Fernando Alonso je prepričan, da sta na dirki za VN Monaka glavna favorita dirkača Mercedesa, Lewis Hamilton in Nico Rosberg. Foto: EPA
Fernando Alonso je prepričan, da sta na dirki za VN Monaka glavna favorita dirkača Mercedesa, Lewis Hamilton in Nico Rosberg. Foto: EPA

V Monaku je prehitevanje skoraj nemogoče, zato bosta Hamilton in Rosberg morebitno vodstvo obdržala dalj časa.

Fernando Alonso
Stefano Domenicali
Stefano Domenicali, vodja moštva Ferrari, upa, da bosta Fernando Alonso in Felipe Massa v kvalifikacijah za dirko po ulicah Monte Carla hitrejša od konkurentov. Foto: EPA

Pri moštvu iz Maranella dobro vedo, da na kvalifikacijskih treningih njihov dirkalnik F138 ni najhitrejši, hkrati pa ne želijo spremeniti zmagovite formule, s katero so letos slavili že dvakrat, in sicer na Kitajskem in v Španiji.
Fernando Alonso je nedeljsko dirko v Barceloni začel s petega štartnega položaja, priložnost za zmago si je priboril v tretjem zavoju prvega kroga, ko je mimo Kimija Räikkönena in Lewisa Hamiltona švignil na tretje mesto. Povedel je v 13. krogu in z zanesljivo ter taktično dovršeno vožnjo vknjižil že 32. zmago v karieri.

Izboljšati morajo kvalifikacijski čas
Naslednja dirka na koledarju je v Monte Carlu, kjer so lani pri Ferrariju osvojili 26 točk - Alonso je bil tretji, Felipe Massa pa šesti. Zmagal je Mark Webber. Domenicali se zaveda, da se na dirkah ne bo mogel vselej zanesti na odlične štarte svojih dirkačev, predvsem pa si želi hitrejših krogov v kvalifikacijah. "Položaj je jasen: dirkalnika nam ni treba pretirano nadgrajevati, izboljšati moramo le predstave v kvalifikacijah. Vedeli smo, da sta bila za uspeh v Barceloni pomembna dober začetek in napadalna vožnja, toda tega si ne moreš privoščiti na vsaki dirki. Torej, izboljšati moramo čas v kvalifikacijah, ne da bi pokvarili dostojno delovanje našega dirkalnika," je dejal Domenicali.
"Prejšnji konec tedna je bilo pomembno spremljati naš napredek v primerjavi z drugimi moštvi, kajti od tega trenutka pa vse do konca julija bistvenih izboljšav dirkalnikov ne bo več," je še dodal Domenicali, ki pričakuje, da se bodo moštva v drugem delu sezone počasi že začela osredotočati na nove dirkalnike za sezono 2014.
Alonso: V Monaku je favorit Mercedes
Dirka za VN Monaka je na sporedu 26. maja. Alonso je prepričan, da sta glavna favorita dirkača Mercedesa, ki sta se v kvalifikacijah za zadnje tri dirke odlično odrezala, a nato na nedeljskih preizkušnjah zaradi prevelike obrabe gum 'pogorela'. Zagotovo je Lewisu Hamiltonu in Nicu Rosbergu počasnejša in bolj razgibana trasa po ulicah Monte Carla pisana na kožo. Bosta to znala izkoristiti? "Pri Mercedesu so zadnje tri dirke začeli z najboljšega štartnega položaja, lani so bili v kvalifikacijah najhitrejši tudi z Michaelom Schumacherjem (ta je nato dirko zaradi trka z Brunom Senno na dirki za VN Španije začel pet mest nižje, op. a.), zato ne bi bilo nobeno presenečenje, če tudi letos ne bi osvojili 'pola'," je povedal Alonso.
Sklenil je: "V Monaku je prehitevanje skoraj nemogoče, zato bosta Hamilton in Rosberg morebitno vodstvo obdržala dalj časa. To je dejstvo, ki se ga zavedamo, in storiti moramo vse, da bova s Felipejem v kvalifikacijah kar se da hitra."

V Monaku je prehitevanje skoraj nemogoče, zato bosta Hamilton in Rosberg morebitno vodstvo obdržala dalj časa.

Fernando Alonso