"Na odločitev pa bomo morali počakati, čeprav njegova rehabilitacija zelo dobro poteka."

Matej Erjavec je ponovil, da selektor Aleksandar Sekulić uživa podporo KZS-ja. Foto: KZS
Matej Erjavec je ponovil, da selektor Aleksandar Sekulić uživa podporo KZS-ja. Foto: KZS

Predsednik Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Matej Erjavec je v intervjuju za časnik Delo dejal, da se rehabilitacija reprezentanta Vlatka Čančarja po poškodbi kolena lani poleti odvija zelo dobro. Tako upa, da bosta v olimpijskih kvalifikacijah lahko nastopila oba slovenska člana lige NBA.

Po besedah prvega človeka KZS-ja bi bila uvrstitev na igre v Pariz nova priložnost za dokazovanje trenutne generacije: "Zelo bi privoščil fantom, da bi se jim še enkrat uresničila želja, saj so v Tokiu doživeli nepopolne OI ob številnih omejitvah. Za nameček so že čutili srebrne kolajne okoli vratov, a so se domov vrnili praznih rok."

Slovenijo čaka med 2. in 7. julijem težka naloga v dodatnih olimpijskih kvalifikacijah. Na turnirju v Pireju bodo Slovenci najprej igrali v skupini z Novo Zelandijo in Hrvaško, prvi dve ekipi se uvrstita naprej in križata s skupino Grčija, Egipt in Dominikanska republika. V Pariz 2024 se bo uvrstil zgolj zmagovalec turnirja!

Po desetih letih na čelu slovenske krovne zveze Erjavec ocenjuje, da je zveza še vedno v dobri kondiciji, četudi so bile vmes nekatere težave. "Toda uspelo nam je zagotoviti finančno stabilnost. V minulem desetletju smo več kot podvojili letni proračun zveze z 2,8 milijona evrov na 6,3 milijona, nimamo pa preglavic, kam z denarjem, saj so se povečali tudi naši stroški," je povedal in izpostavil cene letalskih vozovnic in hotelov, ki so se v tem času več kot podvojile.

Vir: Delo