Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer

Nimamo državnega prvenstva. Večina klubov igra v nacionalni ligi, ki spada pod avstrijsko zastavo. Kupovanje igralcev v zadnjem trenutku za majhen denar je podobno igri na srečo. Moštvo je številčno polno, a brez pravega notranjega boja za mesta v moštvu manjkata kvantiteta in kvaliteta. Edina svetla točka so mladi igralci, ki izkoriščajo dano situacijo. Tega se zaveda direktor Matjaž Sekelj, ki sam drži niti kluba v svojih rokah. Lani je bil zadetek v polno vratar Jerry Kuhn, ki so mu ob podaljšanju pogodbe obljubili konkurenčno moštvo in zdaj ne skriva jeze ter piha kot ris.

Lanski prihod Jana Muršaka je bil splet srečnih okoliščin. Jan je bil z naskokom najboljši igralec lige in je skorajda sam vlekel zeleni voz. Bežigrajski "ice-fest" in slovo Muršaka - to je bilo za Ljubljano konec nekega hokejskega obdobja in začetek drugega, ki še kar traja. Ko so porazi nekaj običajnega, se začne igra preživetja. Brez pravih Jesenic, brez derbijev, ki so vsaj za silo napolnili klubsko blagajno, brez rivalstva, predvsem pa brez zdrave osnove in temeljev bo Olimpija do nadaljnjega obsojena na to, da bo sama sebi največji tekmec.

Reporter Val 202 Marko Pangerc je komentiral situacijo pri slovenskih hokejskih prvakih. Olimpija je letos v veliki krizi. Trenutno je na 20 tekmah Lige Ebel zmagala le dvakrat.