Foto:
Foto:

Če je šel Alberto čez mejo dovoljenega, bi šel takoj stran, ampak USADA ga sploh ni obtožila ničesar. Če bi dvomil o Albertu, ga ne bi zagovarjal ves ta čas. Salazarja zapuščam, ker smo se z družino odločili, da se bomo vrnili nazaj v London.

Zelo smo radi preživljali naša poletja tukaj, skupaj s Tanio sva prišla do zaključka, da smo ves ta čas pogrešali prijatelje in družino ter čas, ki smo ga preživeli z njimi, otroci so tudi zelo srečni tukaj. Želiva, da bi najini štirje otroci odrasli v Veliki Britaniji. To je prava stvar za našo družino. Tako projekt Nike Oregon kot Salazar imata sedež v ZDA, kar pomeni, da iz Londona ne bi več mogel nadaljevati našega sodelovanja.

Britanski atletski zvezdnik Mo Farah je končal dolgoletno sodelovanje z ameriškim trenerjem Albertom Salazarjem, ki mu očitajo, da naj bi nekaterim svojim atletom nudil nedovoljena poživila. Farah, štirikratni olimpijski prvak v teku na deset in pet kilometrov, je odločitev sporočil v pogovoru za tabloid The Sun. Trdi, da prekinitev sodelovanja ni posledica dopinških sumov, ki bremenijo Salazarja, temveč gre za njegovo osebno odločitev, da se bo v nadaljevanju kariere posvetil maratonom in da se bo skupaj z družino preselil v Veliko Britanijo. Zdaj 34-letni v Somaliji rojeni atlet je s Salazarjem začel sodelovati leta 2011, ko se je pridružil atletskemu kampu v Portlandu. Po koncu letošnje sezone se bo posvetil cestnim tekom, predvsem maratonom. Vir: STA