Sebastian Vettel se utegne vrniti v formulo ena. Foto: AP
Sebastian Vettel se utegne vrniti v formulo ena. Foto: AP

Wolff je potrdil le, da imajo ožji seznam dirkačev, a je dodal, da odločitve še niso sprejeli in je ne nameravajo v naslednjih nekaj tednih. Ta je pred dnevi dejal, da bi bil nizozemski as in trikratni zaporedni svetovni prvak Max Verstappen prvi kandidat za zapolnitev mesta v ekipi, če bo na voljo. A kot je nato zatrdil 26-letni Nizozemec, je srečen pri Red Bullu, s katerim ima pogodbo do leta 2028.

Hamilton, ki je šest od svojih sedmih naslovov svetovnega prvaka osvojil z Mercedesom, za katerega vozi od leta 2013 naprej, je presenetil in naznanil, da se bo naslednjo sezono preselil k Ferrariju.

Vettel je z Red Bullom med letoma 2010 in 2013 osvojil štiri naslove svetovnega prvaka ter se upokojil od formule ena po sezoni 2022. 36-letni Nemec v zadnjem času ne izključuje možnosti vrnitve, navaja nemška tiskovna agencija DPA.

A kar nekaj dirkačem ob koncu letošnje sezone poteče pogodba, tako da bo na trgu formule ena letos še zelo pestro. Med potencialnimi zamenjavami za Hamiltona pri Mercedesu se pojavljata tudi Španca Carlos Sainz ml., ki bo zaradi Hamiltona izgubil sedež pri Ferrariju, in nekdanji svetovni prvak Fernando Alonso iz Aston Martina. Omenja se tudi mladi 17-letni voznik Mercedesove akademije, Italijan Kimi Antonelli.