmah zbral 33 točk (12 golov in 18 podaj), pri čemer ima rating +21, deležen pa je bil 12 kazenskih minut.++ Foto: Reuters

Upam, da bo zdravje služilo, kar se bo dogajalo na ledu in zunaj ledu, pa mislim, da tudi ne bo presenečenje.

Želja najboljšega slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja za leto 2014. Vir: Anzeseleven.com

O letu 2013
"Leto 2013 je bilo kar zanimivo. Glede na 'lockout' v ligi NHL sva z bratom Gašperjem imela možnost odigrati nekaj skupnih tekem za Moro na Švedskem. Nato smo s Kralji zopet prišli do konferenčnega finala, tako da lahko govorim o kar uspešnem letu. Tudi zdaj nam kaže dobro, tako da upajmo, da se bo tako nadaljevalo tudi v letu 2014."

O prvi polovici sezone 2013/14
"Rezerve so še na vseh področjih naše igre. Imamo občutek, da lahko igramo še boljši hokej. Naši vratarji so svoje delo opravili odlično. Igralci v polju pa še lahko izboljšamo igro. Če nam to uspe, bomo imeli zelo dobro izhodišče in zelo dobre možnosti za končnico. Sama končnica je zelo dolga, tako da je na visoki ravni treba ostati kar nekaj časa."

O povezavi z nagrado Selke (za najboljšega obrambnega napadalca)
"To, da te uvrščajo v krog igralcev, kot sta Dacjuk ali Kessler in vsi drugi, ki so to nagrado že osvojili, je zanesljivo zelo lepa pohvala. A moj prvi cilj je, da se naša ekipa uvrsti v končnico. Če morda pride še kaj za povrh, pa bo zelo lepo."