Celjani so na enajstih tekmah zbrali devet točk. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani so na enajstih tekmah zbrali devet točk. Foto: www.alesfevzer.com

Jeseničani statusa papirnatega favorita niso takoj potrdili. Borbeni Celjani so krenili odločno, že v šesti minuti pa je Jakob Bernard poskrbel za vodstvo. Jeseniški odgovor je bil hiter, David Planko je bil strelec za 1:1. A še pred koncem tretjine so znova vodili domači, za novo vodstvo je zadel Jakob Pečnik.

Nadaljevanje v drugi tretjini ni prineslo zadetkov, Celjani so ob dobro razpoloženem vratarju Jakobu Brandnerju uspešno odbijali jeseniške napade, a tudi sami nekajkrat ogrozili Žana Usa v vratih železarjev.

Podobno je bilo v zadnji tretjini. Jeseničani so sicer imeli premoč, ki pa je dolgo ostala neizkoriščena. Vse do 57. minute, ko je moral na klop za kaznovane Bernard. To pa je izkoristil Gašper Seršen in gostom omogočil podaljšek.

V tem so bili bližje uspehu Celjani, tudi zaradi jeseniške kazni, ko so zadnji dve minuti igrali z igralcem manj. A odločitve ni prineslo niti dodatnih pet minut, tako da sta ekipi izvajali kazenske strele. Pri teh pa so bili boljši Jeseničani: zadela sta tako Žan Jezovšek kot Eric Pance, Us je ustavil oba celjska poskusa in zmaga je odšla na Gorenjsko.

Zadetki s tekme Celje – Jesenice

VNAPREJ ODIGRANA TEKMA 22. KROGA:

RST PELLET CELJE – SIJ ACRONI JESENICE
2:3 (2:1, 0:0, 0:1) – kazenski streli
350; Bernard 6., Pečnik 16.; Planko 9., Seršen 57.

Vrstni red: Zell am See 30, Jesenice 27, Vipiteno 23, Cortina in Ritten po 21 ... Celje 9.