Mark Webber bo dirko v Južni Koreji začel z najboljšega štartnega položaja. Letos je imel še en
Mark Webber bo dirko v Južni Koreji začel z najboljšega štartnega položaja. Letos je imel še en "pole position", in sicer v Monaku, vendar je bil takrat na vrhu zaradi kazni, ki jo je dobil Michael Schumacher. Foto: EPA

Razmerje moči se torej v Aziji ne spreminja. Red Bull ima najhitrejši dirkalnik in bo v nedeljo zelo težko poražen. V drugi štartni vrsti bosta Lewis Hamilton (McLaren) in Fernando Alonso (Ferrari), ki sta imela v prvem delu kvalifikacij težave in sta se komaj prebila v drugi del.

Dirko, ki se bo začela v nedeljo ob 8. uri, si lahko v neposrednem prenosu ogledate na TV Slovenija 2 in na MMC-jevem portalu.

Jenson Button (11. štartni položaj) se ni prebil v zadnji del kvalifikacij. Svetovno prvenstvo v formuli ena je pet dirk pred koncem povsem odprto, saj ima vodilni Alonso le štiri točke prednosti pred branilcem naslova Vettlom. Ta je prevladoval v kvalifikacijah, bil najhitrejši v prvem in drugem delu, v zadnjem hitrem krogu pa ga je oviral Felipe Massa, kar je izkoristil Webber.

Mercedes in Schumi kaznovana zaradi Nemčeve nevarne vožnje v boksih
Po kvalifikacijah za nedeljsko dirko sta moštvo Mercedes in sedemkratni svetovni prvak Michael Schumacher revnejša za 10.000 evrov. Nemška ekipa in dirkač sta si kazen prislužila zaradi nevarne vožnje Nemca v boksih, s katero je ogrožal Lewisa Hamiltona.

Med postankom v boksih je moštvo Mercedes dovolilo Schumacherju, da je speljal na progo, čeprav se mu je takrat že povsem približal Hamilton. Britanec, ki bo v naslednji sezoni pri Mercedesu zamenjal prav Schumacherja, se je trčenju komajda izognil.

"Na srečo so boksi v Koreji dovolj široki. Videl me je in se izognil trčenju. Se opravičujem,"
je dogodek pokomentiral 43-letni Nemec.

Več novic o formuli ena lahko preverite na našem posebnem portalu.


 

Kvalifikacijski trening/štartna mesta:
1. M. WEBBER Red Bull 1:37,242 2. S. VETTEL Red Bull +0,074 3. L. HAMILTON McLaren 0,227 4. F. ALONSO Ferrari 0,292 5. K. RÄIKKÖNEN Lotus 0,383 6. F. MASSA Ferrari 0,642 7. R. GROSJEAN Lotus 0,692 8. N. HULKENBERG Force India 1,024 9. N. ROSBERG Mercedes 1,119 10. M. SCHUMACHER Mercedes 1,271 11. J. BUTTON McLaren