Navijaška skupina Green Dragons je jezna, ker so zaradi pomanjkanja begunske krize (policija ne more zagotoviti ustreznega varovanja) odpovedali tekmo slovenskega nogometnega prvenstva med Olimpijo in Mariborom. Foto: www.alesfevzer.com
Navijaška skupina Green Dragons je jezna, ker so zaradi pomanjkanja begunske krize (policija ne more zagotoviti ustreznega varovanja) odpovedali tekmo slovenskega nogometnega prvenstva med Olimpijo in Mariborom. Foto: www.alesfevzer.com

Že dolgo časa smo opozarjali na represijo, ki vlada nad navijači v Sloveniji. Nad tem, da se za tekme v naši okolici skliče posebna policijska enota. Na to, da so tekme bile delegirane ob nepravih, nečloveških urah. Na to, da "notranji nadzori Policije" nad nasiljem, ki ga le-ta izvaja pred očmi javnosti in je vidno tudi na televiziji, ne odkrijejo nič. Na to, da se "obračajo vlaki", pa čeprav takrat za to niti ni bilo zakonske podlage. Na to, da kamorkoli pridejo Dragonsi, morajo klubi državi, Policiji, plačevati nesorazmerno visoke zneske varovanja, pa čeprav nas na gostovanje pride le nekaj deset. Na to, da je Dragons, ki gre na gostovanje v Maribor z vlakom, vsaj sedem ur brez možnosti nakupa pijače in hrane. Poslušal nas ni nihče. Pod pretvezo "navijačev, ki jedo otroke" se je represija z zakonom o navijačih celo povečala.

Dovolj je bilo. Zato, da dokažemo sebi, športni javnosti in tudi državi, da zmoremo, da se da izpeljati tekmo tudi, če oni "ne morejo zagotovit varnosti", se bomo v soboto, ob 17. uri udeležili tekme Olimpija - Budučnost v Stožicah. Rumeni mediji, ki samo čakate na našo reakcijo - brez kakršnega koli izgreda. S pravo, ultras kuliso. Dragonsi, člani in nečlani, vstop je za našo tribuno v sodelovanju s KK Union Olimpijo prost. Olimpija nam zaupa in to zaupanje ji bomo povrnili.

Na tekmo naj vsak prinese eno svečo, tisto, za na pokopališče. Ko država pride do stanja, da ne more zagotoviti 143 pripadnikov PPE za tekmo, kot je derbi... Sploh ne bomo napisali, v katerem organu smo. Po tekmi se bomo skupaj, že spet mirno in brez izgredov, zapeljali do Gregorčičeve, kjer bomo te sveče v miru in v opozorilo celi državi, da smo navijači drugorazredni državljani, prižgali. In se razšli, ker državi novih problemov v tem stanju ne želimo povzročati.

Apeliramo na vse, tako tiste, ki ste imeli namen iti na Sever kot tiste, ki ste imeli namen iti na C in na vse, ki smo bili tako razočarani zaradi odpovedi derbija, da pridete in skupaj dokažemo, da nismo drugorazredni državljani.

Zapis navijaške skupine Green Dragons na Facebooku po odpovedi sobotnega derbija med Olimpijo in Mariborom.