Mnenja o Miranu Ališiču so deljena, a sam na to odgovarja: za dobrim konjem se vedno praši. Foto: f-ena.si
Mnenja o Miranu Ališiču so deljena, a sam na to odgovarja: za dobrim konjem se vedno praši. Foto: f-ena.si

V športnem uredništvu Televizije Slovenija so potrdili, da se z legendarnim komentatorjem formule 1 že nekaj časa dogovarjajo o prestopu na Kolodvorsko. Jeseni namreč pripravljajo novo športno oddajo, ki naj bi bila predvidoma na sporedu ob petkih zvečer, prav Miran Ališič pa naj bi bil na vrhu seznama želja športnega uredništva.

44-letni Ališič, ki je nedvomno eden največjih poznavalcev formule ena v Sloveniji in dober prijatelj "alfe in omege" tega športa Bernieja Ecclestona, si je že pred začetkom te sezone, ko smo ga gostili v MMC-jevi klepetalnici, zaželel, da bi se prihodnje leto lahko znova usedel pred televizijski mikrofon. "Kje bo to, pa je težko reči!" je dejal marca. Želja se mu bo morda izpolnila, vendar koncept oddaje še ni natančno določen, zato še ni odločeno, kakšna bo njegova vloga.

Novico nam je potrdil tudi Ališič sam: "Pogovori so v polnem teku, sedel naj bi na uredniškem stolčku, morda pa tudi na voditeljskem," je povedal za MMC. Na nacionalko se tako morda vrača še en televizijski zvezdnik, ki se je pred leti kalil prav na Kolodvorski 2-4.

Enosmerna cesta v središče ...
RTV Slovenija je očitno znova postala zelo privlačna za uveljavljene televizijske obraze, saj sta se v informativni program "nacionalke" s Kranjčeve že vrnila Uroš Slak, ki trenutno vodi oddajo Odmevi, in urednik Bojan Traven. Dvojec za jesen pripravlja novo aktualno informativno oddajo, ki bo na sporedu enkrat tedensko v večernem terminu prvega programa TV Slovenija. Oddaja se bo z vrsto gostov tako iz Slovenije kot tudi iz tujine in z novinarskimi prispevki posvečala aktualnemu družbenemu življenju.

Tukaj pa si lahko ogledate posnetek Poročil na TV Slovenija, ki jih je leta 1992 vodil prav Miran Ališič (priporočamo uporabo predvajalnika RealPlayer).