Foto: EPA
Foto: EPA

Odštevam dneve do svetovnega prvenstva. Prisotne je že nekaj nervoze. Sem v nestrpnem pričakovanju. Je zadnje in se sprašujem, kako nam bo šlo. Po eni strani komaj čakamo, da se začne, po drugi pa smo negotovi, kako se bomo odrezali.

Ne vem, če smo veliki favoriti, a Argentina vedno sodi med kandidate zaradi svoje zgodovine in zaradi tega, kar pomeni v nogometu. Mislim, da nismo glavni favoriti. Nekaj reprezentanc je pred nami, smo pa blizu. Na prvenstvu se lahko zgodi marsikaj. Vse tekme so zahtevne. Zato je svetovno prvenstvo tudi posebno, saj niso vedno favoriti tisti, ki na koncu zmagajo oziroma odigrajo po pričakovanjih.

Veliki zvezdnik argentinske reprezentance, njen kapetan in rekorder po številu nastopov ter zadetkov Lionel Messi je v pogovoru za Star+ spregovoril o prihajajočem svetovnem prvenstvu. Argentinski virtuoz bo v Katarju zadnjič nastopil na mundialu in naskakoval lovoriko, ki mu v bogati karieri še manjka. Pred osmimi leti je v Braziliji z Argentino v finalu klonil pred Nemčijo, ki je bila po podaljšku boljša z 1:0.