Sebastian Vettel ni bil zadovoljen s testiranji v Barceloni. Foto: EPA
Sebastian Vettel ni bil zadovoljen s testiranji v Barceloni. Foto: EPA

V nedeljo je 25-letni Vettel končal šele na osmem mestu. Pred novinarji ni hotel odgovarjati na vprašanja o hitrih tekmecih.
"Na testiranjih v zadnjih dneh nismo postorili vsega, kar smo si zastavili, pričakoval sem, da bom o novem dirkalniku vedel več. Toda nekaj časa pred začetkom sezone nam je še ostalo," je bil vidno zaskrbljen Vettel, ki je dobil že 26 dirk svetovnega prvenstva. Ta teden se bo odpravil v Red Bullovo tovarno v Milton Keynesu in z mehaniki pospešeno delal na izboljšavi novega dirkalnika RB9.

Izjemnih voženj Nica Rosberga v katalonski prestolnici Vettel ni želel komentirati: "Nima smisla govoriti o časih na testiranjih. Vozili smo z različnimi gumami, z različno zapolnjenimi posodami za gorivo." Vettel je imel težave tudi na lanskih testiranjih pred sezono, pa je na koncu osvojil naslov prvaka.

Lansko sezono je Vettel začel z drugim mestom v Albert Parku, prvič je zmagal na četrti dirki sezoni v Bahrajnu, odprlo pa se mu je jeseni, ko je nanizal štiri zmage zapored (Singapur, Japonska, Koreja in Indija) in si nabral ključno prednost pred tekmeci.