Miran Ališič je na vaša vprašanja odgovarjal s prizorišča uvodne dirke v letošnji sezoni F1. Foto: f-ena.si
Miran Ališič je na vaša vprašanja odgovarjal s prizorišča uvodne dirke v letošnji sezoni F1. Foto: f-ena.si
Adrian Sutil
Adrian Sutil je bil na prvem treningu najhitrejši. Foto: EPA

Eden največjih poznavalcev formule ena v Sloveniji ter priznani televizijski novinar in publicist s tega področja je na vaša vprašanja odgovarjal med drugim treningom v Sakhirju. Dirka za VN Bahrajna bo v nedeljo ob 13.00.
Letos bo vse drugače
Pred letošnjo sezono je postalo jasno, da bo na dirkah formule 1 prepovedano dolivati gorivo. Ališič je mnenja, da bo to spremenilo vse: "Prepoved dolivanja spreminja taktiko, obrabo gum, obvladovanje težkega avtomobila na začetkih dirk, nenadne prihode v bokse zaradi obrabljenih gum," je povedal in sklenil: "Skratka, vse bo drugače kot prej. Vsaj pričakujemo to."

Formula 1: Od kraljice do grdega račka?
V zadnjih letih so karavano formule 1 pretresali številni škandali in afere. Vsako leto se menjavajo pravila, ki pa naj ne bi imela konkretnega učinka. Kaj je razlog za vse to? "Napaka je bila v tem, ker so vodilni dovolili napihovanje finančnega balona, ki je iz športa izrinil vse zasebnike in se osredotočil na avtomobilske, tovarne, ki so jo ucvrle ob prvi krizi," meni Ališič: "Vedeti pa morate, formula 1 oziroma "grand prix" šport je star več kot 100 let, preživel je že mnoge krize, svetovne vojne, torej bo preživel tudi to krizo."

Klepet v celoti lahko preberete tukaj.

Pa še mnenje o dirkalni stezi v Bahrajnu? "Dirkači so jo kritizirali, ne gre za prenovo, steza je podaljšana. Vettel je rekel, da je izgubila ritem, saj so novi ovinki počasni in nezanimivi."