Foto:
Foto:

Slovenija je ena najlepših dežel nekdanje Jugoslavije, ki ima neverjetno veliko talentov za tako majhno državo. Žalostno je, da se nismo nikoli zbrali najboljši, da delimo to radost, to srečo, ta zmagovalni duh z našimi državljani v Sloveniji, ker mislim, da so si to želeli zadnjih 20 let in več. To boli in težko je preko tega.
Veliko Slovencev pride v New York, me kontaktira preko Instagrama in teh reči, me vprašajo za vstopnice. Lepo je videti, ko se ljudje razveselijo in me pridejo gledat. Ne vem, kolikokrat sem imel ljudi z našo zastavo na tekmah, ki so bili presrečni, da so del tega. Veseli me, da me ljudje ne sodijo po tem, kar je bilo narejeno o meni v medijih od takratne košarkarske zveze in mislim, da si končno zaslužimo medaljo.
Košarkar Saša Vujačić o novem selektorju slovenske reprezentance Igorju Kokoškovu. Vujačić je v pogovoru za STA dodal, da se do zdaj z nikomer še ni pogovarjal o možnosti igranja za izbrano vrsto. Trenutno ga zanima samo njegova ekipa New York v Ligi NBA: "Vse, kar mi je pomembno, je to, da se osredotočim na zadnje tekme, ki so še ostale, potem pa bomo videli kako in kaj."