Citat za prebrat
Martin Hvastija Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Dodaj v

Martin Hvastija

28. maj 2018 ob 16:58
Ljubljana - MMC RTV SLO

Saj Froome niti ni bil svetlobna leta močnejši od drugih, ampak predvsem bolj prepričan o sebi, bolj pogumen. Bil je pravi trenutek na pravem mestu.

Imel je tudi ekipo, ki je (v kraljevski etapi) zlomila Simona Yatesa. In morda kdo ni opazil: vsake štiri kilometre je bil (v 19. etapi) ob cesti nekdo iz njegove ekipe, ki mu je dostavljal hrano in pijačo. V vsakem klancu je imel tri ali štiri maserje. V treh urah samostojne vožnje lahko hitro ostaneš brez hrane in vode, a Froome je imel maserje po celotni trasi. Očitno so pri Skyju vse načrtovali naprej. Ko vse to sestaviš, Froome ni bil neskončno boljši, ampak enostavno bolj odločen, ekipa pa bolje pripravljena.

Martin Hvastija je v pogovoru za MMC pojasnil, kaj je na Dirki po Italiji odločilo Chrisu Froomu v prid.

Prijavi napako
Komentarji
Janez1965
# 28.05.2018 ob 19:23
Pa ravno pravi čas se je pojavil cvetni prah...

...ina na srečo imamo za to zdravila...
dule95
# 28.05.2018 ob 20:43
Pravi doping na pravem mestu
tour2012
# 28.05.2018 ob 19:53
Poglejte si izjavo Bennetta po tem, ko je Vroom vse deklasiral.
Bil je na isti dirki, gledal ga je iz dneva v dan - in zato takšna reakcija.
Pove vse!!!

did a Landis? :)

https://www.facebook.com/TeamLottoNLJumb
oCycling/videos/1077639339051494/
slaya
# 28.05.2018 ob 21:55
Ko je Froomu šlo slabo na Vuelti, forma padla, Niballi se bližal, se je Froome dokazano našprical na Vuelti, in tisti dan pridobil cca pol minute proti Niballiju.

Tu, ko mu je šlo čez celo dirko še slabše, je pridobil 3 in več minute proti vsem. Proti najboljšemu hribolazcu, najboljšemu kronometristu, najbolj spočitemu kolesarju v karavani, najbolj spočitemu hribolazcu, par jih je prehitel za 3, enega za 6, ostale že za 8 in več minut. Glede na to, da so Froomu dali 2 milijona, da se je privlekel na to dirko, glede na to, da so pobasali velike milijone, da so štartali v Jeruzalemu in se furali po Izraelu tri dni, glede na to, da so mu rekli že pred začetkom, veš, Froome, tudi če boš spoznan za krivega zaradi Vuelte, ti zmage na Giru, če do nje pride, ne bomo vzeli. Glede na vse to, moraš biti prekleto naiven (ali pa se samo delati naivnega), da verjameš, da mu taka koruptivna organizacija ni dovolila se nafiksati in povoziti vse na močni dozi dopinga.
tour2012
# 28.05.2018 ob 19:57
Martin Hvastja včasih ni prav cenil Vroooma, sedaj pa tole.
Spomnim se kako je kritiziral njegov skokovit "napredek" od časov, ko je padel z rampe na kronometru SP - res blamaža - naj dodam, da tudi posntek več ni na voljo :)
Nikjer, ne le pri skaju :)
Ne vem, ne vem
naš človek
# 29.05.2018 ob 07:27
Kaj pa če je navajen, da se baše s hrano, športa pa pol manj kot prej? Pri kolesarjih me ne bi presenetilo.
Tuemsi
# 28.05.2018 ob 22:16
Sicer pri nizozemskem Lottu sedaj pravijo, da je Bennet mislil drugače in da je bilo napačno interpretirano vendar spontana reakcija in komentar Benneta takoj po etapi sta dovolj zgovorna, kaj si tip misli. Glede na to, da sta bila neposredna konkurenta - George je končal skupno osmi, če nebi imel izjemne nesreče z kolesom ravno na Zoncolanu, kjer ni bilo spremljevalnih vozil pa mislim da še kakšno mesto višje.
rdečinavijač
# 30.05.2018 ob 11:55
Vedno bolj sem prepičan da si lobiji v določeni industrijski branži izberejo kandidata ali več njih, na katerem potem služijo.
Glasbena industrija si je izbrala (med drugimi) Justina Bieberja, ga naredila zvezdo (dovolj da imaš osnovne vokalne in plesne sposobnosti), lansitala množicam in mastno zaslužila.
Atlatika si je izbrala Bolta (kako je omrežil svet v zadnjih 10 letih, in koliko denarja je prinesel športni industriji), kolesarstvo si je izbralo Frooma ... Seveda vse v spregi s mednarodnimi zvezami (IAAF, UCI) in verjetno celo MOK.
jozgol
# 28.05.2018 ob 23:11
nič... ne javljam se pogosto na forumu.. pa čeprav spremljam veliko tudi drugih športov, a vsake toliko časa moram malo pametovati:)...
in razlog je najprej predvsem kako se profesionalni športniki tako zavalijo.. groooozaaaa.. sem povprečen amater, nikoli ne bom dosegel višav hvastje, zahoviča... ampak tole je zame kot športnika po duši totalno nespoštljivo... profesionalec ki postane debeluh.... ok. vsak je imel svojih 15 oz. več minut slave in vsak ima svoje življenje prej, sedaj, v prihodnje... ne bom pametoval...
drug komentar ki bi ga izjavil javno pa je... spektakularna zmaga frooma in sem njegova navijač, kot sem bil od armstromga... ampak vse kar je povedal zgornji forumist.. ne morem se znebiti vtisa da je pod tem dosežkom bilo nekaj vmes... (pa niso ga maserji med dirko ali tisti s pijačo toliko nafilali, da je tko raztural) res škoda, da take dosežke ne morem več ceniti.. koliko je dejansko tega v tenisu, ki mi je še neomadežovan in še ljubši. imeli pa smo spektakel....
lenoritis
# 28.05.2018 ob 22:39
Sem šele danes pogledal petek in soboto. Akcija Frooma je za zadnja leta, ki jih gledamo, bila zelo spektakularna. Ni naključno štirikrat zmagal Toura. Ampak, še bolj nore stvari je znal delat Hinault. Ko je zares zakurblal, je to naredil že na prvi vzpon. Potem pa gor in dol čez ostalih šest ali sedem, kot so jih imele takrat taprave etape. Na tak način je zmagoval na Touru, na svetovnem prvenstvu, tudi na LBL, ko je imel toliko prednosti, da se je lahko vmes preoblekel. Na tak način pa je tudi izgubil svojo šesto na Touru, kjer je hotel v svoji zadnnji gorski etapi v rumenem potrdit, da je drugi najboljši vsek časov. Pa vemo kako se je končalo.
joy
# 29.05.2018 ob 10:02
Preprosto prepričan sem, da bo osvojil tudi bližajoči se Tour in izenačil Induraina. Morda osvoji še Vuelto, kdo ve.
Citat za prebrat
link
Igor Kokoškov
18
18. oktober 2018 ob 15:04 Vesel sem za Luko. Ko sva sodelovala, smo bili zelo uspešni. Vedno je čustveno govoriti o njem, saj na dan pridejo res lepi spomini. Nikoli nisem dvomil, da bo naredil uspešno kariero v NBA-ju.
Več novic ...
Kazalo