Jeseniški hokej ne preživlja lepih dni. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jeseniški hokej ne preživlja lepih dni. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slavko Kanalec
Predsednik kluba Slavko Kanalec je odstopil v četrtek. Foto: MMC RTV SLO

V sredo so se vodilni možje lige na Jesenicah srečali s predsednikom Slavkom Kanalcem, trenerjem Heikkijem Mälkiäjem in kapetanom Andrejem Tavžljem. Razšli so se s stiskom rok in v upanju, da se bodo kaotične razmere na Gorenjskem le uredile. V četrtek je odstopil predsednik Kanalec, v petek pa je klub zapustil še Tavželj, ki je odšel na Slovaško k Popradu. Odstopil je tudi Zoran Račič, ki je funkcijo tiskovnega predstavnika kluba vestno opravljal vse od leta 1998.

Iz vodstva Lige Ebel so na različne pomembne naslove kluba in ljudem, povezanim z najuspešnejšim hokejskim klubom v Sloveniji, poslali pismo v angleškem jeziku, ki sta ga podpisala predsednik Lige Ebel dr. Karl Safron in podpredsednik Avstrijske hokejske zveze Peter Schramm.

Zahteve vodstva Lige Ebel:
- potrditev kluba oz. pokrovitelja, da so na voljo vsa potrebna sredstva za poravnavo finančnih obveznosti do trenerjev in igralcev;
- potrditev, da je zagotovljena vsa potrebna oprema za delovanje ekipe;
- potrditev, da so zagotovljeni vsi prevozi za moštvo na gostujoča srečanja;
- potrditev, da so zagotovljene vse potrebne zahteve za organizacijo tekem v dvorani Podmežakla (varnostniki, medicinska služba ...);
- potrditev glavnega trenerja in vodilnih igralcev Jesenic, da so pripravljeni odigrati in končati vse tekme drugega dela tekmovanja in tudi končnice, če se bodo tja prebili.

Se pripravlja črn scenarij?
Če teh zahtev vodstvo kluba oziroma tisti, ki so prevzeli skrb za delovanje jeseniškega kluba, ne bo izpolnilo, bo sledila izključitev ekipe iz drugega dela Lige Ebel, s tem pa bo ogroženo tudi sodelovanje Jesenic v naslednjih sezonah lige.

Železarji so prvi del Lige Ebel končali na zadnjem mestu, v nedeljo so prosti, v torek ob 19.15 pa naj bi v Podmežaklo prišel Dunaj. Najslabši scenarij bi bil prava katastrofa za slovenski hokej. Prav železarji so orali ledino za tuje klube v Ligi Ebel: v sezoni 2006/07 so bili prva tuja ekipa, ki je vstopila v avstrijsko druščino.