Samir Handanović kljub peklenski sezoni Interja ostaja najbolj cenjeni vratar na Apeninskem polotoku. Foto: EPA
Samir Handanović kljub peklenski sezoni Interja ostaja najbolj cenjeni vratar na Apeninskem polotoku. Foto: EPA

Ko se je Samir Handanović prejšnje poletje pridružil Interju, mu je klubski trener vratarjev Alessandro Nista napovedal, da bo njegova raven koncentracije bolj na preizkušnji kot pri Udineseju. Toda zakaj? Razmišljali so, da bo imel manj dela, mogoče dve ali tri obrambe na tekmo.

"Nekaj mesecev pozneje sem šel do Niste," se spominja Handanović, "in mu rekel v šali: 'Zdaj moram narediti pet ali šest obramb na tekmo in ne dve ali tri.'" To je postala interna šala.

Utemeljitev nogometnega podportala EspnFC, ki je del največjega spletnega športnega medija na svetu in pokriva nogomet, ob izboru slovenskega vratarja Interja v idealno enajsterico Serie A v pretekli sezoni. Med nominiranci je Handanović premagal Federica Marchettija in Gianluigija Buffona.

Samir Handanović je z Interjem zasedel šele 9. mesto v italijanski prvi ligi in ostal brez Lige prvakov, na koncu pa tudi na olajšanje "Sarme" še brez Evropske lige, kar pomeni, da so "nerazzurri" prvič po 14 letih ostali brez nastopa v Evropi. Na skupno 35 prvenstvenih tekmah je prvi vratar Slovenije ubranil povprečno 3,3 strela in prestregel 1,7 predložka na tekmo, ob tem pa prejel 1,5 gola na tekmo, sezono je sklenil s 53 prejetimi goli, 68,5 odstotka ubranjenih strelov in z 9 nedotaknjenimi mrežami v Serii A.

Idealna enajsterica Serie A po izboru EspnFC-ja (3-5-1): Handanović (Inter); Campagnaro (Napoli), Barzagli (Juventus), Marquinhos (Roma); Lamela (Roma), Vidal (Juventus), Valero (Fiorentina), Hamšik (Napoli), El Shaarawy (Milan), Di Natale (Udinese); Cavani (Napoli).

Globalni Espn ni osamljen v svojem izboru, saj je 28-letnega Ljubljančana za vratarja idealne enajsterice pravkar končane sezone v Serii A imenovana tudi Sky Italia.

Vir. EspnFC