Citat za prebrat
Cristiano Ronaldo je bil na finalni tekmi Lige prvakov v Kijevu povsem neviden. K sreči so bili nekoliko bolj razpoloženi njegovi soigralci. Foto: Reuters

Dodaj v

Cristiano Ronaldo

Portugalski superzvezdnik o prihodnosti pri Realu
27. maj 2018 ob 18:49
Kijev - MMC RTV SLO

Spregovoril sem ob neprimernem trenutku, toda nekaj se bo vseeno moralo zgoditi. Res nisem izbral pravega časa, a bil sem vsaj iskren.

V roku tedna dni bom nekaj sporočil, saj so mi naši navijači vedno stali ob strani, nosim jih v srcu. Ne govorim veliko, a ko spregovorim, spregovorim. Nekaj mi leži na duši, zagotovo takoj po finalu ni bil primeren čas. Svojih izjav sicer ne obžalujem, saj sem bil iskren. S temi rečmi se ubadam že dolgo, včeraj se preprosto nisem več mogel zadržati.

Denar tu ni ovira. Petkrat sem osvojil Ligo prvakov, petkrat zlato žogo. Že prej sem se vpisal v nogometno zgodovino, po današnjem finalu še bolj. Zavedam se, kaj vse dajem temu klubu, in res ne želim uničiti tega edinstvenega trenutka s soigralci, ki so pravi prvaki.

Zvezdnik madridskega Reala Cristiano Ronaldo je takoj po sobotni zmagi v finalu Lige prvakov nad Liverpoolom (3:1) za beIN Sports dejal, da razmišlja o prihodnosti pri Realu, s čimer je ukradel vso pozornost ob osvojitvi 13. naslova evropskega prvaka kraljevega kluba. Več o njegovi prihodnosti naj bi bilo torej znano v prihodnjih dneh; Reuters

Prijavi napako
Komentarji
vslivnje
# 27.05.2018 ob 18:58
Ja, sedaj se lahko "opravičuje" koliko se želi. Dosegel je to, kar je hotel. Da se namesto o Baleju in Benzemaju in drugih Realovcih, ki so prinesli ligo prvakov bolj govori o njemu... Če ne zaradi igre pač zaradi drugih zadev. Drama queen,...
rdečinavijač
# 27.05.2018 ob 19:41
Pri bioloških 23 letih ga bo veliko klubov hotelo, saj ima še 15 let kariere pred sabo
josh k.
# 27.05.2018 ob 19:16
Dokazal je, da je odličen nogometaš, zabil je dovolj golov ampak ne more iz lastne kože. Sebe rine v ospredje tako ali drugače.
Tkopacje
# 27.05.2018 ob 19:13
Absolutno neprimeren cas za tako izjavo. Prakticno isto je naredil tudi Bale, ki bi tudi lahko to pustil za kdaj drugic. Vendar ce smo iskreni, se je to pri obeh napovedovalo - CR ima problem z nizko placo (glede na Neya in Messija ter se koga) in nepodporo Pereza (ze leta), Bale pa z neigranjem kljucnih tekem (kar pa si pac s predstavami in zaradi poskodb niti ni zasluzil).

Poleg tega je SP cas, ko se Perezu zmesa in kupi top igralca prvenstva. Resda izjava obeh ni bila ob pravem casu za navijace, ampak zanju pa je ze bila, sploh za CR-ja —- da ne dela nered v repki, za Balea pa, da ga Real vkljuci v kombinacije transferjev ze pred SP-jem.

Vsekakor se letos pri Realu obetajo velike spremembe, ceprav se mi nekako zdi, da bo CR vseeno ostal, Bale bo najbrz sel, Benz dobil konkurenco, Modric menjavo, B ekipa pa kar nekaj okrepitev.
Katalonec
# 28.05.2018 ob 09:32
CR samo izsiljuje boljšo pogodbo. Na drugi strani pa Bale želi več igralnih minut ali pa prodajo.

Je pa nekaj zanimivo, če ste opazili. S kakšnim pompom so bile spremljane škarjice Ronalda proti Juventusu. Meril se je skok, merila se je hitrost udarca, tajmnig skoka... vsa analiza v detajle. Bale je zadel še lepše iz težjega predložka, pokrit z večimi igralci. in so mediji rekli samo... lep gol. Tukaj se vidi kako sta CR in Messi vpeta v marketinško mašinerijo. in kako se umetno napihuje njuna kvaliteta (ki je sicer nesporna).
Dodo1900
# 27.05.2018 ob 19:53
Jacknicholson se strinjam kako je bilo s Casillasom in Raulom vsi vemo.
Nobel
# 27.05.2018 ob 22:30
Davkariji je dolzan več kot 15 mio eur. Zato se gre v zapor za dlje kot dve leti. In zato ni pogojne. To ga najbolj boli. Šel bo zaradi davčne.
Tako Real kot Barcelona in tudi ostali imajo lopove za svetovalce in potem igralci izpadejo kot lopovi. Kaj pa oni vedo o izogibanju davkov...
jacknicholson
# 27.05.2018 ob 19:48
To je verjetno rekel, da si spogaja novo pogodbo. Prav zato je napovedal, da bo svojo odločitev sporočil v roku enega tedna, torej je dal Perezu toliko časa za odločitev.

Tukaj ima Ronaldo pravzaprav prav, vsi vemo kako pri Realu delajo z legendami kluba, ko le te pridejo v leta. Perez si verjetno sedaj želi mlajšega Neymarja, čeprav mu do Ronaldovega levela še malo manjka.
BlackCatXing
# 28.05.2018 ob 12:37
Od njegovih škarjic proti Juventusu na 1. tekmi 1/4 finala ga v 1/2 finalu in pa predvsem v finalu ni bilo na igrišču.

Izjava je bila mogoče neposrečena a kljub vsemu dobro premišljena saj je preusmeril pozornost nase, kljub nevidnosti na terenu. Tako njegove škarjice kot tudi Balove so bile fantastične. In ne glede na to ali je eden stal meter bližje kot drugi, v obeh primerih se mora poklopiti prav vse, da pride do fenomenalnega gola.

Je pa že naslednji dan med proslavljanjem obrnil ploščo in rekel:"Se vidimo spet drugo leto."
In spet se namesto o Realu govori o Ronaldu.
Bo? Ne bo? Kam? Če sploh lahko kam? ....

Če pogledao samo njegovo izjavo:
"Petkrat sem osvojil Ligo prvakov, petkrat zlato žogo."
Niti z besedico ni omenil ekipe. Naslov prvaka je osvojila ekipa, ne pa posameznik. Brez ekipe, tudi posameznik pa naj bo še tako zelo izvenserijski, vesoljski in najboljši ne more nič. Nogomet je pač ekipni šport, kjer pa posameznik lahko izstopa. A sam ne more osvojiti ničesar - ne tekme, ne naslova, ne nagrade, ....

"Že prej sem se vpisal v nogometno zgodovino, po današnjem finalu še bolj."
Drži. Ampak spet, ekipa ne pa posameznik. Brez ekipe, ki je kot celota popolna, kjer delujej vse - trener, obramba, sredina, napad bi bil lolek bolek (pa s tem ne mislim nič slabega). Zgodovina nogometa se je pisala mnogo pred Ronaldom in se bo pisala še dolgo po njem. Veliko več je odličnih nogometašev, ki niso osvojili niti niti LP niti B d'Or, ker jim je mogoče manjkal samo delček v mozaiku ki se mu prave "ekipa".

"Zavedam se, kaj vse dajem temu klubu,...."
Veliko je dal klubu - tako na igrišču kot tudi po finančni plati. O tem ni nobenega dvoma. Ampak spet - tudi klub je dal njemu veliko. Brez kluba, ki je bil pripravljen za tiste čase podreti rekord za prestop, ustvariti ekipo (s tem posledično odpreti mošnjiček še za ostale) pisane njemu na kožo, brez supporta in medijskega PRa, ki ga mnogi veliki klubi v Evropi ne obvladajo tako dobro kot to počne Real, bi bil "samo" odličen posameznik v dobrem klubu.

"... in res ne želim uničiti tega edinstvenega trenutka s soigralci, ki so pravi prvaki."
...in ko je povedal vse kar je misli ter s tem vso pozornost usmeril nase, je omenil soigralce ter uspeh.

Veliki igralci vedno postavijo sebi ob bok ekipo, ne pa sebe pred ekipo.
Noben igralec ni večji kot klub za katerega igra!
Klub bo ostal tudi po tem ko bo on odšel ali se športno upokojil.

In čeprav sem pristaš Barcelone, lahko Perezu namenim samo poklon. Ne popušča enemu samemu igralcu, temveč vedno daje na prvo mesto klub. Tudi če je potrebno odpreti denarnico za galaktičen prestop, je jasno da je v klub pripeljal najboljšega igralca ne pa najboljšemu igralcu dal na razpolago klub. Tudi to je eden izmed razlogov za uspehe Reala - Reala kot kluba v katerem pač igra Ronaldo.
AtomX
# 28.05.2018 ob 09:06
spomnim se finala s altekom, ko so v podalšku že vodili pomojem za dva gola in je bilo že vse odločeno in on se je šele začel veseliti, ko je dobil in zadel panal, češ zdej sem pa jaz odločil finale.... Skrajno neprivoščljiv do svojih sooigralcev, more biti v središču dogajanja, tudi nobenga zadeka svojih soigralcev se zdej ni veselil v finalu, verjetno je dobil kar velik cmok v grlo, ko je bale iz škarjicam zadel....
2px_orbitala
# 28.05.2018 ob 14:30
Še vedno ni prebolel, da ni zabil gola na finalni tekmi.
Rui
# 27.05.2018 ob 22:19
To kar sedaj CR izjavlja nima veze z pozornostjo in samo finalno tekmo in ostale rumene zgodbice...

Ronaldovi problemi glede davkov niso tako nedolžni in je kar globoko zabredel. Seveda je verjetno zaupal napačnim ljudem in tudi sedaj mu ne kaže dobro. Koliko je sedaj v to vse skupaj vmešan klub oz. ljudje okoli kluba pa vejo samo oni....

Zato verjetno želi oz. mora CR zapustiti Španijo....

Težko bi človek rekel da so športni razlogi za odhod iz kluba
veza
# 27.05.2018 ob 23:03
Očitno gre za probleme z davki, Ronaldo je strašen nogometaš, ne vem pa, če zna sešteti tri plus tri in očitno je prepričan, da so ga pri Realu nategnili ali mu slabo svetovali, gotovo si želi, da bi ga z zvezami izvlekli iz te godlje, ki je ni sam zakuhal, vsaj zavestno ne, ker nima pojma, kako se ravna z denarjem.
Če mora iz Španije, bo gotovo izbral PSG, ker Murinjota gotovo ne mara, sicer bi šel v MU.
dominator24
# 28.05.2018 ob 17:55
To dela samo zato da odmakne pozornost iz svojih slabih predstav. On je človek, ki bi dal vse samo zato, da bi se govorilo o njemu pa ni pomembno zaradi kakšnega razloga.
RUBEŽ
# 28.05.2018 ob 11:24
To je samo to, ker ni odigral NIČ v finalu in se o njem ne bi pisalo. In sedaj bo poskušal izsiliti povečanje plače, da se vsaj malo približa BOGU NOGOMETA - MESSIJU.
odzajcatč
# 28.05.2018 ob 19:32
...spet je "žalosten".....ima milijardo na računu...in je "žalosten".....
zmiki
# 28.05.2018 ob 10:14

"Petkrat sem osvojil Ligo prvakov, petkrat zlato žogo."


Škoda, da je nisi kdaj, ko bi jo zares zaslužil.

Seronja počepne ob vsaki odločilni tekmi, pol se pa še kurči...
GeorgeB
# 28.05.2018 ob 00:11
..naj gre v Barcelono... :)
levkup
# 27.05.2018 ob 21:24
Prestopil bo v Bayern München...
brehme
# 28.05.2018 ob 00:06
Iskanje pozornosti, nonstop.
Še dobro da pride pravi nogomet pred nas, Svetovno prvenstvo.
MatRag
# 27.05.2018 ob 20:27
Iskal je pozornost, ker je pač z igro, ki jo je prikazal včeraj ni bil deležen. Ne zdi se mi prav. Nogomet je ekipni šport in če gledaš na svojo rit raje igraj tenis, šah, itd. Mi je ljub igralec ampak s tem se pa mi je malo zameril. GGMU
el CARTEL
# 27.05.2018 ob 19:39
hoče ali odhod ali verjetneje novo pogodbo.

malce je namignil na to, pa cel halo, novinarji sprašujejo zidana, bale-a in podobne nebuloze...

pač ronaldu je osvojitev LP nekaj normalnega, kot vsak drug dan, zakaj torej ne bi govoril o stvareh, ki ga mučijo.
ima namreč osvojenih kant toliko kot liverpool, ali barca, ali bedni bayern v vsej svoji zgodovini
levkup
# 28.05.2018 ob 12:13
el CARTEL@
Pa saj vendar veš, mi to ne bi niti na kraj
pameti padlo, če ne bi bilo tebe !
Nič zlonamernega !
Sem te le hotel spraviti malo v obrate, kakor
tudi ti počneš mnogim tukaj, ki te ne nikakor
ne zmorejo doumeti :)
Mnogo sreče ti želim še naprej v trolanju vernikov...
el CARTEL
# 27.05.2018 ob 23:38
levkup
# 27.05.2018 ob 21:24
Prijavi neprimerno vsebino
Prestopil bo v Bayern München...


zamerim, da si to sploh pomislil, kaj šele napisal.
Dodo1900
# 27.05.2018 ob 19:43
Mislim, da real rabi bolj kot Neymarja enega osrednjega branilca ala Bonucci

Mini anketa:
Koga bi raje videli v Realu:

+ Neymar
-Kimpembe
Citat za prebrat
link
Robert Prosinečki
16
17. oktober 2018 ob 11:56 Večkrat sem že povedal, da sem bil v stikih z Nogometno zvezo Slovenije in da sem se pogovarjal s predsednikom zveze, a potem se nismo dogovorili za sodelovanje. Kaj naj vam zdaj rečem?
Več novic ...
Kazalo