Lewis Hamilton in Nico Rosberg sta lani zakopala bojno sekiro in se po koncu sezone takole skupaj nastavljala fotografskim objektivom, a Rosberg ima s svetovnim prvakom zagotovo še neporavnane račune. Foto: Mercedes
Lewis Hamilton in Nico Rosberg sta lani zakopala bojno sekiro in se po koncu sezone takole skupaj nastavljala fotografskim objektivom, a Rosberg ima s svetovnim prvakom zagotovo še neporavnane račune. Foto: Mercedes
Pascal Wehrlein
Na uvodni dan testiranj v Barceloni je po zgolj 11 odpeljanih krogih Lewisa Hamiltona v Mercedesovem F1 W06 zamenjal testni voznik Pascal Wehrlein (na fotografiji). Foto: Mercedes
Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo je bil najhitrejši na petkovem testiranju v Barceloni. Foto: Red Bull
Kimi Räikkönen
Le stotinko sekunde je za Ricciardom v petek zaostal Kimi Räikkönen. Foto: Ferrari


V lanski sezoni sta se mercedesa srdito bojevala za naslov svetovnega prvaka, boj je večinoma potekal v mejah dovoljenega, izrazito je 'počilo' le na dirki za VN Belgije, ko je Rosberg v zavoju Les Combes s sprednjim krilcem prerezal zadnjo levo gumo Hamiltonovega dirkalnika in mu uničil dirko.

Odpeljani krogi, 2. dan:        
 1. D. RICCIARDO  Red Bull   142
 2. S. PEREZ      F. India   121
 3. M. ERICSSON   Sauber     113
 4. C. SAINZ ML.  Toro Rosso 100
 5. K. RÄIKKÖNEN  Ferrari     90
 6. L. HAMILTON   Mercedes    89
 7. F. MASSA      Williams    88
 8. J. PALMER     Lotus       77
 9. N. ROSBERG    Mercedes    66
10. F. ALONSO     McLaren     59

Tedaj je bilo v moštvu iz Brackleyja občutiti ogromno napetosti, dirkača sta se izogibala drug drugemu, sklicani so bili izredni sestanki, s katerimi je izvršnemu direktorju Wolffu in kolegom vendarle uspelo pomiriti strasti in dirkača znova osredotočiti na dirkanje.
Napake ne bodo več ponovili
Številni podobno zgodbo pričakujejo tudi letos, a je Avstrijec prepričan, da so se pri Mercedesu iz lanskih izkušenj veliko naučili in morebitnih sporov ter posledično tudi prelivanja črnila v medijih ne bodo dovolili. "Nekaj je jasno: sta moštvena kolega, ki se srdito bojujeta za naslov prvaka in popolnoma razumljivo je, da ne moreta imeti vselej najboljšega prijateljskega odnosa. Poznata se že zelo dolgo in v moštvu pričakujemo, da njun odnos ne bo prav nič drugačen od lanskega," je dejal Wolff, ki si želi ponoviti uspeh iz lanske sezone, ko je Mercedes pobral konstruktorski in dirkaški naslov svetovnega prvaka. "Lewis in Nico sta profesionalca, drug drugega zelo spoštujeta. To ustvarja dobro vzdušje v moštvu, in to je za naš kolektiv tudi najpomembnejše. Toda zavedamo se, da lahko vsak trenutek pade kaplja čez rob, ki bo pokvarila to vzdušje. Vseeno smo prepričani, da po lanskih izkušnjah ne bomo ponovili napak, v novi sezoni pa bomo poskušali biti še boljši," je dodal.
Hamilton in Rosberg testiranj v Barceloni sicer nista začela najbolje - Britanec je zaradi povišane temperature in slabšega počutja uvodni dan testiranj sklenil zgolj po 11 krogih, aktualni svetovni podprvak pa ga zaradi vkleščenega vratnega živca ni mogel zamenjati v dirkalniku F1 W06, zato je za volan sedel testni voznik Pascal Wehrlein in odpeljal 48 krogov.

Ricciardo v petek najhitrejši
Rosberg je v petek kljub rahlim bolečinam v vratu prisoten na testiranjih, poleg njega so se na progo podali še Kimi Räikkönen (Ferrari), Sergio Perez (Force India), Daniel Ricciardo (Red Bull), Fernando Alonso (McLaren), Felipe Massa (Williams), Marcus Ericsson (Sauber), Joylon Palmer (Lotus) in Carlos Sainz mlajši (Toro Rosso), kakor tudi Hamilton. Najhitrejši krog je odpeljal Ricciardo, le stotinko slabši čas je dosegel Räikkönen, tretji najhitrejši je bil Massa.

Drugi dan testiranj, izidi:       
 1. D. RICCIARDO  R. Bull 1:24,574
 2. K. RÄIKKÖNEN  Ferrari   +0,010
 3. F. MASSA      Williams   0,098
 4. S. PEREZ      F. India   0,128
 5. L. HAMILTON   Mercedes   0,349
 6. N. ROSBERG    Mercedes   0,982
 7. F. ALONSO     McLaren    1,387
 8. J. PALMER     Lotus      1,706
 9. M. ERICSSON   Sauber     2,770
10. C. SAINZ ML.  Toro Rosso 4,371