Slovenskega hokeja si brez Jesenic ne moremo predstavljati, zato si seveda vsi želijo, da bi železarji čim prej spet igrali v Ligi Ebel. Foto: Drago Cvetanovič
Slovenskega hokeja si brez Jesenic ne moremo predstavljati, zato si seveda vsi želijo, da bi železarji čim prej spet igrali v Ligi Ebel. Foto: Drago Cvetanovič
Nov začetek hokejskega večnega derbija

Reporter Radia Slovenija Boštjan Janežič je po tekmi Poletne lige Rudi Hiti na Bledu (ogledalo si jo je skoraj tisoč gledalcev) na kratek pogovor povabil kapetana Telemacha Olimpije Aleša Mušiča in strelca edinega gola za Jeseničane (po podaji Remarja) Jaka Ankersta.


Aleš Mušić
Ocena tekme?
Na začetku je bilo veliko drsanja. Jeseničani so se zelo dobro upirali, hoteli so se tudi malo dokazati. Mi smo izkoristili svoje priložnosti, lahko bi dali še kakšen gol več, a smo zasluženo zmagali.

Igrali ste proti novi ekipi Jesenic.
Še vedno gre za derbi, čeprav je drugače, kot je bilo. Upam, da se bodo Jeseničani čim prej sestavili in se v Ligo Ebel vrnili v takšni obliki, kot so bili včasih. Zelo lepo od hokejske zveze, da jim pomagajo.

Jeseničani so bili na začetku zelo dostojen tekmec.
To je bilo pričakovati ne glede na to, kakšno ekipo ima kdo. Vedno pride ob derbiju ven ta naboj. Nisem presenečen.

Nekaj težav imate s poškodbami. Kako ste zadovoljni z delom tujcev?
Mislim, da imamo dobro ekipo, žal pa nam nagajajo poškodbe. Upam, da se poškodovani igralci čim prej vrnejo, kajti videlo se je, kako nam manjkajo. Igramo le še na tri peterke.

V petek ste premagali tudi Briancon ...
Večji del tekme smo bili veliko boljši od Francozov. Razlika je bila očitna, le v zadnji tretjini nam je zmanjkalo moči. Disciplinirano smo odigrali in zasluženo zmagali.


Jaka Ankerst
Kako ste videli večni derbi?
Zdi se mi, da smo kar dobro igrali. Imeli smo veliko priložnosti, lahko bi bilo bolj tesno na koncu, ampak smo delali napake. Pozna se še naša neizkušenost in neuigranost. Zdi se mi, da je bila za gledalce tekma zanimiva.

Soigralci so vas pozneje povabili v ekipo.
Povabili so me, da bi igral, in rekel sem: zakaj ne, to je le prijateljska tekma in je zame dobrodošla. Lepo, da so me povabili, čeprav nisem z njimi treniral. Zgodbo na Jesenicah želim peljati naprej.

Kakšen menite, da je domet Teama Jesenice v mednarodni ligi INL?
Mislim, da bodo v vrhu.

Nov začetek hokejskega večnega derbija