Srdjan Djordjević se je zapletel v novo dopinško afero, pri čemer se brani, da je v Dagblatu objavljeno pisanje, ki je potekalo v srbščini, zmanipulirano in prirejeno. Foto: BoBo
Srdjan Djordjević se je zapletel v novo dopinško afero, pri čemer se brani, da je v Dagblatu objavljeno pisanje, ki je potekalo v srbščini, zmanipulirano in prirejeno. Foto: BoBo
Ljubica Christine Vukičević
Ljubica Christine Vukičević je bila bronasta na dvoranskem evropskem prvenstvu leta 2011 v Parizu na 60 m ovire, svetovna mladinska podprvakinja leta 2006 in evropska prvakinja do 23 let 2009 na 100 m ovire. Foto: EPA

... in upam, da se bo to dalo z lahkoto dokazati. Sam sicer ne morem natančno trditi, kaj sem rekel ali napisal pred 11 leti. To je že statistično nemogoče, saj na teden odgovorim na sto mailov in nimam pojma, kaj sem pisal pred leti. Vse skupaj je izmišljena zgodba, tako sem dejal tudi novinarjem, ki so me poklicali. Tudi nobenega stika nisem imel doslej z norveško protidopinško agencijo ali kakšnim drugim podobnim organom.

Izjava Srdjana Djordjevića za STA po izbruhu najnovejše dopinške afere v atletiki, ki zadeva norveško atletinjo Ljubico Christine Vukičević, pri čemer je elektronska poštna korospodenca močno obremenila tudi slovenskega trenerja.


Trener Vukičević uradno suspendiran
Norveška atletska zveza je po objavi spornega dopisovanja, v katerem so opisi uporabe dopinga, suspendirala trenerja Petra Vukičevića, s katerim je norveška zveza sklenila pogodbo za trening hčerke, sicer 25-letne norveške reprezentantke v teku na 60 in 100 m z ovirami.

V obremenilno dopisovanje je vpleten tudi slovenski atletski trener Srdjan Djordjević, ki je med drugim do vrhunskih dosežkov vodil številne vrhunske slovenske atlete in atletinje, a so ga ob tem spremljala tudi sumničenja in dopinške afere, v katere so bili vpleteni njegovi varovanci.

Nekdanja žena izdala moža in Djordjevića
Veliko prahu, ki se še ni polegel, je dvignil norveški časnik Dagbladet z objavo vsebine elektronske pošte med Djordjevićem in Vukičevićem v obdobju med novembrom leta 2001 in februarjem leta 2003. Vsebino, v kateri naj bi bili opisi uporabe dopinga in učinkov prepovedanih steroidov na povečanje zmogljivosti športnikov, je medijem posredovala Turid Syftestad, nekdanja žena Vukičevića.

Djordjević, ki se z Vukičevićem pozna še iz časov nekdanje skupne države, je tudi dodal, da ni sodeloval v procesu treniranja Vukičevićeve. Z njo je po lastnih besedah v zadnjih desetih letih sodeloval le pri testiranjih, od tega dvakrat na Norveškem.

Vir: STA