Janez Kocijančič je napovedal, da si bo med bivanjem in službenimi obveznostmi v Pjongčangu skušal ogledati tudi čim več tekmovanj s slovensko udeležbo:
Janez Kocijančič je napovedal, da si bo med bivanjem in službenimi obveznostmi v Pjongčangu skušal ogledati tudi čim več tekmovanj s slovensko udeležbo: "Šel bom na vsa tekmovanja, kjer bomo imeli Slovenci kakšne izrazite priložnosti." Foto: BoBo

Moramo se potruditi, da bi bili opazni med večjimi, in mislim, da to uspešno delamo.

Na prizorišču olimpijskih iger v Pjongčangu je tudi nekdanji prvi mož slovenskega olimpijskega komiteja Janez Kocijančič. Tokrat v vlogi predsednika Evropskega olimpijskega komiteja, pa tudi kot podpredsednik Mednarodne smučarske zveze Fis. Kljub zdaj precej bolj mednarodni vlogi pa Kocijančič ni manjkal na odprtju slovenske hiše v Južni Koreji. Ta je v teh dneh že postala središče druženja Slovencev, obenem pa tudi vse bolj prepoznavna točka za tuje goste in poslovne partnerje, kar je pokazalo odprtje, med udeleženci je bil tako med drugimi pomembnimi gosti tudi nekdanji generalni sekretar ZN-a Ban Ki-mun; STA.