Žan Jezovšek je bil dvakrat natančen v olimpijski dvorani, kjer so železarji pred petimi meseci dvignili pokal za zmago v Alpski ligi. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Jezovšek je bil dvakrat natančen v olimpijski dvorani, kjer so železarji pred petimi meseci dvignili pokal za zmago v Alpski ligi. Foto: www.alesfevzer.com

Za aktualne prvake regionalnega tekmovanja je bila to tekma tretja v sezoni, doživeli pa so prvi poraz.

Začelo se je dobro za železarje, ki so v 5. minuti zadeli ob številčni prednosti, strelec je bil Gašper Seršen. A so domači hitro vrnili z enako mero, za novo jeseniško vodstvo je še v prvem delu poskrbel Žan Jezovšek, a je Cortina nato izenačila v 23. minuti. Ob "power playu" je Bora Glaviča ukanil Riccrado Lacedelli.

Že dve minuti zatem so gostitelji povedli, ko so dosegli gol z igralcem manj. Za novo izenačenje je poskrbel Miha Logar v 26. minuti, za novo vodstvo pa z drugim zadetkom na tekmi Jezovšek v 32. minuti. A je Cortina še pred drugim odmorom znova izenačila na 4:4.

Giovanni Tofolli je v 49. minuti zadel za 5:4, za novo izenačenje pa je poskrbel mladi jeseniški napadalec Žan Špani Leben v 50. minuti. 56 sekund pred koncem je padla odločitev, ko je bil natančen Sanna.

Furlong zaklenil vrata v Celju
Celjani so odigrali prvo domačo tekmo v Alpski ligi in izgubili proti Rittnu z 0:4. Na tribune so povabili gasilce, ki so prejšnji mesec pomagali pri odpravljanju posledic naravne nesreče.

Južni Tirolci so potrdili status favorita, čeprav so imeli domači veliko strelov na vrata tekmecev. V vratih Rittna se je izkazal Colin Keith Furlong, ki je ubranil 33 strelov in ohranil mrežo nedotaknjeno.

Ritten je povedel v 7. minuti, ko je zadel Marco Insam. V 28. minuti je bil natančen Max Coatta. Sredi zadnje tretjine je še zadnje dvome o zmagovalcu razblinil Kevin Fink.

Celjani so poskusili izid ob koncu spremeniti še z igro brez vratarja Jakoba Brandnerja, kar pa so Južni Tirolci izkoristili za zadnji zadetek na tekmi, Coatta je zatresel prazno mrežo v predzadnji minuti.

Koren: Prvič letos smo sestavili dobro tekmo
"Prvič letos smo sestavili dobro tekmo. Veliko razliko je naredil njihov vratar, ki je blestel skozi celotno srečanje. Mi smo naredili nekaj napak in to se je na koncu poznalo," je poudaril trener Celjanov Gal Koren.

Celjani izgubili uvodno domačo tekmo v Alpski ligi

2. krog:
RST PELLET CELJE - RITTEN
0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
200; Insam 7., K. Fink 48., Coatta 28., 59.

CORTINA - SIJ ACRONI JESENICE
6:5 (1:2, 3:2, 2:1)
375; Di Tomaso 8., Lacedelli 23., Adami 26., 37., Toffoli 49., Sanna 60.; Seršen 5., Jezovšek 11., 32., Logar 26., Spari Leben 50.

SALZBURG MLADI - KITZBÜHEL 2:4

STEEL WINGS LINZ - ZELL AM SEE * 2:3
* - v podaljšku

LUSTENAU - FASSA 4:1

VIPITENO - MERANO 5:2

GARDENA - UNTELAND 4:8