Flavio Briatore odhaja iz formule ena. Foto: Reuters
Flavio Briatore odhaja iz formule ena. Foto: Reuters
Flavio Briatore, Naomi Campbell
Flavio Briatore je velik ljubitelj žensk. Nekaj časa je bil v zvezi tudi s slavno manekenko Naomi Campbell. Foto: EPA

Vse se je začelo na začetku septembra, ko je odpuščeni Nelson Piquet ml. za brazilsko televizijo povedal, da se je moral na lanski dirki v Singapurju po ukazih moštva namenoma zaleteti in s tem prisiliti organizatorje, da na stezo pošljejo varnostni avto. Ta je omogočil zmago moštvenemu kolegu Fernandu Alonsu.

Popoln preobrat
Mednarodna avtomobilistična zveza je sprožila preiskavo in napovedala zaslišanje za ponedeljek, vendar je Renault v izjavi za javnost sporočil, da "obtožb ne bo izpodbijal". Še pred nekaj dnevi so pri Renaultu napovedovali, da bodo proti Nelsonu Piquetu ml. in njegovemu očetu sprožili tožbo zaradi laži in izsiljevanja.

Moštvu grozi izključitev iz prvenstva
Renault in Piquet mlajši sta se razšla avgusta letos na ne preveč prijateljski način. Alonso je dirko v Singapurju začel s 15. štartnega položaja. Do spornega dogodka je prišlo, ko se je Piquet zaletel in na stezo "priklical" varnostni avtomobil ravno v trenutku, ko je Alonso končal z dotakanjem goriva.

Če bo Renault spoznan za krivega, mu grozi izključitev iz svetovnega prvenstva.

Do naslovov popeljal Schumacherja in Alonsa
59-letni Briatore je bil tvorec uspeha Renaulta v letih 2005 in 2006, ko je moštvo osvojilo tako posamični (Fernando Alonso) kot konstruktorski naslov. Karizmatični Italijan je bil šef Bennettona, ko je Michael Schumacher v letih 1994 in 1995 osvojil svoja prva naslova svetovnega prvaka. Na poslovnem področju sodeluje s šefom formule 1 Berniejem Ecclestonom, s katerim sta solastnika angleškega nogometnega kluba Queens Park Rangers. Briatore je bil eden izmed vodij sindikata moštev formule ena Fota.