Tudi letos boste lahko formulo ena spremljali na TVS 2 in na MMC-ju. Foto: EPA
Tudi letos boste lahko formulo ena spremljali na TVS 2 in na MMC-ju. Foto: EPA
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel je lani v sila napetem zaključku sezone ubranil naslov svetovnega prvaka. Se bo končne zmage 24. novembra veselil še četrtič zapored? Foto: EPA
Lewis Hamilton
Pred novo sezono je bilo veliko menjav dirkačev v moštvih, najodmevnejši je bil odhod Lewisa Hamiltona, svetovnega prvaka iz leta 2008, iz McLaren Mercedesa v Mercedes. Foto: EPA

Ljubitelji boste lahko dirkanje in celoten cirkus formule ena spremljali na naši televiziji – v visoki ločljivosti, t. i. HD-ju -, radiu in na našem multimedijskem portalu. Ekskluzivno v Sloveniji bodo na MMC-ju dosegljivi tudi videopovzetki dirk.

Vabljeni na MMC-jev podportal
Na MMC-jevem podportalu, ki je posvečen formuli ena, lahko pregledate profile moštev in dirkačev, se pozanimate o prizoriščih ter si ogledate spored dirk za sezono 2013. Preverite seznam dozdajšnjih svetovnih prvakov in zgodovino formule ena - od Giuseppeja "Nina" Farine do Sebastiana Vettla.


Novi obrazi za novo sezono

V nedeljo, 17. marca, se bodo dirkači na uvodni dirki sezone 2013 pomerili na Albert Parku v Melbournu, kjer je lani na najvišjo stopničko stopil Jenson Button. V letošnji sezoni je zasedba dirkačev nekoliko spremenjena, poslovili so se Kamui Kobajaši, Bruno Senna, Heikki Kovalainen, Vitalij Petrov, Pedro de la Rosa, Narain Karthikeyan in Timo Glock. Lewis Hamilton je zamenjal moštvo, iz McLaren Mercedesa je prestopil v ekipo Mercedes, kjer bo dirkal z Nicom Rosbergom. Button je tako dobil novega moštvenega kolega - Sergia Pereza, ki je še lani dirkal za Sauber. V prejšnji sezoni formule ena je nastopilo 12 ekip, v letošnji sezoni jih bo le 11, potem ko je razpadlo moštvo HRT.

Na sporedu (le) 19 dirk
Dolgo se je govorilo, da bo letošnjo sezono sestavljalo 20 dirk. Željo po 20 dirkah je lani na Hungaroringu razkril Bernie Ecclestone, a želja se mu ni uresničila - najprej je v vodo padla ideja o VN-ju Amerike, ki bi potekala po ulicah New Jerseyja, nato še ideja, da bi 20. dirko izpeljali v Evropi. Februarja letos je svet Mednarodne avtomobilistične zveze potrdil, da bo sezona sestavljena iz 19 dirk, začela se bo v Avstraliji, končala pa 24. novembra v Braziliji.

VN Avstralije, Melbourne, uvodna dirka sezone

Petek, 15. marec, ob 2.30:
PRVI PROSTI TRENING

Ob 6.30:
DRUGI PROSTI TRENING

Sobota, 16. marec, ob 4.00:
TRETJI PROSTI TRENING

Ob 7.00:
KVALIFIKACIJE

Nedelja, 17. marec, ob 7.00:
DIRKA