Citat za prebrat
Marinko Galič
Marinko Galič je bil najboljši primer, ko je igralec iz slovenskega prvenstva igral ključno vlogo pri trdni obrambi Katančeve izbrane vrste, ki sta jo odlikovala borbenost in nepopustljivost. Na sliki z razbitim licem s tekme Eura 2000 proti Jugoslaviji v Charleroiju (3:3). Foto: EPA

Marinko Galić

Ob nenadni reprezentančni upokojitvi Kevina Kampla
9. november 2018 ob 11:00
Maribor - MMC RTV SLO

Že prej sem govoril, da je bilo za nekatere igralce slovenske reprezentance z letala videti, da jim igranje za Slovenijo ne pomeni prav veliko. Nekaterim igranje za klub, v katerem so, pač pomeni več kot dres z nacionalnim grbom.

Zvezdniki, ki tako razmišljajo, naj se raje odpovedo igranju v slovenski izbrani vrsti. Boljše bi bilo, da bi v reprezentanci igrali nogometaši iz slovenske lige, ki bi se srčno borili in dali vse od sebe, ker je to zanje morda edini način, da se prodajo v tujino. Če kdo postavlja klub pred reprezentanco, potem je boljše, da se igranju odpove.

Nekdanji nogometni reprezentant Marinko Galić brez dlake na jeziku ob nenadejani reprezentančni upokojitvi Kevina Kampla, ki je pri 28 letih obvestil NZS, da ne bo več igral za izbrano vrsto Slovenije. Galič je za Slovenijo med letoma 1994 in 2002 odigral 66 tekem ter je bil udeleženec Eura 2000 (odigral vse tri tekme) in svetovnega prvenstva 2002 v Južni Koreji, kjer je zaigral na zgodovinski uvodni tekmi s Španijo (1:3).

Vir: EkipaSN

VIDEO
Galić in Verdenik o dogajanju v slovenski reprezentanci
Prijavi napako
Komentarji
mladi portugizac
# 09.11.2018 ob 11:18
Jaz pa ne.
Super je povedal!
In to velja za vse športe...ja, tudi za košarko!
Lesinar
# 09.11.2018 ob 11:07
Tako je Merinko!
torcida_ce
# 09.11.2018 ob 13:03
@seba: ajde ne me z*. Po cem je pa krampl vecja ekstra klasa od Ilicica?

Generalno pa se to... Od cesa imam jaz kot Slovenec vec? Od enega Galica, ki se je za reprezentaco na glavo metal, ali od enega krampla, ko se v Nemciji nekaj sopiri?

Jaz privoscim klubske uspehe vsem nasim reprezentantom, ki se borijo za domovino. Ampak to je za mene sekundarno. Meni osebno se j* in za Dallas in za Kingse se najbolj pa za Rainbow Bullse. Meni je vazna Slovenija. In ko ti Slovenija ni dovolj dobra f u*. Izgovori razen resnicnih poskodb niso veljavni.

Vzamimo za primer nase sosede. Imajo igralce precej visjega formata kot je krampl. Pustimo ali je njihov sloves upravicen ali precenjen. To ni tema tukaj. Dejstvo je, da so VSI igrali in pod RTV serviserjem Cacicem in pod Stimcem, ki je sedel z rozenkrancom na klopi, pa jih vodil v Medjugorje in pod trenerskim zacetnikom Kovacem. Nobenega ne vem, me boli, mogoce spomladi ko bo toplo, nimam dolgih gat itd. ni bilo. Modrica je domaca publika izvizgala ne vem kolikrat. Cel internet ga je zmerjal. Tale nasa poblajhana primadonca pa rekla, da ce bi pa njemu zvizgal, pa nikoli vec ne bi prisel.

Res ne vem, zakaj bi moral za takimi po kolenih hodit. Kaj je pa kdaj naredil? Osterc ima vec golov. Tale je v najboljsem primeru za gol nad Senadom Tignjem

Cez 5 let se ga nihce ne bo vec spomnil.

Bi si pa res zelel, da bi se uvrstili na EP, pa naj po TV gleda, tako kot je Ibrahimovic svetovno
prlek
# 09.11.2018 ob 11:55
"da je bilo za nekatere igralce slovenske reprezentance iz letala videti, da jim igranje za Slovenijo ne pomeni prav veliko"

Meni se ne zdi, da je tole veljalo za Kampla. Na reprezentačnih tekmah je vedno bil med najbolj borbenimi. Se mi zdi, da je bil pri Kamplu bolj problem, da je hotel dati preveč. Ampak se s svojim agresivnim načinom igre ni vklopil v statično igro reprezentance.
KEFLAVIK1
# 09.11.2018 ob 11:45
Dajmo si nalit čistega vina: stanje duha v Sloveniji je porazno, to se odraža na vseh področjih!
Politiki nam niso nikoli dajali kakšnega pretiranega upanja, vedno so naš ponos in ego dvigovali športniki s svojimi uspehi. To so bili športniki z drugačnimi vrednotami, neka druga generacija, ki je bila drugačna od generacije sedanjih športnikov. Naj se sliši še tako grozno, prejšnja generacija športnikov je imela nekaj tistega "iz bivše države", neko povezovalno miselnost. Sedaj pa je vedno bolj vse naravnano k individualizmu, sedanja generacija (to so športniki tam do 27-ega leta) žal ni sposobna delovati v skupini in to ne samo pri športih. Tisti, ki imate otroke, malo pomislite kako je šoli.
So pa tudi v tej generaciji izjeme in to nas mora veseliti!
pobalin
# 09.11.2018 ob 11:54
Prvi del je lepo povedal.
S temle "Boljše bi bilo, da bi v reprezentanci igrali nogometaši iz slovenske lige, ki bi se srčno borili in dali vse od sebe, ker je to zanjih morda edini način, da se prodajo v tujino." je pa tudi povedal del problema. Da igrajo za reprezentanco, da se prodajo.
mangrooooo
# 09.11.2018 ob 11:39
Marinko, sedi 5, odlicno povedano, zelim si samo, da bi bil se konkreten.
Upam, da si mislil na baletni primadoni, Oblaka in Kampla.
seba goričan
# 09.11.2018 ob 11:37
lahk je pametovat ljudem, ki tujine z blizu niso vidl...dejstvo je, da imamo samo dve ekstra klase in obe ne igrajo za reprezentanco....upam, da se s Kekom to spremeni
brehme
# 09.11.2018 ob 15:35
Danes članki proti Kamplu, in niti eden proti NZS. Novinarji s svojimi prijtenimi vprašanji vodstvu NZS, sokrivi za stanje reprezentance.
hernandez
# 09.11.2018 ob 11:08
Če kdo postavlja klub pred reprezentanco, potem je boljše, da se igranju odpove.

sicer lepo povedano, samo da o tem govori nek marinko, ki v življenju ni igral za nek evropski klub, je malo brezveze.
Sit sem teh njegovih pametovanj.
DLeagueStar
# 09.11.2018 ob 11:27
@hernandez

Je imel se razlog vec, da bi se sparal, ker za igralca tipa Galic je ena malo hujsa poskodba lahko konec kariere.

Krampelj si bo zasluzil lepe denarcke za svoje frizurce in bo potem zivel v Nemciji tako kot je ze cel lajf, njegovi otroci ze ne bojo vec slovensko govorili.
rdečinavijač
# 09.11.2018 ob 13:20
seba goričan
lahk je pametovat ljudem, ki tujine z blizu niso vidl...dejstvo je, da imamo samo dve ekstra klase in obe ne igrajo za reprezentanco....upam, da se s Kekom to spremeni


Tebi je dvojina španska vas.
profi.za.sport
# 09.11.2018 ob 12:31
Mislim moje menje ...da Kampl bi še igral. Tukaj so nekatere zamere z NZS...pomojem.
Kampl bi še igral verjetno, in da vsi trenerji mu niso našli pravo pozicijo igranja na igrišču ki mu odgovarja, kle je še največji problem in je imel Kampel vse pohen kufer vsega.
Regedit
# 09.11.2018 ob 12:10
Sam poglejte Hrvate.Modrič niti pomislil ni na kaj takega
Lesinar
# 09.11.2018 ob 13:14
@torcida_ce

Žebljico na glavico!
anze35
# 09.11.2018 ob 12:20
Marinko je po moje pa ravno mimo vsekal. Ravno to je problem, ki ga je omenil on. Slovenci igrajo za reprezentanco, ker je to njihova edina možnost, da se prodajo v tujino. Ko pa se prodajo, pa ali nočejo ali ne smejo igrati za reprezentanco.
slovannn
# 09.11.2018 ob 17:28
Galič včasih hitreje govori kot misli in to ne prvič. Po volitvah smo že brali en tvoj napad na četrtino Slovencev, tokrat na klenega Slovenca , Štajerca Kampla. Kar je preveč je preveč.
rudes
# 09.11.2018 ob 15:01
Ko se samo spomnem na Cesarja. Verjetno ni bil svetovna klasa igralec, a za reprezentanco je dal srce in še več.
JBT
# 10.11.2018 ob 06:52
Zakaj sedaj izlivate gnev nad Kamplom. Mu ni za igrati za Slovenijo in pika. Nobenemu ni nič dolžan, prej seveda obratno.
Se je trudil, odigral je 28 tekem, in videl, da to ni zanj, Reprezentanca namreč tone, saj NZS vodijo napačni ljudje, kar se rezultira na rezultatih.
Mijatovič bi moral že zdavnaj odstopiti, nov predsednik pa najti novega, avtoritativenga trenerja, ki je nekaj dosegel, mogoče tujca, pa da vidimo, če mu bo kaj uspelo. Drugo dejstvo pa je, da tudi nima velike izbire, naši igralci, razen Oblaka, igrajo, če sploh, v klubih druge kategorije, torej niso top igralci.
Prečistiti bi morali tudi ligo in zmanjšati število tujcev, saj le-ti odžirajo mesta našim nogometašem, predvsem mladim.Vsak klub bi naj imel max. tri tujce, tujci pa so tudi drugi državljani EU....
Kla_Man
# 09.11.2018 ob 21:50
Kriva je NZS. Dejstvo. Nesposobno vodsvo. Ljudje, prosim vas, ne hodite na tekme te lažne reprezentance. Ozmerjal bi jih, pa ne samo po tipkovnici, tudi face to face. Sramota.
jbzt
# 09.11.2018 ob 19:49
Žalostno,da se je ravno Kampl najbolj trudil...kadar je špilal...Krhin & Co.,pa ne...
...fino je pljuvati po Kevinu...po Čeferinovem Radenku,pač ne...
brehme
# 09.11.2018 ob 19:15
@torcida CE, ti daješ v isti koš trenerja kova Štimac in Kovač, ki sta dokazana z rezultati, predvsem pa igro, in naše zablode NZS zadnjih 7 let? Štimac bi bil takoj moja izbiira za selektorja, če smo že pri tem.
Preprosto napiši, da ne maraš Kampla in to je to. Dejstvo pa je, da je Kampl uspešno igral ob Sadiu Maneju v Salzburgu, tam bil igralec leta v ligi! Sedaj pa ob Wernerju in Forsbergu pri RBL.
veza
# 09.11.2018 ob 13:25
MG
pometi pred svojim pragom, v Koreji na SP si igral, čeprav nisi znal žoge brcnit, en simpl odboj je šel med oblake, igrali smo z igralcem manj, vse zaradi starih zaslug in zato, da bi se kam prodal.
thunderbolt P-47
# 10.11.2018 ob 00:45
Ma ste res eni eni pravi, hahahaha..., da na takšne "limarije" ali raje rečem učeno abotnosti, naivno padete.

To kar je izjavil dr. M.Galič je kontradiktorno, ampak očitno sam tega ne ve. Po eni strani pravi, da bi morali igrati za reprezentanco nogometaši slo.lige, ki bi se res borili za državni grb, po drugi pa pravi da je to zanje edini način, da se prodajo v tujino.
In potem bi šli v tujino in bi se nehali borit? In bi se cikel ponavljal. Ja, pa saj to imamo že zdaj...

dr. Marinko Galič je napisal(-a)

Boljše bi bilo, da bi v reprezentanci igrali nogometaši iz slovenske lige, ki bi se srčno borili in dali vse od sebe, ker je to zanje morda edini način, da se prodajo v tujino. Če kdo postavlja klub pred reprezentanco, potem je boljše, da se igranju odpove.


Ne morejo žogobrcarji dajat pametnih izjav, ker so bolj ali manj to vse "cimirotizmi".

Le redki so tisti, ki zmorejo izustit kakšno pronicljivo misel...
soleti
# 09.11.2018 ob 20:24
sicer pa Marinko si je prek Reprezentance iskal klub oz. eksistenco..kdo ve kaj bi bilo, če bi bil na nivoju Kampla, bi očitno videl nesposobnost selektorja, zveze itd...
soleti
# 09.11.2018 ob 20:16
"Kampl je v 28ih nastopih dal gola San Marinu in Albaniji, dovolj zgovorno"

Nič ni tako zgovorn. Pod to nesposobno zvezo, njenim kadriranjem selektorjev, tud Oblak v repki lahko faše enormno golov s katerim si kvari ugled in statistiko...
Bolj je zgovorno, da je v mislih Barce bil tudi Kampl kar pomeni, da očitno ni slab..Ampak, pod slabim šefom, je tud dober delavec "zanič".
dreamer21
# 09.11.2018 ob 16:19
Podpišem pod to izjavo, samo kaj če to ne moremo uresničiti. Jaz osebno bi bil zelo zelo za to da igrajo fantje iz slovenske lige, ker so kakovostni to je dejstvo in bodo na igrišču pokazali pravo borbo. V primeru pa da izgubijo in so na igrišču dali vse od sebe jim po tekmi z stoječimi ovacijami zaploskam!
moj komentar
# 09.11.2018 ob 12:46
Zakaj nihče za obrazložitev ne povpraša Kampla. Že par člankov ste navedli, ki slonijo zgolj na ugibanjih in pametovanju tistih, ki pri zadevi niso niti blizu.
Je že prav ,da vsi povedo svoje mnenje, a manjka mnenje tistega, ki je rdeča nit problema.
alkum
# 09.11.2018 ob 11:30
Galič, če ti nebi svoje šole nogometa dobro vodil tudi ne bi imel toliko mladih nogometašev in še posebej tisti dobri bi takoj šli drugam, kjer se bi boljše počutili in prav to se dogaja z igralci v naši reprezentanci, ki pa ne morejo drugam ampak lahko odpovedo nastope ali končajo reprezentančno kariero....
realist65
# 09.11.2018 ob 20:51
/rudes

Kaj omenjaš več, nerodo Cesarja, koliko golov smo dobili zaradi njegove nesposobnosti. Zato je pristal tam, kjer je . Dajmo mesto mladim, ki vedo igrati nogomet in ne samo faulirat in nerodno igrat. Ne vem, ali res ne morete preboleti starih, nerodnih, čas je za nove, hitre, spretne, borbene itd. Samo tako bomo prišli nazaj na stara pota.
lešnik
# 09.11.2018 ob 17:12
posledni libero : D
friks
# 09.11.2018 ob 13:32
Marinko ima kratke lase, zato potrebe po kamplu nikoli ni zares poznal.
gartnerm
# 11.11.2018 ob 07:13
Se mi zdi, da pa ravno Kamplu pa Galič ne more očitati, da ni dal vse od sebe na igrišču, ker če je pa kdo letel, razigraval, poizkušal, je bil pa to Kampl, samo kaj, ko so se ostali vkopali...
zamudnik
# 09.11.2018 ob 12:56
Marinko, počak še mal, da bo mimo martinovo. Ko se mački umirijo, pa poglejmo, kdo kaj bi in česa ne bi. V tem času pa, še zlasti v štajerskih telesih, na polno sekajo martinovanjski hormoni in prehitro padajo hude besede, ki jih je potem težko obrniti v hec.
Doge
# 09.11.2018 ob 20:34
Odlično povedano. More nekdo povedat tak kot je in sterat te manekenčke nekam.
bob
# 09.11.2018 ob 12:50
Bravo Marinko, res je.
pinkfranc
# 11.11.2018 ob 13:23
Se ne strinjam čist

Zakaj bi kdo sploh moral kar koli dajat pred ...???
reprezentanca je čast, klub je kruh ... oboje je pomembno. Je pa klub osnova. Brez kluba ni reprezentance, brez reprezantance klub je.

Pri tem vprašanju, kaj je pomembneje, pomislim na staršestvo in če bi me kdo vprašal, katerega od otrok imam raje ... oba sta enako pomembna, je pa čas ko kdaj rabi en več poznornosti in pride čas, ko kdo drug ... prej ko slej pa vsi zapustijo dom.

Ob vsem tem je pa tukaj zraven še lasten faktor ... vsak posameznik je zgodba zase in samo vsak sam zase najbolje ve, zakaj? Ima pravico. Obsojanje iz fotelja ni težko.
mojstermiha
# 10.11.2018 ob 12:07
@soleti
Oblak ne fase kopico golou v repki (pozabmo Latvijo tm je bil drugi res evrogol). Vedno smo imeli odlicno obrambo, ce se ne motim med najboljsimi v kvalifikacijah, ampak je narod Katancu zameril, da pac Anglije ali Slovaske v gosteh ne napademonod prve minute. Kar se pa tice Barce in Kampla..... Lavric in Real
mojstermiha
# 10.11.2018 ob 12:00
Ce si ti klasa od igralca, kar po nekaterih komentarjih Kampl je, je smesno, da ce te trener postavi na zeljeno pozicijo bos kot cr, ce pa 2m bolj levo pa ne bos znal vec zoge brcnit. Polna vreca izgovorov!!!
torcida_ce
# 10.11.2018 ob 10:38
@JBT: Vsak klub bi naj imel max. tri tujce, tujci pa so tudi drugi državljani EU....
Jaz bi pa danes snifal koks z jošk Manuelle Arcuri.
In kako misliš pametnjakovič to izvesti? Prosti pretok delovne sile. Si že slišal za to!!??? E treba še kaj razen ekipe pa požar reporta brat.
torcida_ce
# 10.11.2018 ob 10:36
@brehme: jezus marija. Kaj bom moral še tukaj prebrati. Včasih me res mine volja do življenja, ko vidim kakšne mentalne amebe mi kisik odžirajo. Štimac igra in rezultati? S hrvaške klopi odletel pred dodatnimi kvalifikacijami, po dvakratnem porazu s Škotsko in nasploh neprepričljivo igro od prve tekme (domači prijateljski poraz s Švico). Potem vodil Sepahan in Al Shahanio.
Kot igralec: Derby County, West Ham... Hm... Edino pozitivno: imel je testise zakačit se z Mihajlovićem na Marakani leta 91.
Znan kot nogometna prostitutka. Bil proti Mamiću, pa ga je isti kupil s selektorskim položajem in je potem začel trobiti o nekakšni enotnosti.
Nula od človeka. Propadli vsi poslovni projekti (nočni klub na Braču, hotel v Crikvenici). Ločen, nekoliko priležnic, kliče escort punce v hotel (vem od kolegice, bivše nočne receptorke v Opatiji). Potem se pa z igralci na kolene v Međugorju meče.
Ja res. Idealen selektor.
miliwoy
# 10.11.2018 ob 10:28
res je !!!
božo1
# 10.11.2018 ob 04:30
dreamer21
..... iz slovenske lige, ker so kakovostni to je dejstvo in bodo na igrišču pokazali pravo borbo. V primeru pa da izgubijo in so na igrišču dali vse od sebe jim po tekmi z stoječimi ovacijami zaploskam!
tole ti je lari fari, od kvalitete, prave borbe, pa vse do tistega o stoječih ovacijah. govoriš tako, kot, da se na zadnji tekmi npr.proti cipru ali tudi prejšnjih naši nebi borili. nekateri res težko razumete o čem je govoril katanec, ko je omenjal "igrače" iz drugih držav v nekih tujih ligah.
seba goričan
# 09.11.2018 ob 21:12
rdeči...drž se Jesenic
seba goričan
# 09.11.2018 ob 21:11
kot Slovenec nimaš nič ne od Galića ne od Krampla....brezveze debitirat
slaya
# 09.11.2018 ob 17:32
Kampl je v 28ih nastopih dal gola San Marinu in Albaniji, dovolj zgovorno.
veza
# 09.11.2018 ob 13:31
torcida_ce
# 09.11.2018 ob 13:03

HRV so poseben primer, tam je nacionalni naboj nekaj drugega, kot je v povprečju drugod, ša vseeno so imeli afere, sedaj s Kalinićem, v Franciji z enim drugim, sem pozabil ime, ni kaj, če ti ne ustreza igrati za rep., se tako odločiš in pika.
Mene najbolj moti tisto na pol, bi, pa ne bi, enkrat ja, drugič ne, a vseeno, vsak ima pravico se zase odločat.
anze35
# 09.11.2018 ob 12:24
Ker v teh časih, vprašanje, če bi Zlatko Zahovič igral za reprezentanco, če bi mu npr.v Portu rekli, da bolje zanj, da ne.
Citat za prebrat
link
Jadon Sancho
10
14. november 2018 ob 13:20 Če ti angleški klubi ne dajo priložnosti za igro, potem je odhod v tujino vedno realna možnost. V tujini so pripravljeni, da preverijo tvoje sposobnosti.
Več novic ...
Kazalo